Rom 03.04.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Kocioł gazowy Junkers Eurostar 23KW + zasobnik 120l : http://www.junkers.com/pl/pl/ek/produkty/ogrzewanie/eurostar.html Do tego regulator pokojowy Junkersa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 03.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 [...]Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Kocioł gazowy Ulrich Wandich Futura+24kW+zasobnik Przy zakupie udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Czy cena = cenie z netu? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 [...]Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Kocioł gazowy Ulrich Wandich Futura+24kW+zasobnik Przy zakupie udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Czy cena = cenie z netu? pzdr Ja kupiłem ten zestaw za 4400 netto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Szkrabie lubuskie to w sumie niedaleko mnie Gdzie konkretnie budujesz Zręcznego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 03.04.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej Zręczniaki, kolejne pytanie monotuby (do kolumn betonowych) - jakiej mieliście średnicy, gdzie i jakiej firmy kupowaliście? pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Szkrabie lubuskie to w sumie niedaleko mnie Gdzie konkretnie budujesz Zręcznego?? Pod Zieloną Górą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej Zręczniaki, kolejne pytanie monotuby (do kolumn betonowych) - jakiej mieliście średnicy, gdzie i jakiej firmy kupowaliście? pzdr Habier PSB; średnica 30cm (o ile pamiętam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej Zręczniaki, kolejne pytanie monotuby (do kolumn betonowych) - jakiej mieliście średnicy, gdzie i jakiej firmy kupowaliście? pzdr Habier O kurcze nie wiedziałem że to sie nazywa monotuba Ale nie mam pojęcia jakiej średnicy i za ile ją kupiłem. Pamiętam tylko że w Castoramie. Sprawdzę w domu i napiszę jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Szkrabie lubuskie to w sumie niedaleko mnie Gdzie konkretnie budujesz Zręcznego?? Pod Zieloną Górą To wpadne kiedyś na spotkanie Zręczniaków przy pifku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 03.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 jeszcze jedna wątpliwość - jak rozwiązaliście sprawy z poziomami podłóg w domu i garażu? Czy są na tej samej wysokości? Kurcze, coraz więcej pytań mi się pojawia pzdrHabier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Szkrabie lubuskie to w sumie niedaleko mnie Gdzie konkretnie budujesz Zręcznego?? Pod Zieloną Górą To wpadne kiedyś na spotkanie Zręczniaków przy pifku Pozdrawiam "Jasne"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 jeszcze jedna wątpliwość - jak rozwiązaliście sprawy z poziomami podłóg w domu i garażu? Czy są na tej samej wysokości? Kurcze, coraz więcej pytań mi się pojawia pzdr Habier Jeszcze nie mamy posadzki w garażu(tylko chudziak), ale wolałbym chyba, żeby był niżej od reszty domu. A jak wyjdzie? Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ja właśnie zrobiłem na równym poziomie i w sumie to tego żałuję. Specjalnie tak zrobiłem bo w garażu jest o połowę mniej styropianu niż w pozostałych pomieszczeniach i tak sobie myślałem, że dam więcej betonu bo w końcu samochód trochę waży. No i tak jak chciałem to mi zrobili. A teraz sobie myślę, że mogłem jednak dać trochę mniej tego betonu, bo jak np wywali mi piec , pęknie rura to woda mi sie rozleje na cały dom, a jakby bylo niżej to by została w garażu Tak więc dajcie trochę mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 03.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A to moje niedzielne prace na działce:http://img74.imageshack.us/img74/1300/obraz002he8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ja właśnie zrobiłem na równym poziomie i w sumie to tego żałuję. Specjalnie tak zrobiłem bo w garażu jest o połowę mniej styropianu niż w pozostałych pomieszczeniach i tak sobie myślałem, że dam więcej betonu bo w końcu samochód trochę waży. No i tak jak chciałem to mi zrobili. A teraz sobie myślę, że mogłem jednak dać trochę mniej tego betonu, bo jak np wywali mi piec , pęknie rura to woda mi sie rozleje na cały dom, a jakby bylo niżej to by została w garażu Tak więc dajcie trochę mniej Z tym zalaniem, to masz rację. Ale może nie jest jeszcze tak źle. Masz dwa rozwiązania: 1. Można płytki podłogowe położyć z lekkim spadem w kierunku garażu, wtedy ocalisz resztę domu. 2. Budowlańcy kiedyś wspominali o kratce ściekowej w garażu. Ja wolałbym coś takiego: http://my.yellowpages.pl/products/img/99298/1165488958_1_000348a0.jpg Rynnę montuje się zaraz za bramą garażową, Może, przed położeniem płytek w pom.gosp. wykuć dziurę pod kratkę ściekową i połączyć ją z tą rynną? Nawet ładne kratki z chromowanym deklem widziałem w Castoramie. Jestem właśnie przed wylaniem posadzki w garażu, i też nie mam płytek w pom. gosp. Może to drugie rozwiązanie byłoby najlepsze? Chodzę i myślę.... No i ja sam nie wiem, jak to rozwiązać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 03.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A to moje niedzielne prace na działce: http://img74.imageshack.us/img74/1300/obraz002he8.jpg A ja to chyba sobie od razu 2-metrowe tuje posadzę przy płocie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 03.04.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 [...]Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam Kocioł gazowy Ulrich Wandich Futura+24kW+zasobnik Przy zakupie udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Czy cena = cenie z netu? pzdr Ja kupiłem ten zestaw za 4400 netto Kurcze to nieźle! Jak dawno temu to było? Szkrabusiu to jest kocioł dwufunkcyjny z zasobnikiem o ile się nie mylę. Brałeś wcześniej pod uwagę kocioł jednofunkcyjny lub kondensacyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 03.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A to moje niedzielne prace na działce: http://img74.imageshack.us/img74/1300/obraz002he8.jpg A ja to chyba sobie od razu 2-metrowe tuje posadzę przy płocie! Całkiem przyjemna praca Nieźle Ci idzie Romie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 03.04.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 ehh, jak ja Wam zazdroszczę że macie już postawione te budynki - ceny materiałów oszalały - a ja mam pierwszy kryzys Zaczynam się mocno obawiać czy mi starczy kasy (wszystko z kredytu). Mówię Wam - istne wariactwo pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolenka 03.04.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Tak, masz rację Habier. Nie dosyć, że podrożały to jeszcze ciężko je dostać.Facet z hurtowni powiedział, że mieliśmy niesamowite szczęście,że zdążyliśmy postawić dom jeszcze w grudniu. Ja jestem na etapie kładzenia tynków wewnętrznych. Znaleźć firmę z wolnym terminem to cud.... no i samych tynków gipsowych nie ma w hurtowniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts