Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Różnica koloru tej samej farby (odcieńcie i reszta)

Recommended Posts

Cześc, z uwagi na słaby sufit malowałem ścianę techniką

1 dzień odcięcie od sufitu malowanie na 2 razy . Chciałem jak najszybciej zerwać taśmy z uwagi na zły stan startej powłoki pod sufitem.

2. dzień malowanie ścian

Problem to co malowałem 2 dnia jest ciemniejsze niż odcięcie przy suficie.

kolor dekoral skandynawska szarość(taki szary)

pod farbę zastosowany podkład snieżki (grunt-farba) stary kolor zielony.

Pierwszego dnia myślałem że jak wyschnie będzie ok. a tu niestety od góry ściany jest inny odcień farby. Kolory się nie wyrównały.

Ile czasu dać ścianie przed podjęciem próby korekty(przemalowaniem) ? minęła niecała doba.

Edytowane przez Sebsn122

Raczej już się nie wyrówna, dziwne to, jednak po takim czasie powinno być wszystko ok, a skoro nie jest, to coś musi być nie tak jak powinno.

Byłem wczoraj w malowanym domu, wygląda to nieco inaczej wiec mam nadzieję(zwłaszcza w bardziej wietrzonym pomieszczeniu), czekam kilka dni jak nie będzie lepiej czeka mię poprawka będę malował po całej ścianie. Zrobiłem też inspekcje puszek od farby czego nie sprawdziłem przed malowaniem, takie dali :).. Każda z inną datą (serią). zostało 1,5 puszki 5 l wiec powinno wystarczyć na jedną dodatkową warstwę. Dodam że pomieszczenie które wygląda gorzej, strasznie wolno schło pierwsza warstwa w dotyku blisko 4h.