pozioma 16.12.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 czesc! Porozmawiam na ten temat tego dachu z architektem ale czuje, że powiększenie okapów to rzeczywiscie jedyne wyjście. No chyba że zostanę przy obecnej wersji. Czy ktoś może wie jaka wysokość jest w najniższym punkcie tam na poddaszu? Mam jeszcze pytanie co myślicie o tym żeby zamiast tych drewnianych słupów podtrzymujących dach zastosować filary betonowe? Zmieniłoby to trochę charakter budynku nie? pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.12.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Ja tak robie.Przednich filarów nie mam bo wyciągnąłem ściane kuchni rezygnując z przedniego tarasu, natomiast z tyłu na tarasie zamiast drewnianego słupa daje betonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia33 16.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 czesc! Porozmawiam na ten temat tego dachu z architektem ale czuje, że powiększenie okapów to rzeczywiscie jedyne wyjście. No chyba że zostanę przy obecnej wersji. Czy ktoś może wie jaka wysokość jest w najniższym punkcie tam na poddaszu? Mam jeszcze pytanie co myślicie o tym żeby zamiast tych drewnianych słupów podtrzymujących dach zastosować filary betonowe? Zmieniłoby to trochę charakter budynku nie? pozdrówka Witam Wszystkich po tak długiej przerwie!!!!! Chciałabym podzielic sie spotstrzeżeniami dotyczącymi C77a. Mój dom jest na etapie wykańczania. rzeczywiście zamiast drewnianych słupów zrobiliśmy betonowe. Jest to droższe rozwiązanie bo trzeba zamiast belki drewnianej zrobic betonowy podciąg. Mi sie podoba. Od strony tarasu są trzy, a od strony wejściowej dwa. Jeśli chodzi o daćh, to zrobiliśmy go na 35. Wygląda dobrze z zewnątrz i we wnątrz. Na poddaszu jest ścianka kolankowa w wysokości 1 m. Moze pokoiki sa troche mniejsze, ale bardziej ustawne. Poza tym mamy zamiar wykorzystac powstałe wneki. Na górze są dwa pokoiki , jaedna duża garderoba i otwarty salonik. Wygląda bardzo przytulnie. Dziasiaj wybieram schody. Kuchnia już wybrana. Jeśli budujecie w okolicy Gorzowa to serdecznie zapraszam. Mam zdjęcia ale jakoś nie umiem umieścić ich na forum. Pozdrawiam Renata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 16.12.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Cześć!!!! Rom- to fajnie.że tak zrobiłeś z tymi filarami. Ja od razu pomyślałam że tak będzie lepiej no i chyba ładniej.Renia- jakbyś mogła to przyślij mi zdjecia na [email protected] najbardziej ten dach mnie interesuje jak wygląda przy 35pozdrawiam Was serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.12.2005 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Cześć!!!! Rom- to fajnie.że tak zrobiłeś z tymi filarami. Ja od razu pomyślałam że tak będzie lepiej no i chyba ładniej. Renia- jakbyś mogła to przyślij mi zdjecia na [email protected] najbardziej ten dach mnie interesuje jak wygląda przy 35 pozdrawiam Was serdecznie Wysłąłem Ci właśnie kilka zdjęć z moich fundamentów. Sprawdz skrzynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 16.12.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 DZIĘKIIIIIIIII wielkie!!!Super zdjęcia!! Bardzo fajna okolica!!!!! Słuchaj a co to za wgłębienie tam gdzie stoicie? To powstało dlatego, że kuchnia została wysunięta do frontu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.12.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 DZIĘKIIIIIIIII wielkie!!! Super zdjęcia!! Bardzo fajna okolica!!!!! Słuchaj a co to za wgłębienie tam gdzie stoicie? To powstało dlatego, że kuchnia została wysunięta do frontu??? Tak, kuchnia została wysunięta do fronku ale wejście pozostało w starym miejscu, tak że powstało takie zadaszone wejście Jak tylko będe znowu coś miał to wyśle Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 17.12.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Też zastanawiam się nad tym projektem. A fotek jak nie ma tak nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IP 20.12.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Witam,,, jeśli da radę to proszę prześlijcie mi też zdjęcia [email protected]. C77 podoba mi się dlatego, że nic bym nie chciała tam zmieniać, ale może się zainspiruje Waszymi przeróbkami Na razie mam upatrzoną ziemię, która będzie na sprzedaż na wiosnę.pozdrawiam i Wesołych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludź 21.12.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 co do wysunięcia ściany kuchni - zamierzam to zrobić to chyba odrobinę inaczej niż Rom. Chciałbym zminejszyć wcięty taras frontowy do jakiś 90 może 100-110 cm na taki minimalny (przecież dach jeszcze wystaje i zadasza). raczej nie robiłbym barierki na tarasie tak jak jest w projekcie - może bym trochę więcej wylał płaskiego tarasu po prostu w terenie - poza front budynku. Dzięki temu miałbym większą kuchnie (jadalnię) i dłuższy przedsionek. Ciekawy jestem - może odezwie się ktoś kto będzie spędzał Święta w "Zręcznym"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.12.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Witam Wszystkim forumowiczom chciałem złożyć najserdeczniejsze życzenia świąteczne zdrowych i wesołych świat w gronie rodzinnym, wytrwałości w budowach w przyszłym roku i jak najszybszego wprowadzenia się do wymarzonych domów Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 22.12.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 :lolJa ze swojej strony przychylam się również do życzeń Roma, także wszystkiego najlepszego Wam życzę. Bądźcie weseli, zdrowi, uśmiechnięci, z humorem popatrzcie na czekające Was trudności... z pozdrowieniami pozioma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrod-NIK 22.12.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Radosnych, zdrowych i rodzinnych Świąt ! i do tego "Zręcznych" Świąt pozdrawiam budowniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.01.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 HEJ POBUDKA!!!Widzę, że wszyscy zapadli w głęboki zimowy sen. Witam wszystkich w nowym roku, zachęcam do pisania i zapraszam zainteresowanych tematem na http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=47291&grupa=0&kat=2&a=RomP gdzie zamieściłem fotki z początków budowy mojego "Zręcznego".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniafedorek 05.01.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Witaj Renia poprosze tez o fotki [email protected] dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 07.01.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 nie śpimy tylko trochę zimno!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 07.01.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Renia proszę jeszcze raz o te fotki!!! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludź 11.01.2006 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ciekawe kiedy skończy się zima? Będę chciał zacząć budowę w marcu. Jak mroy puszczą. Jeszcze tylko drobnostka - załatwić kredyt. Mam nadzieję że na wiosnę zrobi się gwarno na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.01.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Ciekawe kiedy skończy się zima? Będę chciał zacząć budowę w marcu. Jak mroy puszczą. Jeszcze tylko drobnostka - załatwić kredyt. Mam nadzieję że na wiosnę zrobi się gwarno na forum Hej Proponuję, żebyś uzbroił sie w cierpliwość jeżeli zaczniesz sie starać o kredyt. Od trzech tygodni czekam na decyzję z banku o przyznaniu kredytu i zaczynam dostawać białej gorączki Co chwile słyszę, że muszę domieśc jakiś papier, a to RMUA z pracy, a to wyciąg z konta itd. itp. Ale mam nadzieję, że w tym tygodniu podpiszę umowę i będę mógł spokojnie czekać na roztopy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 15.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 witam!!! właśnie sprzedałam mieszkanie i mam kaske zeby kupic działke i cokolwiek zacząć w sprawie c77 papapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts