Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Silka. Warto czy nie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie polecam nowej silki "E" jest wykonana niestarannie a ponatto w palecie miesci sie 60 szt. z czego udało sie wybrac tylko 20% dobrych. Natomiast silka "M" jet to brodukt pierwsza klasa.

Czy piszesz o silce firmy Xella? Na ich stronach nie znalazłem informacji o silce "M". A może to wina transportu?

A tak dodatkowo to chciałbym się zapytać czy ktoś ma już doświadczenia z układaniem instalacji w kanałach silki "E", czy to się udaje?

• 6 months później...

Sama chce budować z Silki. Zawsze miała bardzo dobre opinie, a jej kształt (mało dziur i pióro-wpust) dobrze wróżył.

Czy ktoś ma równie złe doświadczenia jak m.sobczyk? :( Silka M miala bardzo dobre opinie... Boję się że będę musiała zmienić producenta...

nie polecam nowej silki "E" jest wykonana niestarannie a ponatto w palecie miesci sie 60 szt. z czego udało sie wybrac tylko 20% dobrych. Natomiast silka "M" jet to brodukt pierwsza klasa.

u mnie z calego transportu jak na razie 64 palety zadnego bloczka nie bylo zniszczonego...

Jak pisal Pataya Silki M juz nie ma

Gość gregmena

ja nie polecam silki

po co przeplacać za coś co nie jest lepsze a tylko o wiele droższe

bo chyba że chodzi o hasło budowałem z xella

porównywałem palete cegły z xella i z niemiec przed budową, równiejsza i jakaś ładniejsza była z niemiec a cena 40% mniej

a mam jeszcze elewacyjną białą to z niemiec była po 50 groszy a xella 2 zl (ale ta elewacyjna z Xella śnieżnobiala przepiękna ale w cenie klinkieru :()

ja mam Niemce i jakośc wg mnie lepsza, ok też Leżajsk