Rom 09.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witam po dłuższej przerwie Trochę mnie nie było bo chorowałem. martkaw1 sprawdziłem ten wymiar - 4,6m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 10.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dzieki! W takim razie chyba tez tak ustawimy kanapę. Pozdrawiam i zdrówka życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 14.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich Zręcznych! Mam dla wszystkich propozycję, aby połączyć oba wątki Projekt C77 a - odezwij się! i Zręczny - C77C w jeden, np. "C77 Zręczny". Oto argumenty mojej Żonki: (cyt:) "niech wszyscy co budują zręcznego piszą w jednym miejscu to będzie jedna wielka rodzina ZRĘCZNYCH bez róznicy czy na dole będzie jeden pokój wiecej czy nie,i bez różnicy czy z jednym garażem czy z dwoma ,to jest przecież ZRĘCZNY.Bądźmy wszyscy razem. Może kiedyś się spotkamy; to będzie fajnie a nie tak dzielić jeszcze na a,b,c Wystarczy, że w podpisie będzie zaznaczone, jaki wariant ktoś buduje" Trudno się z Nią nie zgodzić, nieprawdaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich Zręcznych! Mam dla wszystkich propozycję, aby połączyć oba wątki Projekt C77 a - odezwij się! i Zręczny - C77C w jeden, np. "C77 Zręczny". Oto argumenty mojej Żonki: (cyt:) "niech wszyscy co budują zręcznego piszą w jednym miejscu to będzie jedna wielka rodzina ZRĘCZNYCH bez róznicy czy na dole będzie jeden pokój wiecej czy nie,i bez różnicy czy z jednym garażem czy z dwoma ,to jest przecież ZRĘCZNY. Bądźmy wszyscy razem. Może kiedyś się spotkamy; to będzie fajnie a nie tak dzielić jeszcze na a,b,c Wystarczy, że w podpisie będzie zaznaczone, jaki wariant ktoś buduje" Trudno się z Nią nie zgodzić, nieprawdaż? Ja jestem za!!!!!! Szkrabie no to kiedy to spotkanie Zręczniaków?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 14.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Proponuję podczas zlotu muratora. Wybierzemy jakiś znak rozpoznawczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 A kiedy ten zlot?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 14.03.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jakoś tak na początku roku, chyba w marcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Jakoś tak na początku roku, chyba w marcu. to juz teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 14.03.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Musimy poczekać, w tym roku już się odbyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 O cholera A w styczniu sie jeszcze zastanawiałem czy nie jechac....potem jakoś wyleciało mi to z głowy...a teraz słyszę że już się odbyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 14.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ale chyba się myliłem: Spotkanie forum - 19 maja - Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 14.03.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Czyli jest jeszcze szansa Czy ktoś ze "Zręczniaków" się wybiera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 15.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Zobaczymy, jak się ułoży... A teraz trochę wieści z budowy. (Trochę więksi Zręczni wypomnieli ich brak) 1.Żonka pomalowała najmniejszy pokój na poddaszu. http://img218.imageshack.us/img218/3082/d2qk2.png Farby Dekoral, jedna warstwa 2.Jeszcze parę (naście) płytek i łazienka na poddaszu będzie gotowa http://img218.imageshack.us/img218/8164/d1xn1.png Tutaj muszę ostrzec. Ustawienie wanny w tym miejscu nie jest najlepsze. Pomimo odsunięcia od ściany, sufit jest ciut za nisko. 3. Pokój, w którym był poprawiany sufit jeszcze nie jest gotowy. Sufit wymaga jeszcze poprawy! I znowu trzeba kupić farbę. 4. Wczoraj oklejałem brzegi płyt, z których zbuduję (chyba w sobotę) szafę w garderobie 5. Nadal czekamy na położenie rury gazowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Szkrabie łazienka na górze jest suuuuper Powiedz mi czy nie pojawiają Ci się jakieś pęknięcia na górze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 15.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dzięki Pęknięcia? NIE! Tylko nie to! Nie widziałem jeszcze żadnych pęknięć na rygipsach. No jeszcze tego by brakowało! I bez tego wykończeniówka mnie wykańcza! Ale dobrze, że pytasz, będę uważniej sprawdzał robotników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 15.03.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 A jak Twoje poddasze Romie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 16.03.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Szkrabie, czy wanna na górze jest narożna czy owalna? Rzeczywiście wygląda że ten sufit nad wanną jest całkiem nisko.Jak juz sprawdzicie w praktyce to napisz jak ma się stawianie wanny w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 16.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 http://img148.imageshack.us/img148/4267/wannanp4.png Przepraszam za bałagan. (Fotka z początku lutego) Wanna Kaprys, kupiona w Castoramie. Z wejściem nie ma problemu, siedzenie też w porządku, ale swobodne ruchu przy spłukiwaniu głowy mogą być utrudnione. Jak przetestujemy, to opowiemy, czy często łokciem walimy po suficie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 16.03.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Nie jest tak najgorzej z tym sufitem. Na tym zdjęciu znacznie lepiej widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Kochani cos ostatnio zamiera to nasze forum milośników C77a Nie powiem też trochę mojej w tym winy bo za dużo nie piszę ale czasu ostatnio za mało. Podzielę się z Wami moimi przeprawami z balustradą. Na początku chciałem iść do jakiejs firmy, zamówić gotową balustradę, panowie by przyjechali, zamontowali i po kłopocie. No ale kiedy poszedłem rozeznać sie w cenach to tylko nabawiłem się bólu głowy.Ceny balustrad sa straszne. Taka najprostrza na nasze schody z pionowych rurek i z drewnianą poręczą zaproponowano nam za 2300 netto + robocizna. No więc postanowiłem skorzystać z doświadczeń Szkraba (dzięki Szkarbie za wcześniejsze zdjęcia balustarady) i pojechałem do Castoramy. Kupiłem gotowe pręty, elektrody,tarcze do gumówki, wziąłem teścia i zabralismy sie ostro do roboty. Trochę spawania i balustrada była gotowa Pomalowałem ją następnie farbą młotkową i mam balustradę za .....chyba niecałe 600zł!!!! To jeszcze nie koniec - zostało jeszze przykręcić drewniany nachwyt (czy jakoś tak się to nazywa - chwytać ręką tę metalową poręcz -brrrrr- strasznie zimna). Wynik naszych prac poniżej: http://img217.imageshack.us/img217/6449/obraz096zf6.jpg To by było na tyle moich rozważań HAlo Zręczniaki!!!!!! Pobudka!!!!! Dzisiaj zaczyna się wiosna!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts