Rom 02.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Witam!! Dzisiaj albo jutro odbieram ten projekt od architekta A gdzieś za miesiąc ruszamz fundamentami. Chetnie nawiąże kontakt z innymi budowniczymi C77a. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska20 04.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Buduje w Warszawie.Nie moge uporac sie z dokumentacja.Chce w tym roku zalatwic wszystkie papiery.To jest moj drugi projekt,pierwszy nie pasowal do warunkow,mimo ze dzialka ma 28m/26m.Przeanalizowalam/tak mi sie wydaje/ za i przeciw,bedzie pasowal,jest nas dwoje;jestem po 40-stce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.08.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Czy ma ktoś może zestawienie materiałów do tego domku? Czy może mi je ktoś udostępnić? Zakupiłem ten projekt, ale nie zawiera on takiego osobnego spisu materiałów. Może dysponujecie czymś takim? Czy zastanawialiście się nad adaptacją polegającą na powiększeniu sypialni na parterze poprzez przesunięcie ściany do belek podtrzymujących dach na tarasie? W efekcie taras zrobiłby sie mały ale zawsze można go wydłużyć. Myślałem też o przesunięciu ściany zewnetrznej kuchni (tej z oknem) do belek na tarasie z przodu. Dzięki temu możnaby pomiedzy kuchnią a salonem uzyskać sporą jadalnię. Co myślicie o tych zmianach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrod-NIK 08.08.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 witamFajnie,że coraz więcej jest C77a-owców.Projekt mam, przejrzałem dokładnie i żadnych większych zmian nie wprowadzę. Praktycznie wszystko mi pasuje. Szczególnie ten taras i wyjscie i z salonu i z sypialni bezpośrednio na taras. Ja bym tam tarasu -Rom - nie pomniejszał. I w ogóle wydaje mi się, że wprowadzając tak duże zmiany zmienisz niekorzystnie wygląd domu. Ale może się mylę. Ja chcę zrobić jedną zmianę: podzielić wc połączone z pom.gosp. - na osobne wc i osobne pomieszczenie gosp. dostępne z garażu. Tak nie będzie trzeba przechodzić do pom.gosp. przez wc. Poza tym chyba nic.pozdrawiam budowniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 10.08.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Czy ma ktoś może zestawienie materiałów do tego domku? Czy może mi je ktoś udostępnić? Zakupiłem ten projekt, ale nie zawiera on takiego osobnego spisu materiałów. Może dysponujecie czymś takim? Czy zastanawialiście się nad adaptacją polegającą na powiększeniu sypialni na parterze poprzez przesunięcie ściany do belek podtrzymujących dach na tarasie? W efekcie taras zrobiłby sie mały ale zawsze można go wydłużyć. Myślałem też o przesunięciu ściany zewnetrznej kuchni (tej z oknem) do belek na tarasie z przodu. Dzięki temu możnaby pomiedzy kuchnią a salonem uzyskać sporą jadalnię. Co myślicie o tych zmianach? Witam! Mój c77a ma juz dach, ścianki działowe, okna. W tej chwili na budowie działa elektryk. Myslę,że jak przesuniesz ściany tak jak piszesz, to wtedy dom straci swój urok. Będzie długi, a wąski. Te tarasy sa piękne. Uważam że sypialnia i kuchnia sa w sam raz. Jesli mieszkasz niedaleko, to zapraszam na budowę.(Gorzów Wlkp.) Sam ocenisz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafibor 11.08.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam Wszystkich, mnie też zauroczył ten projekt chetnie obejrzałbym jakieś fotki z budowy i po. A moze ktoś juz wybudował z ytonga ten domek i wie ile materiału poszło będę wdzieczny za info pozdrawiam i byle do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.08.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Tez się cieszę że pojawia się coraz więcej sympatyków tego domku. Fajnie by było stworzyć takie stałe forum c77a Reniu rzeczywiście mam do Ciebie niedaleko i może rzeczywiście uda mi sie kiedyś wpaść do Ciebie na budowe i zobaczyć jak Ci idzie Domek mam obecnie na etapie adaptacji, chciałem zaczynac fundamenty w tym roku ale nie wiem czy mi się to uda, może jednak na wiosne Powiedzcie mi ile kosztowały was fundamenty? Też chętnie zobaczyłbym fotki z budowy. Może ktoś mógłby mi jakies przesłać?? Piszcie jak najwięcej chętnie włączę się do wymiany doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich miłośników C77a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 17.08.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Tez się cieszę że pojawia się coraz więcej sympatyków tego domku. Fajnie by było stworzyć takie stałe forum c77a Reniu rzeczywiście mam do Ciebie niedaleko i może rzeczywiście uda mi sie kiedyś wpaść do Ciebie na budowe i zobaczyć jak Ci idzie Domek mam obecnie na etapie adaptacji, chciałem zaczynac fundamenty w tym roku ale nie wiem czy mi się to uda, może jednak na wiosne Powiedzcie mi ile kosztowały was fundamenty? Też chętnie zobaczyłbym fotki z budowy. Może ktoś mógłby mi jakies przesłać?? Piszcie jak najwięcej chętnie włączę się do wymiany doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich miłośników C77a Witam! Jeśli chodzi o zestawienia materiałów, to mam wszystko rozpisane. Musze tylko do tego przysiąść i policzyć ile było potrzebne. Mam również rozpisane koszty związane ze stanem zerowym. Wszystko zależy od tego co bedziesz robił . Czy na początku tylko fundamenty bez ławy. U mnie trzeba było nawieźć znaczącą ilość żwiru pod ławę, ten wydatek nie był brany pod uwage. Obyło sie natomiast bez odwiertów. Moje całkowite poniesione koszty to ok. 140.000 razem oczywiście z działką i wszystkimi mediami. Dom jest w stanie surowym zamkniętym. Obiecuje że prześle zdjęcia i oczywiście zapraszam na budowę. Serdecznie pozdrawiam Renata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.08.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Reniu 140 tys to strasznie dużo.Choć nie wiem jaki w tym ma udział działka i uzbrojenie? Jakie zmiany adaptacyjne wprowadziłaś w swoim domku? Ja jak już wcześniej pisałem powiększam sypialnie kosztem tarasu i przesuwam kuchnie kosztem przedniego tarasu. Zamierzam też oddzielić pomieszczenie gospodarcze od toalety i zrobić wejście do niej z garażu. Poddasza na razie nie zamierzam wykańczać, zrobie to z czasem jak już będę mieszkał. Zastanawiam się nad schodami. Może ktoś wie ile kosztują schody wylewane i jak sie to ma do schodów drewnianych? Pozdrawiam serdecznie Romek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska20 17.08.2005 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Romku,mysle,ze schody drewniane sa drozsze/moge sie mylic/wylewane sa,a wykanczasz,kiedy bedziesz mial kase, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 17.08.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Reniu 140 tys to strasznie dużo.Choć nie wiem jaki w tym ma udział działka i uzbrojenie? Jakie zmiany adaptacyjne wprowadziłaś w swoim domku? Ja jak już wcześniej pisałem powiększam sypialnie kosztem tarasu i przesuwam kuchnie kosztem przedniego tarasu. Zamierzam też oddzielić pomieszczenie gospodarcze od toalety i zrobić wejście do niej z garażu. Poddasza na razie nie zamierzam wykańczać, zrobie to z czasem jak już będę mieszkał. Zastanawiam się nad schodami. Może ktoś wie ile kosztują schody wylewane i jak sie to ma do schodów drewnianych? Pozdrawiam serdecznie Romek Romku! Mnie tez przeraża ta kwota, ale naprawde dużo may zrobione. Schody mam wylewane, tzw. zabiegowe. mam już scianki działowe, na dole i na górze. na górze sa już okna dachowe. Dach pokryty dachówką ceramiczną. Okna razem z roletami. Rozłożony prąd. Podłączone wszystkie media: prąd, woda, telefon. To tylko tak się wydaje,że za 100.000 postawisz dom. Chyba,że zrobisz wszystko sam. Prześle Ci na priv zdjęcia Pozdrawiam Renata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.08.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Dlaczego musiałaś nawieść żwir pod fundamenty? Wysoki poziom wody czy coś takiego? Widze ze rzeczywiście za tę kwote sporo macie zrobione. Jestem dobrej myśli Myslałem nad dachówką czy dać cementową czy ceramiczną? Czy to duża różnica w cenie? A co do schodów to sam już nie wiem, bardziej podobają mi się drewniane ale z drugiej strony jak bedę szalał to dom sie zrobi jescze droższy. Pozdrawiam Cie Reniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.08.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Asiu mysle ze rzeczywiście z tymi schodami masz racje i że pewnie zdecyduje się na wylewane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrod-NIK 25.08.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 W tym momencie architekt adaptuje mój projekt C77a. Tak jak wspomniałem wprowadzam jedną zmianę: dzielę wc połączone z pom.gosp. - na osobne wc i osobne pomieszczenie gosp. dostępne z garażu. Poza tym zostawiam reszte zgodnie z projektem - bo na papierze wygląda dobrze - ALE MOŻE W TRAKCIE REALIZACJI KTOŚ ZAUWAŻYŁ COŚ CO MOŻNA BYŁOBY JESZCZE ULEPSZYĆ? i mógłbym szybko podrzucic architektowi do zmiany jeżeli tak - to podzielcie się doświadczeniami - za cenne uwagi wielkie dzięki i stawiam DUŻE piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 25.08.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 W tym momencie architekt adaptuje mój projekt C77a. Tak jak wspomniałem wprowadzam jedną zmianę: dzielę wc połączone z pom.gosp. - na osobne wc i osobne pomieszczenie gosp. dostępne z garażu. Poza tym zostawiam reszte zgodnie z projektem - bo na papierze wygląda dobrze - ALE MOŻE W TRAKCIE REALIZACJI KTOŚ ZAUWAŻYŁ COŚ CO MOŻNA BYŁOBY JESZCZE ULEPSZYĆ? i mógłbym szybko podrzucic architektowi do zmiany jeżeli tak - to podzielcie się doświadczeniami - za cenne uwagi wielkie dzięki i stawiam DUŻE piwo Witam.! Teraz jak już dom stoi, i trzeba mieć wizje urządzenia, to kominek przesunęłabym w kąt przy tarasie oczywiscie na tej samej ścianie. Tak wg mojego gustu byłoby lepiej. Przemyśl to sobie. Oczywiście wszystko zalęzy jak masz usytuowany dom, która strona jest bardziej doświetlona. Wg mnie pokój dzienny byłby bardziej ustawny. Pozdrawiam RP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 W czym przeszkadza Ci Renato kominek w miejscu, w którym został umieszczony w projekcie. Dlaczego przy tarasie pokój byłby bardziej ustawny?Pozdrawiam Romek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 26.08.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 W czym przeszkadza Ci Renato kominek w miejscu, w którym został umieszczony w projekcie. Dlaczego przy tarasie pokój byłby bardziej ustawny? Pozdrawiam Romek Witam! Przestwaiłabym go dlatego,że w takim układzie pokój byłby bardziej ustawny. W jego miejscu mógłby stać duży stół. Pozatym moznaby go połączyc z kominkiem na tarasie. U mnie jest wg projektu i tak musi zostać. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.08.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A kierownik budowy nie może wprowadzić takiej zmiany w projekcie wpisując ja do dziennika budowy????? Czy już zz późno?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 26.08.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 A kierownik budowy nie może wprowadzić takiej zmiany w projekcie wpisując ja do dziennika budowy????? Czy już zz późno?? Pozdro Teraz to przede wszystkim za duży koszt. Stoją już kominy. Musi tak pozostac. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.08.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Witam!!! Znajomy budowlaniec oglądając projekt zastanawiał się na czym opiera się dach i stwierdził że kalenica najprawdopodobniej opiera się na scianie działowej na poddaszu. Ale nie był do końca pewien.Mówił że musiałby się dokładnie przyjrzeć projektowi. Może ktoś powie na ten temat coś więcej???? Jak to w końcu jest z tym dachem??? Czy to jest trudne do wykonania?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts