Waleriana 22.07.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witajcie ponownie! Moi rodzice właśnie kupili ten projekt C77a . W tym tygodniu otrzymali już pozwolenie na budowę a ja dopiero wczoraj weszłam po dłuższej przerwie na to forum i zobaczyłam rozbudowanego zręcznego - który wygląda jeszcze ładniej niż wersja podstawowa . Rom gratuluję pomysłu!!! Ja myślisz ,czy można jeszcze na tym etapie, gdy rodzice maja już pozwolenia na zmianę czyli powiększenie kuchni i sypialni??? Bo ta kuchnia i sypialnia przydałaby się im większa. Dzięki za zdjęcia, teraz dopiero zobaczyli co sobie wybudują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 22.07.2006 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witam, dawno nie odwiedzałem Was, a tu tyle się porobiło - gratulacje. Jestem posiadaczem C77a w stanie surowym otwartym - prace trwają.Co do schodów Rom mam troszkę inną koncepcję(też powiększyłbym strop,ale......... już za późno). Ty zrobiłeś ścianki równo ze schodami, u mnie będzie widać 1,5 schoda i z lewej strony będą luksfery - myślę, że wyjdzie fajnie, co do schowka to troszkę inaczej to rozwiązaliśmy(żona)- pod schodami powierzchnia będzie częścią kuchni - najprawdopodobniej będzie tam zlew i piekarnik.To tyle przemyśleń - Rom - jeszcze raz gratulacje - idziesz jak burza!.Pozdrawiam - postaram się wpadać częściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.07.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 No nareszcie pojawił się założyciel naszego wątku. Myślę, że bardzo fajnie rozwiązałeś sprawę schodów. Mi bardziej zależało na ty schowku, to będzie taka ala piwniczka, obniżyłem z nim jeszcze znacznie podłogę żeby zwiększyc jego powierzchnię. Wylali mi własnie posadzki Jestem coraz bliższy zamieszkania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 29.07.2006 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Moi rodzice robią rozeznanie cenowe. Jeden z murarzy zaproponował cenę 14,5 tys. za wybudowanie domku łącznie z piwnica pod garażem. Jak myślicie dużo czy w sam raz. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 30.07.2006 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam, wydaje mi się że jest to przystępna cena jeżeli wykonają wszystko A do Z (stan surowy otwarty). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 01.08.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Polecam lipcowy numer Muratora Opisują w nim C77a Czy na pewno jest opisany ten domek w lipcowym muratorze czyli 7/2006 bo szukam w archiwum i okazuje się ,ze był opisany ale w 4/2005 ? Czy też w lipcowym też jest o tym domu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 01.08.2006 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam serdecznie - Rom ma rację C77a Zręczny jest opisany w 7/2006 wydaniu Muratora.(Ciekawy artykuł - polecam).Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 02.08.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ok ! Dziękuję ! Zaraz spróbuję zamówić archiwalny numer. A jak prace na budowie ??? Coś ostatnio cicho . Mam nadzieję ,ze wszystko idzie OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.08.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Pytanie do wszystkich budowniczych: jak grubą wełną ocieplacie poddasze???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 04.08.2006 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam- ja ocieplam 15 cm między krokwie i 5 cm na krokwie - między profile.Myślę, że będzie ok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 06.08.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witamy, Jesteśmy o krok od kupienia projektu C77 B, mamy kilka wątpliwości.Chcemy podnieść ściankę kolankową aby zwiększyć zadaszoną powierzchnię tylnego tarasu i powiększyć pokoje na piętrze. Czy ktoś ma pomysł o ile warto ją powiększyć? Pojawia się na forum problem wąskich schodów w tej rodzinie projektów, jak go rozwiązać? Prosimy o zdjęcia gotowego C77 B - jeśli ktoś posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 07.08.2006 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam - kupiliśmy projekt C77a bo od razu nam się spodobał. Zmiany, takie jak podniesienie ścianki nad stropem powodują, że zatraca się wizja i koncepcja architekta i inwestora. Proponuje (Kasia i Boguś) poszukać innego projektu lub zdecydować się nie zmieniać gotowego projektu (różne, nieprzewidziane rzeczy wychodzą w trakcie budowy). Nie rozuniem jak ma się Wam powiększyć powierzchnia tylnego tarsu poprzez podniesienie ś. kol. (minimalne powiększenie). Co do schodów- na etapie stropu kosztem kuchni można je powiększyć(też ingerencja w projekt). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.08.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Na zrobiłem ścianę kolankową na 75cm. Zmienił się wygląd budynku ale dla mnie ważniejsza od wyglądu jest funkcjonalność. Zyskałem bardzo dużo miejsca na poddasz w stosunku do pierwotnej wersji. Według mnie opłaca się zrobić taką zmianę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 08.08.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Dzięki Romie,Mąż zadecydował że ściankę podnosimy, ja chyba zdecyduję się na wysunięcie kuchni, ale to przede wszystkim aby zwiększyć schody. Czy ktoś ma jakieś namiary na Szkraba, może adres e mail, może telefon? Jeśli można proszę przesłać na: [email protected] Prawdopodobnie mieszkamy całkiem niedaleko siebie, chcielibyśmy zobaczyć ich budowę. Widzę że dawno nie gościł na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 08.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Halo, halo! Tutaj Szkrab! Po okresie bezczynności (dosłownie) spowodowanej biurokracją witam ponownie. Na budowie nie ma żadnych zmian, ale już zakasamy rękawy i od przyszłego tygodnia ruszamy pełną parą. W jeden tydzień mają stanąć mury a wykonawca nadal zapewnia, że wprowadzimy się na Gwiazdkę. Miło, że na forum pojawili się nasi Ziomkowie (Kasia i Boguś). Ciekawe, czy daleko mieszkacie od Ochli? Projektu szukaliśmy przez 3 miesiące, codziennie przeglądając katalogi i internet, do obrzydzenia. To był koszmar! Ostatecznie C77B zaproponował nam wykonawca, a my zaakceptowaliśmy go od razu, bez namysłu. Z góry mieliśmy określone wymagania (na dole łazienka, spiżarka, sypialnia, ponadto pomieszczenie gosp. a na piętrze 2 pokoje dla dzieci; kuchnia z lewej strony budynku). A ten projekt spełniał je wszystkie bez dodatkowych zmian w projekcie. Stąd też wystarczyło tylko spojrzeć i powiedzieć TAK! Jeżeli narzekacie na niedobór projektów, chętnie służymy kilkoma kilogramami swoich katalogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 09.08.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkichMam pytanie do Szkraba czy juz wiesz orientacyjne w jakiej kwocie sie zamkniesz z budowaRom pytanko do ciebie czy mozesz wstawic na forum jakies nowe fotki twego domku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 09.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Niestety, mamy zbyt wczesny etap budowy żeby określać jej koszt, ale na pewno przekroczymy 250tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beix 10.08.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich. Podgladam Was tu od paru miesiecy jednak nie wypowiadam ze wzgldu ..... na brak dzialki i zaangazowania praktycznego w temacie , Dzialki dalej szukamy. Nie mniej bardzo chcielibysmy z zona obejrzec C77 (w skali 1:1 :-) ) ... nawet z zewnatrz. Czy jest ktos kto juz buduje C77 w malopolskim?? Prosze, niech sie odezwie. AHA Zona pochodzi ze Slaska a to oznacza , ze w tamtych rejonach tez bywamy :-) POZDRAWIAM I GRATULUJE WSPANIALYCH DOMKOW !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiabar 19.08.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 przegladam przegladam i ciesze sie ze jest tylu fanow c 77. Gdy kolega polecil mi ten projekt przyjelam go zpewna doza niesmialosci .Ale teraz przyjzalam sie i .....jest piekny.Bede go budowac moze cos zmienie nie wiem bo jest dosyc idealny .Powinien sie nazywac IDEALNY 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts