Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hmmmm......ciężko to powiedzieć

z tymi słupami to był niezły cyrk

tak naprawde to wogóle nie wiedzieliśmy że będą na środku słupy,nie widziałem ich w projekcie...a może ich tam nie było?? Cieśle zabrali się za dach....przyjeżdzamy pewnego dnia wieczorem po pracy,wchodzimy na poddasze i nas zamurowało :D przez środek szły 3 słupy :D wykonawca twierdził ze one muszą tam być bo w końcu dach jest kopertowy i coś na środku musi go podpierać, ine wiem czy w projekcie ścianka działowa jest dokładnie w tym miejscu ale chyba tak, ścianka idzie przez środek a własnie w tym miejscu są słupy.Prawdę mówiąc ne sugerowałbym sie tym co jest na rysunku, ja wogóle na to nie patrzyłem. Dopiero jak sie wejdzie na przykryte dachem poddasze to widac dopiero jakie jest ono duże i jakie zrobić pokoje.Dopiero wtedy trzeba sie przejść z kreda i ustalic gdzie mają byc ścianki.

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Gratuluje Wam wszystkim postępów!!!

U nas powolutku się kręci:

jestesmy tuż tuż przed kupnem projektu C77b ale... sa pewne watpliwości

postanowiłem zapytać w dziale projekty o ten domek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79993

gdyby ktoś z Was miał chęci - będę wdzięczny za wszelkie wpisy.

pzdr

Habier

SZKRABIE

Bardzo dziękuję za przywitanie.Ja mam to szcęście ,że na bieżąco

podglądam budowę ZRĘCZNEGO .Buduje go mój kolega,a na dodatek na sąsiedniej działce.Historię tego opiszę póżniej.

Więc ten ZRECZNY jest już pod dachem.Na poddaszu nie ma ani jednej belki.Ijeszce jedno -NIE MA KOMINÓW i nie będzie miał.Schody ma przeniesione w miejsce pomieszczenia gospodarczego-pomiędzy garażem a łazienką.

ROM-mnie też podobają się te belki.

KOELA

Witajcie,

Ja juz mam prawie działkę :) Umowa przedwstępna za nami, teraz pare formalności i będzie super.

Natomiast mam już klucze od działki i robi się na niej porządek (jest co tam robić). Może wieczorkiem wystawię zdjęcie.

Mam ogromną prośbę, czy ktoś z Was buduje C77 w wojewodztwie mazowieckim i byłby skłonny przyjąć wycieczkę (moją żonę i mnie) w celu oglądnięcia tej piękności "w realu" ?

Byilibyśmy wielce zobowiązani

pzdr

habier

Witam wszystkich miłośników Zręcznego , wczoraj kupiliśmy projekt- Zręcznego III, zamierzamy wprowadzic w nim kosmetyczne zmiany, jest prawie idealny. Mamy działkę w gminie Żabia Wola, bierzemy się za formalności, ale pewnie nie uda nam się zacząc budowy jesienią . Będziemy częstymi bywalcami tego forum. Pozdrawiamy. Beata i Bartek( i mała Emilka).

Ja Was bardzo przepraszam, ale czy teraz będziemy o grzybkach rozmawiać?

Drogi Romie zamiast prawdziwka wolałbym zobaczyć np. Twoje drzwi wejściowe.

Napisz, jakiej mocy wstawiłeś piec, czy zmieniałeś strony otwarcia drzwi wewnątrz, jak zagospodarujesz przedsionek i spiżarkę, gdzie rozmieściłeś oświetlenie w salonie i kuchni.

Takich informacji jesteśmy złaknieni!

Myślę o wstawieniu w ściankę od kotłowni kilku luksferów, żeby światło z okienka docierało do przedsionka.

A na razie czekam na dźwig, który położy mi strop.

Oczywiście gratuluję takiego okazu!

Zepsuł mi się aparat :( :( :( :(

Więc zdjęc na razie żadnych nie wkleję. Za każdym razem jak go włączam to pojawia się komunikat : "Brak karty pamięciowej". Dzisiaj po południu pędzę do sklepu dowiedzieć się co i jak. W rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że może to być wina karty pamięciowej. Dziwi mnie to bo jak kupowałem tą kartę to zapewniano mnie o jej dożywotniej gwarancji. Najgorsze jak okaże się, że to wina aparatu. Wtedy będę go musiał oddać do serwisu Canona, który mieści się w Warszawie. Szlag mnie wtedy trafi bo za 2 tygodnie mam slub i nie wiem czy zdążą go naprawić.

No ale wracając do tematu....

Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to nie ma ich jeszcze. :p To znaczy sa ale na razie takie stare tymczasowe, z ościeżnicą zbitą z desek szalunkowych. Najgorsze jest to, że noce są juz strasznie zimne a trochę się obwiesiły i strasznie przez te szpary wieje. Na zamówione drzwi (w firmie KMT ) czekam już ponad miesiąc :evil: :evil: i nadal ich nie ma :( Będą w kolorze złoty dąb (jak okna) z półokrągłą szybką. Jak tylko przyjadą i jak będę miał sprawny aparat to obiecuję wrzucić jakieś zdjątka.

Jeżeli chodzi o piec to mam jednofunkcyjnego Junkersa o mocy 24 kW z zasobnikiem na wode 120l. Na razie stoi bezużytecznybo czekam aż gazwonia podłączy gaz. Obiecuja w tym roku..mam nadzieję że tak się stanie bo jak nie.....to cienko nas widzę w tą zimę....

Jeżeli chodzi o światło w przedsionku...też nad tym myślałem.Chciałbym nad drzwiami wejściowymi wstawić rząd luksferów, które doświetlałyby wiatrołap a drzwi pomiędzy wiatrołapem a korytarzem będą z szybami tak , że tą drogą tez dotrze trochę swiatła.

Swiatło...w kuchni będzie centralna lampa na środku (na razie wisi sama żarówka na kablu :D ) i lampki pod górnymi szafkami w kuchni /(na razie nie ma mebli w kuchni) po tego przy kominie jest okrągły stół,krzesła i to jest nasza jadalnia, nad tym stołem też będzie taka zwisająca prawie do stołu lampa. W salonie dałem centralne światło na środku i do tego kinkiety na tej długiej ścianie na środku. Myslę, że dam jescze jakąś jedną lub dwie stojące lampy w przyszłości. Na całym długim korytarzu dałem podwieszany sufit i będą tam halogeny na całej długości. Podobnie w wc i łazience.

Ufffffffffffffff ale się rozpisałem. Idę odsapnąć :D

Szkrabie napisz jak poszło z dzwigiem.

Pozdrówka

Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to nie ma ich jeszcze. :p To znaczy sa ale na razie takie stare tymczasowe, z ościeżnicą zbitą z desek szalunkowych. Najgorsze jest to, że noce są juz strasznie zimne a trochę się obwiesiły i strasznie przez te szpary wieje. Na zamówione drzwi (w firmie KMT ) czekam już ponad miesiąc :evil: :evil: i nadal ich nie ma :(

Jeżeli chodzi o piec to mam jednofunkcyjnego Junkersa o mocy 24 kW z zasobnikiem na wode 120l. Na razie stoi bezużytecznybo czekam aż gazwonia podłączy gaz. Obiecuja w tym roku..mam nadzieję że tak się stanie bo jak nie.....to cienko nas widzę w tą zimę....

Pozdrówka

Rom ty ekstremalny facet jesteś!!!!! Tak bez ciepłej wody???? Podziwiam, bo ja to strasznie od tej cywilizacji jestem uzależniona... :roll: :roll: :roll: :roll:

A jeśli chodzi o ślub to moje najszczersze gratulacje, żeby do waszego gniazdka miłości w końcu te drzwi przywieźli, bo zima sroga będzie :wink: ... Pozdrów "panią Romową" i szybciutko naprawiaj aparat i kilka zdjątek z weseliska za dwa tygodnie wstawiaj. :) :) :)

Pozdrawiam szczęśliwą parę młodą kasia

Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to nie ma ich jeszcze. :p To znaczy sa ale na razie takie stare tymczasowe, z ościeżnicą zbitą z desek szalunkowych. Najgorsze jest to, że noce są juz strasznie zimne a trochę się obwiesiły i strasznie przez te szpary wieje. Na zamówione drzwi (w firmie KMT ) czekam już ponad miesiąc :evil: :evil: i nadal ich nie ma :(

Pozdrówka

Rom ty ekstremalny facet jesteś!!!!! Tak bez ciepłej wody???? Podziwiam, bo ja to strasznie od tej cywilizacji jestem uzależniona... :roll: :roll: :roll: :roll:

A jeśli chodzi o ślub to moje najszczersze gratulacje, żeby do waszego gniazdka miłości w końcu te drzwi przywieźli, bo zima sroga będzie :wink: ... Pozdrów "panią Romową" i szybciutko naprawiaj aparat i kilka zdjątek z weseliska za dwa tygodnie wstawiaj. :) :) :)

Pozdrawiam szczęśliwą parę młodą kasia

Kasiu dziękuję za życzenia i gratulacje :D :D

Na szczęscie trochę ciepłej wody mamy, łazienka na razie wygląda tak,że ściany są otynkowane, na podłogach beton, stoi trójkątna wanna i pralka, do wanny podłączony jest przepływowy podgrzewacz wody. Najgorsze, że jak podłączyłem podgrzewacz dużej mocy to ciepła woda leciałą szybko ale korki wyskakiwały, no to podłączyłem małej mocy....korki teraz nie wyskakują ale za to wad nie leci zbyt szybko :cry: :cry: :cry: ..no ale jakoś już to przeboleje.

Aparat pojechał do serwisu do Warszawy..mam nadzieję, że do ślubu go naprawią.

Pozdrówka

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...