Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rom gratulacje!!! Czy mozesz podzielic sie informacja na temat dotychczasowych kosztow?

Dotychczasowe koszty wyglądają następująco:

1. Sciany nośne - suporeks Solbet klasa D (dokładniejsze do murowania na klej) grubości 24cm - 1300szt. (zaznaczam, że budynek został powiększony z przodu i z tyłu) - 7534,44 PLN

2. Cegły -3000szt. -na kominy, pod nadproża, pod wieńce- 2250 PLN

3. Robocizna murarzy - ściany nośne, sciany działowe parteru, strop, schody wylewane. ściana kolankowa, kominy lącznie z klinkierem ponad dach - 7000PLN

To na razie tyle :D

Jeżeli chodzi o ściany poddasza to oczywiście płyta g-k. Czysto, szybko i bez problemu :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

jeszcze jedna rzecz i przyszła do glowy:

dlaczego kubatura wszytkich c77 jest tak ogromna?

C77 - 599,0 m³

C77a - 675,0 m³

C77b - 805,8 m³

z czego to wynika? Te domy nie sa tak ogromne jak mówi o nich wielkosc kubatury

Jak myślicie, czy to bedzie mialo duzy wplyw na wielkosc rachunkow za ciepelko w domu?

pzdr

Habier

• 2 weeks później...

Piękny jest ten C 77 w każdej wersji, ja jednak zdecydowałem się na C115 "SKRZAT" ( http://www.projekty.murator.com.pl/projekt?IdProjektu=330&IdKolekcji= ), który należy do tej samej rodziny ale jest mniejszy i tańszy w realizacji.

Jeśli jest tu jakiś sympatyk SKRZATA to proszę o kontakt.

pozdrawiam

skarbnik

Fajna ta nowa wersja. Myślę, że są plusy i minusy. Plusem jest według mnie przeniesienie wejścia do pomieszczenia gospodarczego z garażu (w moim domu też tak rozdzieliłem wc i pomieszczenie gospodarcze). Do minusów bym zaliczył przeniesienie schodów do salonu. Ale to sprawa gustów a o gustach się nie rozmawia :D

Wczoraj zalewałem strop :D :D :D

Strasznie dużo betonu w mojej powiększonej wersji weszło ,bo aż 17,7m3. :(

Rom: super!!! szczególnie to ostatnie zdjęcie mi się podoba - wygląda jak płyta lotniska :)

Strop jak rozumiem Terriva? Ile m2 miałes? Jakie koszty?

pzdr

Habier

Gary+ żebra = 5,7 tys

Zbrojenie= coś koło 2 tys

Beton=4,5 tys

Deski szalunkowe + stemple= coś koło 2 tys.

• 2 weeks później...

Od kwietnia śledzimy to forum, bo jesteśmy posiadaczami projektu 77b.

Na dniach rozpoczynamy budowę pod Zieloną Górą. Czy ktoś wybudował domek z rodziny c77 w naszej okolicy?

Zastanawiamy się nad wysunięciem kuchni do przodu i odgrodzeniem jej od salonu, gdyż jest za bardzo "otwarta" (po co pokazywać "brudne gary"). Domek bardzo nam się podoba. Mamy 2 chłopaków, więc ich "wygonimy" na górę, a dół będzie NASZ! Zamiast WC chcemy wygospodarować garderobę, gdzie schowamy odkurzacz, buty i inne podręczne rzeczy. Łazienkę powiększymy kosztem pokoju, w którym planujemy gabinet (nie musi być duży). Kominek przenosimy na przeciwną ścianę po skosie, gdzie rezygnujemy z pojedynczych drzwi. Prosimy o sprawdzony rozkład mebli w kuchni. Prosimy o wszelkie fotki z budowy i po jej zakończeniu!!!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...