Shede 23.08.2022 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Cześć, Mam wstawione krawężniki 100x30 do miejsca postojowego na auto osobowe (załącznik). Brakuje tam 2 krawężników, bo potrzebowałem manewrować jeszcze taczką przez to miejsce. Miejsce postojowe ma wymiar 17m^2 i jest pochylone w dwóch płaszczyznach. Jest spadek w stronę siatki (na wprost) i spadek w stronę wjazdu na posesję (po lewej). Nie wiem czy uda mi się znaleźć ekipę, która to skończy więc wolę nabyć sam wiedzy i może uda mi się skończyć tą pracę samodzielnie. Chcę tam położyć geokratkę, wypełnić ją ziemią i zasiać w niej trawę. Pod geokratką 3cm piasku do wyrównania terenu i 10cm tłucznia frakcji 0-35mm. Moje pytanie brzmi co pod tłuczniem? Nawieźć ziemi z działki? Czy kupić żwir itp. i zagęścić? Jeżeli mogę nawieźć ziemi z działki to czy mam ja zagęszczać zagęszczarką czy innym sposobem? Przepraszam za mój nikły poziom wiedzy. Wszelkie rady mi się przydadzą, za które z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 29.08.2022 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 Najlepiej byłoby gdybyś zagęścił to żwirem, pod kratki powinno być solidne podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts