Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Romie!

Ja już myślałem, że się nie doczekam Twojego zdjęcia.

No pięknie! Gratulacje.

A jak poradziłeś sobie z mocowaniem końca balustrady przy zabiegu?

4 pręty od balustrady są grubsze. Przyspawane są do nich metalowe płytki. które są przykręcone z boku schodów śrubami. Skułem w tych miejscach tynk tak że tych mocowań po zatynkowaniu wogóle nie będzie widać. Zrobię zdjęcie i wrzucę żeby zobrazować o co mi chodzi. Celoeo chciałem przykręcić balustradę z boku schodów a nie do stopni. A to ze względu na to że te schody są dość wąskie i nie chciałem ich jescze zwężać.

Witam Zręczniaków :-)

Wiosna przyszła to się wszyscy obudzili :)

Super - piszcie jak najwięcej.

Ja pewnie tez zacznę pisać - w sobotę zdejmujemy humus :D

Panowe Rom i Szkrab: jak z cenami wykończeniówki (materiały) - czy rosną tak samo jak cegły/bloczki/stal/beton/cement? Mam tu na myśli styropiany, wełny, płyty g-k itp..

pzdr

Habier

Niestety, Habier, też nie śledzę zmian cen.

Umowę z wykonawcą mam na wykończenie do stanu pod malowanie/płytki.

Wobec tego moja orientacja na rynku na razie ogranicza się do płytek, klejów, płyt meblowych. Podobnie, jak Rom, jak czegoś potrzebuję, to kupuję.

A fotki możesz umieszczać na http://www.imageshack.us :D

hej,

ja mam natomiast wrazenie, ze my drepczemy w miejscu, choc wstepne prace juz sie zaczely :)

http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_03/index.html

pzdr

No jak to w miejscu??? Coś się dzieje - widzę, że wycika ostra. Trochę mi szkoda tych drzewek. Mam nadzieję, żę coś sobie zostawicie?

Oglądałem też zdjęcia Emilki :D :D Boskie :D

Witam wszystkich

No i kurier dostarczył mi projekt. Teraz jak na te wszystkie rysunki patrze to sie troche przeraziłem. Czy ja czasami nie rzucam sie z motyką na słońce.

Czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje taki domek do etapu zamknięcia go czyli z oknami i ściankami działowymi z tynkiem itp bez instalacji.

Dziekuję i Pozdrawiam

No jak to w miejscu??? Coś się dzieje - widzę, że wycika ostra. Trochę mi szkoda tych drzewek. Mam nadzieję, żę coś sobie zostawicie?

Oglądałem też zdjęcia Emilki :D :D Boskie :D

ale murów niet.....

a drzew jeszcze mamy sporo, niestety sa to akacje wiec wartosc estetyczna żadna....

Witam wszystkich

No i kurier dostarczył mi projekt. Teraz jak na te wszystkie rysunki patrze to sie troche przeraziłem. Czy ja czasami nie rzucam sie z motyką na słońce.

Czy może mi ktoś powiedzieć ile kosztuje taki domek do etapu zamknięcia go czyli z oknami i ściankami działowymi z tynkiem itp bez instalacji.

Dziekuję i Pozdrawiam

Nie ma czym się przerażać :D Prawie żaden lub żadna z nas nie jest budowniczym i jakos te wszystkie domu powstają :lol: Trzeba sobie wysoko stawiać poprzeczkę. A na temat cen się nie wypowiadam bo od mojej budowy to juz tak się zmieniły że i tak nikomu nic to nie da :( Może się wypowie ktoś kto w tej chwili buduje....zapraszam do dyskusji :lol:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...