Szkrab 19.06.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Drogi Romie! A gdzie fotki? Bardzo chcę zobaczyć pokoje po podniesieniu ścianki kolankowej! Pokaż, jak wyglądała konstrukcja przed przykryciem płytami g-k i po ich zamontowaniu. Na jakiej wysokości będą okna połaciowe i jakiej wielkości? Czy zrezygnowałeś z garderób na piętrze? Pokaż też te złotodębowe cacka! Wszelkie informacje mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.06.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Szkrabie ostatnio rzadko bywam w domu, a zdjęcia są własnie w domu w kompie. Jak tylko tam będę to od razu zamieszczę zdjęcia na forumie. Mam na budowie luksusową szopę z płyt OSB z łóżkiem, telewizorem, zimnymi pifkami w lodówce więc najczęściej tam spędzam czas. Na poddaszu nie mam jescze płyt gk. W ciągu paru tygodni będę robil na poddaszu posadzkę więc nie chce go zamykać, żeby spokojnie mogło wszystko wyschnąć. Okna dałem takie jak w projekcie 78x140cm. W pokojach dałem po 2 okna, jedno w łazience, jedno pomiędzy pokojem a łazienką - chcę tam zrobić taki kącik komputerowo - biblioteczkowy . No i wyłaza w tym pomieszczonku gospodarczym na górze. Góra na początku będzie niezamieszkana więc nie będę jej na razie dzielił na pokoje. Wg. mnie w projekcie jest błąd ze schodami - wychodzą one strasznie wąskie no i zabiegowe na zakręcie. Gdybym robil jescze raz strop to powiększyłbym otwór na chody tak aby wyszły one wygodniejsze. Jak tylko znajdę chwilę to wkleję zdjęcia aby zobrazować o co mi chodzi. Od wczoraj działają u mnie tynkarze. Przywlekli wielką maszynę i zaczynają tynkowanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.06.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Polecam lipcowy numer Muratora Opisują w nim C77a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 30.06.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 witam, właśnie zamarzyłmi się taki c77 costam.śledzę ten post z zainteresowaniem. I teraz już wiem ,ze schody np. za wąskie a co wy na to ,zęby tam schodów nie wylewać tylko zrobić drewniane ażurowe?Bo o takich zawsze marzyłam i innych (poza niskim poddaszem ) mankamentów tego projektu nie widzę.Bardzo prosze otez budujących o więcej fotem, podzielcie sie z nami swoim szczęściem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.06.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Schody są naprawdę bardzo wąskie. Myślę, że jest to największe niedociągnięcie w tym projekcie. Ale nie żałuję, że nie dałem wylewane schody. Dzięki temu wyszła super skrytka pod schodami. Taka ala piwniczka. Zamierzam jescze obniżyć w niej podłogę, żeby ją powiększyć i żeby było to takie chłodniejsze pomieszczenie na jakiej przetwory itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 10.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Na poczatku powiem ze bardzo podoba mi sie ten projekt i tak sobie analizowalem ze bardzie niz moj pierwszy typ C132 Barwny. Mam prosbe moze ktos podeslac mi zdjecia z wew. domku na maila [email protected]. Wiem, ze kilka osob ma juz wybudowany ten dom i pewnie moze pstryknac pare fotek.P.S. Na pewno bede was jeszcze meczyl pytaniami gdyz zamierzam w przyszlym roku sie budowac. P.S. Wielkie dzieki dla Reni33 z kontakt przez GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.07.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Hej Szkrabie jak tam idzie budowa? Dawno nie wklejałeś żadnych zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 11.07.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Nie chcielibyśmy popełnić żadnego błędu i chcielibyśmy najpierw zobaczyć Twoje fotki. Dlatego wstrzymaliśmy budowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.07.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 WitamMam nietypowa prosbe czy ma ktos zestawienie materialow jakie potrzebne sa do budowy domu. Chodzi mi o rodzaj i ilosc np: cegly, dachowki i wiele innych. dane te mam nadzieje pomogly by mi do obliczenia kosztow za same materialy i w zorientowaniu sie w materialach uzytch do budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.07.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Zgodnie z obietnicą mała prezentacja wnętrz: Salon:http://img240.imageshack.us/img240/3898/1pm9.jpgSalon wraz ze schodami, skrytką pod schodami i kuchnią:http://img291.imageshack.us/img291/8639/2uy4.jpgSchody wraz ze skrytką:http://img240.imageshack.us/img240/730/3un6.jpgWidok z kuchni:http://img291.imageshack.us/img291/3457/5pt9.jpgWidok z drzwi wejściowych:http://img291.imageshack.us/img291/763/7lm3.jpgGaraż:http://img88.imageshack.us/img88/7051/8rf3.jpgSypialnia:http://img156.imageshack.us/img156/6665/9ww2.jpgSypialnia z innego ujęcia:http://img88.imageshack.us/img88/9748/10td8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 17.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 WitamDzieki za fotki pomogly mi w wyobrazeniu sobie wnetrza budynku. A da sie jeszcze abys wrrzucil fotki poddasza + ewntualnie lazienke na dole? Jakie szerokie sa schody bo na zdjeciu wygladaja strasznie waskie, moze ktos ma pomysl jak je poszerzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 17.07.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam wszystkich miłośników Zręcznego. Powiem szczerze, że czytając ten wątek poprawił mi się humor. Od kilku dni mam wątpliwości, że sobie nie damy rady, że rzucamy się na szeroką wodę z tą naszą budową, że kasa, że kredyty, że wszystko. Ale jak poczytałam sobie jak idzie wam budowanie waszych ślicznych i wymarzonyh domków, to mi się na duszy lepiej zrobiło. My z mężem chcemy budować bardzo podobny dom też projektu pana Biryło C132 BARWNY: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=374&IdKolekcji=Chciałabym wiedzieć jeśli można, dlaczego wybraliście Zręcznego. Jeśli chodzi o koszty budowy wg. muratora (st.surowy z wyk. zew.) to barwny (145 tys.) jest tańszy od zręcznego (166 tys.). A co wy sądzicie o moim wyborze. Tak w ogóle to według mnie wszystkie projekty pana Biryło są super, chyba najładniejsze domki jakie widziałam do tej pory. Pozdrawiam Mrssquirrel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 18.07.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 WitamTez zastanawiam sie nad barwnym i zrecznym i zauwaz, ze w wycenie barwnego nie ma wykonczenia zew. a to jest kwota okolo 30tys i dodajac ta cena wychodzi podobnie co zreczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.07.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Kasiu rzeczywiście twój domek jest bardzo podobny do całej rodziny "Zręcznych". Niestety został on poszerzony przez co nie wmieściłby się na moja wąską działkę. Widzę, że poprawione zostały schody. Zostały wydłużone przez co wyeliminowany został główny minus tej rodziny projektów. Brakuje mi w nim dużej łazienki na parterze. U siebie właśnie na parterze chce zrobić główną łazienkę z wanną a na poddaszu mniejszą z prysznicem. Ale jak ktoś chce odwrotnie to en projekt spełni jego wymagania. Jeżeli chodzi o koszty...hmmm....nie wiem skąd Murator bierze swoje kalkulacje. Jak się część pracy zrobi samemu, do tego skorzysta się z pomocy rodziny, troche sie pokombinuje to wyjdzie naprawdę dużo taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Masz rację Artur, nie zwróciłam na to uwagi, aczkolwiek wydaje mi się, że wcześniej na stronie muratora był koszt wykończenia zewnętrznego. Coś mi tu nie pasuje. Ale i tak jestem przekonana do mojego wyboru. Będę śledzić ten wątek i powiem szczerze, że często spoglądam na zdjątka Roma bo bardzo mi przybliżyły całe to nasze przedsięwzięcie. Potrafię sobie teraz to wyobrazić. O jakie to będzie piękne!!!!!!!!Pozdrawiam Mrssquirrel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Widzę, że poprawione zostały schody. Zostały wydłużone przez co wyeliminowany został główny minus tej rodziny projektów Rom czy masz na myśli to, że w barwnym schody będą szersze, bo jakoś tych moich schodów to nie mogę sobie wyobrazić. A jeśli chodzi o łazienkę to powiększymy ją kosztem pomieszczenia gospodarczego tak, aby zmieścił sę tam prysznic. To bardzo optymistyczne co piszesz o kosztach, chyba jesteś takim dobrym duszkiem tego wątku. Super, więcej optymistów i ludzi dobrej myśli!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 19.07.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 nam też anjbardziej ze wszystkich podoba sie barwny.Piękna symetria to to, co tygryski kochają najbardziej.A jakby tam walnąć schody drewniane, ażurowe? co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 19.07.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 ROM czy posiadasz jakic kosztorys ile wydales juz na materialy a ile na robocizne. Czy mozesz wyslac mi na maila [email protected] zdjecia poddasza i lazienki na dole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.07.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Nie mam takiego dokładnego kosztorysu. Zapisuje sobie oczywiście wszystkie wydatki ale zebranie tego do kupy zabrałoby mi troche czasu. Na tp co widac na zdjęciach wydałem na razie około 120 tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 19.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Jestem nowa na forum i od miesiąca szukam projektu domu. Chcę rozpocząc budowę w przyszłym roku. Prawie jestem zdecydowana na C77C , chciałabym tylko wprowadzić kilka zmian tj poszerzyć dom o 1 m garaz i pomieszczenie gospodarcze (10) i z tyłu za nim utworzyć drugie pomieszczenie z wyjsciem na ogród. Oprócz tego zwiększyć kąt nachylenia dachu. Co o tym sądzicie. Z chęcią obejrzałabym budowę Zręcznego najlepiec w województwie dolnośląskim. Czy jest ktoś budujący z tych okolicDana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts