Rom 21.08.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 JUŻ MIESZKAMY Domek wprawdzie niewykończony, nieocieplony ale już się wprowadziliśmy od paru dni!!! Na razie trudno coś powiedzieć, jesteśmy jescze troche oszołomieni ale jest super. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 21.08.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Rom Gratulacje!!! Super wiadomosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 21.08.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 GRATULUJEMY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.08.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Rom to kiedy obejrzymy jakies nowe fotki z srodka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dzięki za gratulacje. Postara się coś wkleić jak najszybciej. Szkrabie a jak tam Twoje postępy? Może byś coś wkleił? Najbardziej doskwiera mi brak ciepłej wody (dopiero we wrześniu mają robić gaz w ulicy) i brak drzwi. Szczególnie do jednego pomieszczenia hihihi Mam juz dawno zamowione ale na drzwi czeka się 6 7 tygodni!!!! Nie wiedziałem, że to tak długo trwa. Gdybym wcześnie wiedział to bym już wcześniej zamówił i czekałby sobie na wstawienie, a tak...szkoda gadać.Myślalem, że w dzisiejszych czasach idzie się po prostu do sklepu, kupuje drzwi i czeka na dostawę. A tu się okazuje, że to nie jest takie proste. No ale jakoś wytrzymam..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiabar 21.08.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Kochani fajnie ze sie budujecie.Ja tez zdecydowałam sie na ten projekt-bo my tzn.ja i moj czcigodny mąż zamierzamy zamieszkac razem z Dziadkiem i ten dotatkowy pokój obok łazienki wydaje nam sie super. Serdeczne Dzieki Rom ze podzieliłes sie swoimi spostrzezeniami odnosnie ewentualnego przeprojektowania sciany frontowej -to jest bardzo dobry pomysl bo wieksza kuchnia .My rozpoczynamy teraz walke z dokumentacja /pozwolenie na budowe/.Działke mamy duza 4ha a wiec jest gdzie "powalczyc" .Musze jeszcze powiedziec ze dzieki Wam odzyskałam nadzieje nato ze cos tam wogole wybudujemy.Dzieki bede sie z wami kontaktowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiabar 21.08.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 To jeszcze raz ja,mysle opowiekszeniu kuchni,Aczy nie dałoby rady przesuniecie calej sciany az do drzwi wtedy co prawda cos sie zmieni ze schodami ale moze tak mozna tak sobie mysle , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Myslę, że nie byłoby z tym problemu. Tylko przebabty to robić na etapie projektu. Schody by sie wtedy przesunęły i dół by się trochę powiększył. Ale mi tam się podoba właśnie ten podcień przy wejściu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 21.08.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Rom gratulacje!!! Czekamy na zdjęcia ze środka domku Ja mogę pisać co się dzieje na budowie moich rodziców. W sobotę geodeta wytyczył teren pod zabudowę i jutro ruszają z budową tzn. wykop fundamentów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Waleriano - powodzenia przy fundamentach Czekam na relację z wykopów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 22.08.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dzisiaj będę zasypywać fundamenty.Z nadmiaru czasu wolnego zaczęliśmy bawić się projektem.Wypowiedzi forumowiczów o wąskich schodach zaniepokoiły nas.Niestety, ich położenie nie pozwala zamianę szerokości, więc przenieśliśmy je na wprost wejścia poszerzając do 110 cm. Zamiast pokoju będziemy mieć okazałą garderobę i większą łazienkę. Na parterze wystarczy nam jedna sypialnia.http://img132.imageshack.us/img132/1639/schodyoc8.jpg Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.08.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Szkrabie wydaje mi sie że głównym problemem nie jest szerokość schodów. Wprawdzie nie sa one za szerokie i warto je poszerzyć (sam to zrobiłem o jakieś 10cm) ale większym problemem jest ich długość. Przy długości z projektu moment przejścia,który zaznaczyłem strzałką jest bardzo wąski i w tym tkwi problemhttp://img180.imageshack.us/img180/6195/1jt7.jpgRaczej bym sie zastanowił nad wydłużeniem (strzałka na rysunku poniżej)http://img246.imageshack.us/img246/1604/2on0.jpgSwoja drogą jaka jest długośc schodów w C77b?Może została już poprawiona w stosunku do C77a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 22.08.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dziękuje Romie za wskazówki, na pewno z nich skorzystamy.W proponowanym rozwiązaniu będę mógł wydłużyć schody, bo mogę zmniejszyć łazienkę.Tylko jeszcze się zastanawiam nad sposobem ułożenia schodów na zakręcie.Otóż moi rodzice zrobili dokładnie tak:http://img228.imageshack.us/img228/4668/sch1lx6.jpgWbrew pozorom okazały się bardzo wygodne. Tylko cztery schody mają kształt trójkąta, a pozostałe są równe i prostokątne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.08.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 no to juz nieżle wygląda schody projjektowałem sobie sam, poczatkowo też zrobiłem identycznie, z 4 schodkami załamanymi..ale murarz powiedział mi, że się nie da, że za mało miejsca..no i zrobiłem po 3 zakręcone z każdej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiabar 22.08.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 martwia mnie te schody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 22.08.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Basiabar, żeby przesunąć schody w kierunku frontu trzeba najpierw sparawdzić, czy dach nad schodami nie będzie schodzić zbyt nisko, tzn, czy nie tzreba pokonywać schodów "na czworaka". Ale to mógłby potwierdzić tylko Rom, który już się wybudował. Poza tym może być kłopot z przesunięciem ściany nośnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 22.08.2006 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Wielki podziw i uznanie dla państwa Romów - gratuluję!Szkrabie prześlę Ci jak to u mnie wyszło - schody, jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerecji w projekt (różnie to bywa).Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 22.08.2006 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Sory Szkrabie nic Ci nie prześlę bo nie widać Twojego adresu e-mailowego, a przez forum jeszcze nie potrafię przesyłać foto. Jak chciałbyś coś przeglądnoć do przyślij mi adres - pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.08.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Szkrabie nie da sie przesunąć schodów w kierunku wejścia ponieważ na górze z przodu i z tyłu znajdują się ścianki o nośne o grubości 24 cm podtrzymujące dach i nie można ich przesunąć. Coś przecież ten dach musi trzymać. Można jedynie powiększyć otwór schodowy w kierunku środka domu i w ten sposób wydłużyć schody.Te ścianki zaznaczyłem kolorem czerwonym na rysunku poniżej: http://img207.imageshack.us/img207/6748/dom25316lj3.jpg MMD - dzięki a jak tam Twoje postępy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts