Rom 25.08.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Habierze nie dysponuję w tej chwili takim kosztorysem. Spisuje oczywiście każdą wydaną złotówkę ale nie mam tego podzielonego na etapy. Chętnie coś takiego zrobię ale w tej chwili nie jestem w stanie. Strasznie dużo latania mam. Nie dość że ta budowa, zaczął się okres zakupów. A to płytki a to lodówka a to podłogi. A wybór jest tak duży że aż głowa boli Na dodatek za miesiąc zmieniam stan cywilny i też mam z tym trochę załatwiania. Tak więc pokuszę się o taki kosztorys ale w późniejszym terminie. Budowniczko witam Cię serdecznie w naszym gronie Napisz kiedy ruszasz z budową. Szkrabie gratuluję wyjścia z ziemi Teraz lepiej się będzie robić. Nie trzeba sie będzie tak nachylać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 25.08.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam !Prowadzę Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK w Głogowie ( http://www.e-skarbnik.pl ) i chętnie przyjmę zlecenie na rozliczenie kosztów budowy (w tym podział na poszczególne etapy) wraz z rozliczeniem zwrotu różnicy podatku VAT. Obecnie buduję własny dom i koszty podzieliłem w układzie rodzajowym oraz wg. miejsc powstawania nastepująco:I. Układ rodzajowy kosztów:- materiały,- energia (en. elektr., woda),- usługi sprzętowe i transportowe,- usługi budowlane,- pozostałe usługi,- wynagrodzenia,- koszty finansowe (np. odsetki od kredytu, prowizje bankowe),- pozostałe koszty II. Koszty wg. miejsc powstawania:A. Koszty przygotowania budowy oraz przyłączy,B. Koszty budowy fundamentów,C. Koszty ścian konstrukcyjnych i działowych wraz z kominami, D. Koszty stropu,E. Koszty dachu,F. Koszty instalacjiG. koszty wykończenia Oczywiscie podział kosztów może być dostosowany do indywidualnych potrzeb. Jacek Zahorski Biuro Usług Ksiegowych SKARBNIK67-200 Głogów ul. Parafialna 11tel: 605-668-060, http://www.e-skarbnik.pl e-mail: [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczka 25.08.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, raczej zdecydowana jestem na C77 a chociaż o wiele bardziej podoba mi się C 77 b, niestety odrobinę za szeroki, chyba że zamurowałabym okno w łazience i garażu wtedy zgodnie zprzepisami zyskuję 1 metr, ale łazienka bez okna szkoda ... więc zostanę przy wersji a.Podoba mi się też pomysł z powiększeniem kuchni kosztem ganku i pewnię to skopiuję, pomieszczenie gospodarcze chciałabym mieć oddzielnie więc może wejście od strony garażu lub przesuwne w środku.Poza tym wszystko super, tak jak trzeba.Technicznie zastanawiałam się z budowania ścian z pustaków zamiast dwuwarstowych - nie wiem tylko o ile to jest bardziej opłacalne, może ktoś potrafi mi podpowiedzieć. Ania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 25.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A tak przy okazji może ktoś buduje ten domek w okolicach Lublina? Moi rodzice budują ten domek w woj. lubelskim, lecz zaczną budowę dopiero w przyszłym tygodniu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor74 25.08.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam wszystkich miłośników C77. Od dłuższego czasu śledzę wątek i doświadczenia jakimi się dzielicie. Ja wybrałem mniejszego brata c77 jakim jest C 115 Skrzat. Projekt kupiłem pod koniec czerwca, potem zacięta walka z urzędamia i już tydzień temu zaczełem prace ziemne. Mam nadzieję żę uda mi się regularnie umieszczać fotki z poczególnych etapów budowy Pozdrawiam wszytkich Ps. Jeżeli jest ktoś kto również buduje lub wybudował Skrzata to prosiłbym o kontakt i podzielenie się spostrzeżeniami i uwagami. Chętnie bym już obejrzał jak to będzie wyglądało po kilku lub kilkunastu miesiącach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 25.08.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam wszystkich "nowo zafascynowanych" C77 Chętnie coś takiego zrobię ale w tej chwili nie jestem w stanie. Strasznie dużo latania mam. OK, nie ma problemu Na dodatek za miesiąc zmieniam stan cywilny i też mam z tym trochę załatwiania. Gratulacje!!! Wszystkiego najlepszego Rom, czy masz moze zdjecia poddasza? Bardzo mnie to męczy jak wyglada poddasze w c77. A moze inny forumowicz pokaze zdjecia poddasza? pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 25.08.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Rom, ja też przyłączam się do gratulacji. Teraz muszę Cię przeprosić za moje naciskanie o fotki, lecz skąd miałem wiedzieć, że w popłochu wijesz gniazdko swojej ptaszynie. Wszystkiego najlepszego! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Do nowych forumowiczów: ------------------------------ Aż miło popatrzeć, jak nasze grono się poszerza! Witajcie wszyscy! Jak widzicie, panuje tu rodzinna atmosfera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.08.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witajcie Miłośnicy Zręcznego! Ja tak po sąsiedzku od Barwnego, często do was zaglądam bo tutaj to się dzieje, dzieje.... Szkrabie gratulacje, szalejesz widzę, idziesz jak burza i chcesz w tym roku skończyć. Życzę powodzenia i będę trzymała kciuki Ja też mam zamiar szybko wszystko zrobić, bo jak szybko to podobno taniej. Prosimy o duuużu zdjęć... Pozdrawiam kasia w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.08.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Drogi Szkrabie zerknij na priva pozdrawiam kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.08.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dziękuję bardzo za gratulację Dzisiaj zrobię zdjęcie poddasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.08.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mam pytanie do tych, co juz sa szczesliwymi posiadaczami projektu C77: 1. Jakie jest zapotrzebowanie na cieplo (wg projektu)? (musze podjac decyzje czym bede ogrzewal: prad czy gaz) 2. Jaka jest szerokość schodów? pzdrHabier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.08.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o szerokośc schodów to mają one coś koło metra. Zapotrzebowanie energetyczne sprawdzę w ptojekcie chociaz nie wiem czy tam jest taka informacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.08.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzisiaj zrobię zdjęcie poddasza Witaj Rom!!! Pewnie jak większość obserwujących wątek Zręcznego z niecierpliwością czekam na fotki z poddasza Pozdrawiam kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.08.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Poniedziałek-wreszcie rozpoczęliśmy murowanie! http://img124.imageshack.us/img124/1233/28ec9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.08.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Śliczne te murki, ale gdzie będzie garaż??? kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.08.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Garaż jest po przeciwnej stronie.Oto jego fotka:http://img68.imageshack.us/img68/1968/28nd2.jpgPo lewej stronie widoczne jest wejście do domu (tam, gdzie nie ma pustaka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.08.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Szkrabie gratuluję murów. Wkroczyłeś na najlepszy etap budowy. NAjbardziej widoczny. Na tym etapie budowa rośine w oczach. Codziennie coś będzie przybywać. Cieszyć się będziesz z każdej nowo położonej cegły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.08.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Niestety nie zrobiłem wczoraj zdjęć poddasza. Jest zawalone styropianem, gratami i właściwie to nie widać jak duże ono jest. Znalazłem natomiast trochę starsze zdjęcia sprzed ocielania Przyszła łazienka: http://img242.imageshack.us/img242/3707/1011by8.jpg Wejście na poddasze: http://img176.imageshack.us/img176/7500/1012gj3.jpg Przyszły pokój: http://img176.imageshack.us/img176/2869/1013ce3.jpg Drugi pokój: http://img206.imageshack.us/img206/7348/1014ak0.jpg Jeszcze poddasz: http://img176.imageshack.us/img176/4823/1016qs6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Rom co tu dużo mówić...... Rewelka!!!! Szkrabie gratuluję murów. Wkroczyłeś na najlepszy etap budowy. NAjbardziej widoczny. Na tym etapie budowa rośine w oczach. Codziennie coś będzie przybywać. Cieszyć się będziesz z każdej nowo położonej cegły. JA TEŻ TAK CHCĘ...... Pozdrawiam budowniczych kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 29.08.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Rom, dzięki za fotki!Pięknie jest na tym poddaszu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts