Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Prace w ogródku... Tylko pozazdrościć, Romie! My o tym nawet jeszcze nie myśleliśmy :cry:

A u nas co słychać?

-w górnej łazience pozostało parę płytek do położenia (same trójkąty, więc masa cięcia)

-w garderobie do skręcenia jest regał z półkami (dzisiaj będę to robił)

-wczoraj w pom. gosp. położyłem na ścianie parę płytek, tam gdzie będzie wisiał kocioł.

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szkrabie może poprzesz swoje postępy jakimiś zdjęciami :lol:

Chętnie, ale wieczorem, jak wrócę z budowy ze świeżymi fotkami.

Ja również proszę o fotki. Jestem ciekawy, jak np. urządziłeś pom. gosp.

U nas będzie wyglądać chyba tak:

http://img237.imageshack.us/img237/2524/pomgospza7.jpg

Legenda :lol:

czerwone- szafki stojace

zółte-szafki wiszące

zielony-zasobnik

niebieski-pralka a nad nią kociol

szare z kwadracikami-wieszak na płaszcze

szare- kaloryfer

Szkrabie aż wstyd pokazywac moje pomiesczenie gospodarcze. Na razie to magazynek na wszelkiego rodzaju narzędzi i materiały. Panuje tam istne pobojowisko. Oprócz tego stoi tam zasobnik a obok niego wisi kocioł. ściany są otynkowane ale nie pomalowane, na podłodze leżą płytki, które nie są zafugowane.

Ale postaram się wrzucić jakieś foty

Pozdrawiam

Prawdę mówiąc, mało miejsca w tych pomieszczeniach na robienie zdjęć.

No i aparat ma za mały kąt widzenia :cry:

http://img53.imageshack.us/img53/7623/10430701nb6.jpg

To są płytki w pom.gosp.

http://img369.imageshack.us/img369/2320/44012994tx2.jpg

A to garderoba. Jak widać, reagł po prawej nie jest skończony.

http://img57.imageshack.us/img57/8959/79437928zo9.jpg

To widok z drugiej strony.

Cześć Miśki :)

Skrabie: super robota :)

Romie: czekamy na zdjęcia :)

i teraz pytanie (zadalem je w C77C):

hejka,

wg mnie w projekcie jest błąd

na rzutach ścian fundamentowych fundament F1 ma szerokość 50 cm,

natomiast na Przekroju fundamentów jest szerokośc 60cm.

Tak samo jest u Was? Właśnie "kłóciłem się" z wykonawcą o te szerokośc (bo już zaczęli kopać) a kierbud najpierw im powiedział, że jest OK a po rozmowie ze mną stwierdził, że powinno być 60 cm.

Kurde, już sam nie wiem, czy te kilka cm ma jakiekolwiek znaczenie? Co o tym myślicie? Jak jest u Was? Jak maja nasi szanowni C77b?

pzdr

Habier

Szkrabie garderoba będzie super :lol: czy będą do niej jakieś drzwi?

Kurcze nawet masz już płytki w pomiesczeniu gospodarczym. Idziesz normalnie jak burza. Chyba mianujemy Cię liderem Zręcznego :D

Habierze nie pamiętam ile miały w moim projekcie ławy ale wydaje mi się że 50cm. Sprawdzę dzisiaj w projekcie. Wiem, że Kasia W, która buduje Skrzata kontaktowała się z Panem Biryłło - architelktem tych projektów. Może udostępni Ci kontakt do niego. Może najlepiej by było uderzyc do żródła czyli do projektanta

Habierze nie pamiętam ile miały w moim projekcie ławy ale wydaje mi się że 50cm. Sprawdzę dzisiaj w projekcie. Wiem, że Kasia W, która buduje Skrzata kontaktowała się z Panem Biryłło - architelktem tych projektów. Może udostępni Ci kontakt do niego. Może najlepiej by było uderzyc do żródła czyli do projektanta

juz pogoniłem "Muratora" - potwierdzili, że wymiary sa inne :(

czekają na potwierdzenie od Biryllo. Ja też czekam na potwierdzenie.

Chłopaki kopią na szerokość 60cm ... problem z głowy

ale... ku*wa dlaczego "Murator" nie sprawdza tych projektów a projektant wrzuca takie syfy do projektu? (może źle mu się skopiowało z innego?) :(

ehh... ale jestem zły

pzdr

Habier

Czy nie przesadzajcie z tymi pochwałami? :oops:

Romie, do tej wiszącej membrany już trochę się przyzwyczaiłem :wink: ale chyba jednak wstawię drzwi. A właśnie, już mam komplet drzwi, które czekają na montaż! :D No a w pomieszczeniu gospodarczym to dopiero raptem 20 płytek ułożyłem :oops:

Habier, to niezła wpadka projektanta. Gdybyś nie w porę zauważył błędu, kto wie, czy mogłoby dojść do katastrofy! :evil:

Gratuluję sokolego wzroku :D

Wieczorem też zajrzę do projektu. A swoją drogą, czy są inne "ptaszki" w twoim projekcie?

Żądaj od projektanta zadośćuczynienia i pokrycia strat moralnych. :-?

Czy nie przesadzajcie z tymi pochwałami? :oops:

hihi, jest super - więc chwalimy - gratuluję zawziętości :p

Habier, to niezła wpadka projektanta. Gdybyś nie w porę zauważył błędu, kto wie, czy mogłoby dojść do katastrofy! :evil:

Na szczęście nie będzie - wykopali szerszy wykop i wleje się trochę więcej betonu :)

To i tak wyszło na moje - bo kilka dni temu pytałem się Was czy nie zrobić grubszej ławy. Dzis przy wytyczaniu budynku (ze względu na posadowienie budynku) wyszło, że i tak zrobimy 40cm grubości :) Więc będe miał ławy 40 x 60.

Gratuluję sokolego wzroku :D

Wieczorem też zajrzę do projektu. A swoją drogą, czy są inne "ptaszki" w twoim projekcie?

Żądaj od projektanta zadośćuczynienia i pokrycia strat moralnych. :-?

Teraz to chyba sobie odpuszczę - trzeba się wyluzować :-) Bo w sumie to od dwóch musiałbym wymagać rekompensaty - od "producenta" i "adaptora" :-)

Mam nadzieję, że innych syfów nie ma - ale to wyjdzie dalej. Będzie co opisywać...

pzdr

Habier

Witajcie Forumowicze! Szczególne pozdrowienia dla Szkrabusia i Roma - Wasze wypowiedzi śledzę już od poł roku, ale zawsze jakoś nie mogłam zabrać się za pisanie :) Ja wraz z mężem zaczęłąm budowę we wrześniu. W grudniu stanął stan surowy zamknięty, poszło jak po maśle :D Teraz zabraliśmy się za wykończeniówkę. Aaaa domek budujemy w okolicach Katowic... Uwielbiam obserwować Wasze postępy :D

Witam wszystkich Zręcznych!

Mam dla wszystkich propozycję, aby połączyć oba wątki

Projekt C77 a - odezwij się! i

Zręczny - C77C

w jeden, np. "C77 Zręczny".

Oto argumenty mojej Żonki: (cyt:)

"niech wszyscy co budują zręcznego piszą w jednym miejscu to będzie jedna wielka rodzina ZRĘCZNYCH bez róznicy czy na dole będzie jeden pokój wiecej czy nie,i bez różnicy czy z jednym garażem czy z dwoma ,to jest przecież ZRĘCZNY.

Bądźmy wszyscy razem.

Może kiedyś się spotkamy; to będzie fajnie a nie tak dzielić jeszcze na a,b,c

Wystarczy, że w podpisie będzie zaznaczone, jaki wariant ktoś buduje"

Trudno się z Nią nie zgodzić, nieprawdaż?

hej, mielismy watki polaczyc??

jak to zrobic technicznie?

Od: EDZIA

Do: Szkrab

Wysłany: Pią, 16 Marzec 2007 12:53

Temat: Re: Połączenie wątków

Rozmawiałam z Maksiem,

i wyglada na to, że nic z tego, bo wg. niego w nowej wersji forum to nie będzie już działało.

ostatnia deska ratunku to informatyk Muratora, przekazałam dzisiaj Twoją prośbę Redakcji i czekam na reakcję

Tak więc czekamy...

Witaj jolenka :D :lol:

Szkrabie czyżyśmy byli inwigilowani?? :lol: :lol:

A tak poważnie to ciesze się, że pojawił się ktoś następny.

Jolenka napisz cos więcj o swojej budowie

Pozdrawiam

Rom-ek

Myślę, że inwigilowani nie tylko przeze mnie :wink:

A sama budowa... praktycznie nic nie zmieniłam w projekcie, jedynie wybrałam jednowarstwową ścianę z Ytonga,zlikwidowałam małe pomieszczenia typu WC, garderoby w pokojach na poddaszu. Następnym razem wkleję jakąś fotkę ( jak mi się uda) ale to i tak stan surowy. Myślę, że przez kolejne dwa miesiące dużo się zmieni.

Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...