Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[...]Powiedzcie jakie ogrzewanie wybraliście? Już się pogubiłam :)

Kocioł gazowy Ulrich Wandich Futura+24kW+zasobnik

Przy zakupie udało Ci się wynegocjować jakiś rabat? Czy cena = cenie z netu?

pzdr

Ja kupiłem ten zestaw za 4400 netto :D

Kurcze to nieźle! Jak dawno temu to było? Szkrabusiu to jest kocioł dwufunkcyjny z zasobnikiem o ile się nie mylę. Brałeś wcześniej pod uwagę kocioł jednofunkcyjny lub kondensacyjny?

No mała(?) poprawka: 4400 brutto! Tak, to kocioł dwufunkcyjny + zasobnik. Sprzedawca zdjął mi go z wystawy. Stąd taka cena. Kupiłem go 28 listopada.

A o swoim wyborze napisałem tutaj

Szkrabie przed zalewaniem zabezpieczyłem sie w ten sposób, że na środku garażu mam odpływ do kanalizacji. Wsadzę tam kratkę sciekową i płytki zrobię z lekkim spadem do środka tak żeby nadmiar wody uchodził do szamba

Zastanawiam się, czy rura od tej kratki może być wyprowadzona na zewnątrz garażu. W końcu woda będzie pochodzić z natury, więc po co zapełniać szambo? Mam na myśli wodę spływającą z samochodu.

Szkrabie przed zalewaniem zabezpieczyłem sie w ten sposób, że na środku garażu mam odpływ do kanalizacji. Wsadzę tam kratkę sciekową i płytki zrobię z lekkim spadem do środka tak żeby nadmiar wody uchodził do szamba

Zastanawiam się, czy rura od tej kratki może być wyprowadzona na zewnątrz garażu. W końcu woda będzie pochodzić z natury, więc po co zapełniać szambo? Mam na myśli wodę spływającą z samochodu.

Pewnie by można tylko muisałbym teraz kuć w posadzce :cry:

Czy tej wody będzie aż tak dużo? Czy to warto?

Pewnie by można tylko muisałbym teraz kuć w posadzce :cry:

Czy tej wody będzie aż tak dużo? Czy to warto?

No pewnie, że nie warto, ale ja jestem jeszcze przed posadzką, stąd moje pytanko. :D Przespałem się z tematem i zrobię tę kratkę w pom.gosp. a w garażu dam rynnę, no chyba że jej cena mnie odstraszy, to dam też kratkę. :lol:

• 2 weeks później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...