Szkrab 28.03.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Prace w ogródku... Tylko pozazdrościć, Romie! My o tym nawet jeszcze nie myśleliśmy A u nas co słychać? -w górnej łazience pozostało parę płytek do położenia (same trójkąty, więc masa cięcia) -w garderobie do skręcenia jest regał z półkami (dzisiaj będę to robił) -wczoraj w pom. gosp. położyłem na ścianie parę płytek, tam gdzie będzie wisiał kocioł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Szkrabie może poprzesz swoje postępy jakimiś zdjęciami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Szkrabie może poprzesz swoje postępy jakimiś zdjęciami Chętnie, ale wieczorem, jak wrócę z budowy ze świeżymi fotkami. Ja również proszę o fotki. Jestem ciekawy, jak np. urządziłeś pom. gosp. U nas będzie wyglądać chyba tak: http://img237.imageshack.us/img237/2524/pomgospza7.jpg Legenda czerwone- szafki stojace zółte-szafki wiszące zielony-zasobnik niebieski-pralka a nad nią kociol szare z kwadracikami-wieszak na płaszcze szare- kaloryfer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Szkrabie aż wstyd pokazywac moje pomiesczenie gospodarcze. Na razie to magazynek na wszelkiego rodzaju narzędzi i materiały. Panuje tam istne pobojowisko. Oprócz tego stoi tam zasobnik a obok niego wisi kocioł. ściany są otynkowane ale nie pomalowane, na podłodze leżą płytki, które nie są zafugowane.Ale postaram się wrzucić jakieś fotyPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.03.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No przecież tutaj sami budujący , więc czego się wstydzisz? U mnie to jeszcze gołe ściany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No przecież tutaj sami budujący , więc czego się wstydzisz? U mnie to jeszcze gołe ściany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 28.03.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Prawdę mówiąc, mało miejsca w tych pomieszczeniach na robienie zdjęć. No i aparat ma za mały kąt widzenia http://img53.imageshack.us/img53/7623/10430701nb6.jpg To są płytki w pom.gosp. http://img369.imageshack.us/img369/2320/44012994tx2.jpg A to garderoba. Jak widać, reagł po prawej nie jest skończony. http://img57.imageshack.us/img57/8959/79437928zo9.jpg To widok z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.03.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Cześć Miśki Skrabie: super robota Romie: czekamy na zdjęcia i teraz pytanie (zadalem je w C77C): hejka, wg mnie w projekcie jest błąd na rzutach ścian fundamentowych fundament F1 ma szerokość 50 cm, natomiast na Przekroju fundamentów jest szerokośc 60cm. Tak samo jest u Was? Właśnie "kłóciłem się" z wykonawcą o te szerokośc (bo już zaczęli kopać) a kierbud najpierw im powiedział, że jest OK a po rozmowie ze mną stwierdził, że powinno być 60 cm. Kurde, już sam nie wiem, czy te kilka cm ma jakiekolwiek znaczenie? Co o tym myślicie? Jak jest u Was? Jak maja nasi szanowni C77b? pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Szkrabie garderoba będzie super czy będą do niej jakieś drzwi? Kurcze nawet masz już płytki w pomiesczeniu gospodarczym. Idziesz normalnie jak burza. Chyba mianujemy Cię liderem Zręcznego Habierze nie pamiętam ile miały w moim projekcie ławy ale wydaje mi się że 50cm. Sprawdzę dzisiaj w projekcie. Wiem, że Kasia W, która buduje Skrzata kontaktowała się z Panem Biryłło - architelktem tych projektów. Może udostępni Ci kontakt do niego. Może najlepiej by było uderzyc do żródła czyli do projektanta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Habierze nie pamiętam ile miały w moim projekcie ławy ale wydaje mi się że 50cm. Sprawdzę dzisiaj w projekcie. Wiem, że Kasia W, która buduje Skrzata kontaktowała się z Panem Biryłło - architelktem tych projektów. Może udostępni Ci kontakt do niego. Może najlepiej by było uderzyc do żródła czyli do projektanta juz pogoniłem "Muratora" - potwierdzili, że wymiary sa inne czekają na potwierdzenie od Biryllo. Ja też czekam na potwierdzenie. Chłopaki kopią na szerokość 60cm ... problem z głowy ale... ku*wa dlaczego "Murator" nie sprawdza tych projektów a projektant wrzuca takie syfy do projektu? (może źle mu się skopiowało z innego?) ehh... ale jestem zły pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 29.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy nie przesadzajcie z tymi pochwałami? Romie, do tej wiszącej membrany już trochę się przyzwyczaiłem ale chyba jednak wstawię drzwi. A właśnie, już mam komplet drzwi, które czekają na montaż! No a w pomieszczeniu gospodarczym to dopiero raptem 20 płytek ułożyłem Habier, to niezła wpadka projektanta. Gdybyś nie w porę zauważył błędu, kto wie, czy mogłoby dojść do katastrofy! Gratuluję sokolego wzroku Wieczorem też zajrzę do projektu. A swoją drogą, czy są inne "ptaszki" w twoim projekcie? Żądaj od projektanta zadośćuczynienia i pokrycia strat moralnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.03.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Czy nie przesadzajcie z tymi pochwałami? hihi, jest super - więc chwalimy - gratuluję zawziętości Habier, to niezła wpadka projektanta. Gdybyś nie w porę zauważył błędu, kto wie, czy mogłoby dojść do katastrofy! Na szczęście nie będzie - wykopali szerszy wykop i wleje się trochę więcej betonu To i tak wyszło na moje - bo kilka dni temu pytałem się Was czy nie zrobić grubszej ławy. Dzis przy wytyczaniu budynku (ze względu na posadowienie budynku) wyszło, że i tak zrobimy 40cm grubości Więc będe miał ławy 40 x 60. Gratuluję sokolego wzroku Wieczorem też zajrzę do projektu. A swoją drogą, czy są inne "ptaszki" w twoim projekcie? Żądaj od projektanta zadośćuczynienia i pokrycia strat moralnych. Teraz to chyba sobie odpuszczę - trzeba się wyluzować Bo w sumie to od dwóch musiałbym wymagać rekompensaty - od "producenta" i "adaptora" Mam nadzieję, że innych syfów nie ma - ale to wyjdzie dalej. Będzie co opisywać... pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 31.03.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witajcie Forumowicze! Szczególne pozdrowienia dla Szkrabusia i Roma - Wasze wypowiedzi śledzę już od poł roku, ale zawsze jakoś nie mogłam zabrać się za pisanie Ja wraz z mężem zaczęłąm budowę we wrześniu. W grudniu stanął stan surowy zamknięty, poszło jak po maśle Teraz zabraliśmy się za wykończeniówkę. Aaaa domek budujemy w okolicach Katowic... Uwielbiam obserwować Wasze postępy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 A tak coś czułem, że jestem obserwowany! Witaj jolenka!. Wrzuć trochę fotek! No i mam nadzieję, że to nie prima aprilis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witaj jolenka Szkrabie czyżyśmy byli inwigilowani?? A tak poważnie to ciesze się, że pojawił się ktoś następny. Jolenka napisz cos więcj o swojej budowie Pozdrawiam Rom-ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 02.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Zręcznych! Mam dla wszystkich propozycję, aby połączyć oba wątki Projekt C77 a - odezwij się! i Zręczny - C77C w jeden, np. "C77 Zręczny". Oto argumenty mojej Żonki: (cyt:) "niech wszyscy co budują zręcznego piszą w jednym miejscu to będzie jedna wielka rodzina ZRĘCZNYCH bez róznicy czy na dole będzie jeden pokój wiecej czy nie,i bez różnicy czy z jednym garażem czy z dwoma ,to jest przecież ZRĘCZNY. Bądźmy wszyscy razem. Może kiedyś się spotkamy; to będzie fajnie a nie tak dzielić jeszcze na a,b,c Wystarczy, że w podpisie będzie zaznaczone, jaki wariant ktoś buduje" Trudno się z Nią nie zgodzić, nieprawdaż? hej, mielismy watki polaczyc?? jak to zrobic technicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Może stworzymy nowy wątek pod nazwą "Zręczny w trzech odmianach" czy coś takiego??? Ale decyzję i organizację oczywiście pozostawiam autorowi pomysłu - Szkrabowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Od: EDZIA Do: Szkrab Wysłany: Pią, 16 Marzec 2007 12:53 Temat: Re: Połączenie wątków Rozmawiałam z Maksiem, i wyglada na to, że nic z tego, bo wg. niego w nowej wersji forum to nie będzie już działało. ostatnia deska ratunku to informatyk Muratora, przekazałam dzisiaj Twoją prośbę Redakcji i czekam na reakcję Tak więc czekamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 02.04.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witaj jolenka Szkrabie czyżyśmy byli inwigilowani?? A tak poważnie to ciesze się, że pojawił się ktoś następny. Jolenka napisz cos więcj o swojej budowie Pozdrawiam Rom-ek Myślę, że inwigilowani nie tylko przeze mnie A sama budowa... praktycznie nic nie zmieniłam w projekcie, jedynie wybrałam jednowarstwową ścianę z Ytonga,zlikwidowałam małe pomieszczenia typu WC, garderoby w pokojach na poddaszu. Następnym razem wkleję jakąś fotkę ( jak mi się uda) ale to i tak stan surowy. Myślę, że przez kolejne dwa miesiące dużo się zmieni. Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 [...]Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Kocioł gazowy Ulrich Wandich Futura+24kW+zasobnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts