a g 25.08.2022 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2022 Cześć, Ogólnie w mieszkaniu mam problem z zaciekami koło okien po deszczach. Mieszkanie dopiero w stanie deweloperskim. Zacieki pojawiają się w kilku oknach na tynku wew. pod oknem ale też nad oknem tam gdzie nad tym oknem jest inne okno (mieszkanie o którym mowa jest na parterze). Budynek jest już ocieplony, ma tynk, itd. Moje podejrzenie pada na parapety zewnętrzne. To co mnie zastanawia, to to że na zaślepki do parapetu zewnętrznego nie nachodzi ocieplenie i tynk. Tylko wygląda to tak jakby do otworu już z ociepleniem i tynkiem włożony został parapet z zaślepkami co powoduje, że oczywiście jest jakaś przestrzeń między zaślepką a tynkiem gdzie może dostawać się woda. Moje pytanie brzmi czy to jest poprawny montaż? W moim domu wszystkie te zaślepki przysłonięte są ociepleniem/tynkiem. Dzięki za pomoc! ps. nie byłem pewny czy to odpowiedni dział bo w sumie pytanie zahacza o przynajmniej 3 działy więc w razie czego proszę przenieść Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/269866-za%C5%9Blepki-do-parapetu-zewn%C4%99trznego-pod-tynkiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts