Rom 15.01.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 witam!!! właśnie sprzedałam mieszkanie i mam kaske zeby kupic działke i cokolwiek zacząć w sprawie c77 papapa Powodzenia Gdzie zamierzasz budować swój domek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 19.01.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 HEjka Będę budować pod Warszawą w Halinowie. Oczywiście jak uporam się z zakupem działki. pozdrawiam Rom podaj mi swojego maila jeszcze raz bo po ostatnim sformatowaniu dysku nic mi nie zostało. [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 24.01.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witajcie, Czekam na działke (wyjasni sie w ciągu kilku tygodni) i będę szukał na powaznie projektu domu. Bardzo podoba mi sie ten domek. Urocze są tarasy. Parter jest OK. Natomiast wg mnie poddasze jest troszke popsute. Czy ktoś z Was zmieniał układ ścian na poddaszu? Czy jest opcja żeby zrobic tam 3 sypialnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.01.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witajcie, Czekam na działke (wyjasni sie w ciągu kilku tygodni) i będę szukał na powaznie projektu domu. Bardzo podoba mi sie ten domek. Urocze są tarasy. Parter jest OK. Natomiast wg mnie poddasze jest troszke popsute. Czy ktoś z Was zmieniał układ ścian na poddaszu? Czy jest opcja żeby zrobic tam 3 sypialnie? Też się nad tym zastanawiałem. Myslałem o zrobieniu na górze 2 sypialni i małego gabinetu kosztem zmniejszenia łazienki. Nie wiem tylko jak ten temat ugryźć. Poddaje ten temat pod dyskusje Może ktoś ma jakieś propozycje???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 25.01.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Też się nad tym zastanawiałem. Myslałem o zrobieniu na górze 2 sypialni i małego gabinetu kosztem zmniejszenia łazienki. Nie wiem tylko jak ten temat ugryźć. Poddaje ten temat pod dyskusje Może ktoś ma jakieś propozycje???? Chyba nie ma chętnych do dyskusji. Szkoda. Ciekawe czy mozna przesunąć schody, bo to one tak naprawde psują rozkład na poddaszu. A może znacie jakieś podobne projekty - tylko z lepszym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.01.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Też się nad tym zastanawiałem. Myslałem o zrobieniu na górze 2 sypialni i małego gabinetu kosztem zmniejszenia łazienki. Nie wiem tylko jak ten temat ugryźć. Poddaje ten temat pod dyskusje Może ktoś ma jakieś propozycje???? Chyba nie ma chętnych do dyskusji. Szkoda. Ciekawe czy mozna przesunąć schody, bo to one tak naprawde psują rozkład na poddaszu. A może znacie jakieś podobne projekty - tylko z lepszym rozwiązaniem Wszyscy zamarzli czy co???????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekPeszek 26.01.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witajcie inwestorzy! Prawdopodobnie dołączymy do Waszego grona już niebawem. Piszę - my - to znaczy: moja żona i ja. Na początku marca (tak myślę) staniemy się posiadaczami działeczki. Jest ona wąska - 19m i długa na 37m. Wybraliśmy ZRĘCZNEGO, bo akurat zmieści się na tę działkę. Nie jestem do końca przekonany czy dobrze robimy wybierając ZRĘCZNEGO ponieważ działka jest ukierunkowana tak, że stojąc przed działką (przy wjeździe na działkę - wjazd od poludniowo - południowego-wschodu) - północ mamy na godzinie 1 a południe na godz 7. Mam pytanie: Czy ktoś z Was pomyślał o usytuowaniu kominka na środkowej ścianie - na tej wysokości na jakiej znajduje się obecnie. Myślę, że łatwiej będzie rozprowadzić ciepłe powietrze, a i komin w tym miejscu będzie najwyższy co znacznie poprawi jego ciąg. Zamierzamy także poszerzyć ZRĘCZNEGO tak aby miał nie 10,1 a 11,0m - w ten sposób będziemy mogli zrobić szerszy garaż (przynajmniej o 45cm). Proszę o komentarze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.01.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witaj Leszku w naszym gronie Nie myślałem o zmianie lokalizacji komina ale myślę, że nie będzie z tym problemu. Jeżeli zaś chodzi o poszerzenie budynku to raczej musiałbyś pytać projektanta. Nie wiem jak wówczas pasowałby żebra na strop. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 26.01.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A czy widzieliście nową wersję C77b??http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=346&IdKolekcji=36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.01.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 A czy widzieliście nową wersję C77b?? http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=346&IdKolekcji=36 hejka, jasne - widziałem. W sumie bardzo fajny Nie podoba mi sie tylko ten bałagan z numeracją pomieszczen na parterze . Nie wiem o co chodzi. A info o 3 stanowiskach garazowych? Jesli projekt bedzie mial tyle bledow co jest na stronie - to nie wiem co to bedzie pzdr Habier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 26.01.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 taaak te 3 stanowiska tez mnie zdziwiły może w podziemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.01.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 WitamOd jakiegoś czasu zręczny/skrzat jest u mnie na topie.Zdecyduję się na któryś, jeśli zmiany, które planuję będą możliwe i łatwe.W obu projektach brakuje mi garderoby przy wejściach.Zręczny górę ma okrutną. Może da się gdzie przesunąć schody i zorganizować górę tak jak w skrzacie, czyli 3 pokoje.W obu zastanawiam się nad wysunieciem do linii dachu pomieszczeń obok salonu. Potrzebne mi sa 4 pokoje oprócz salonu.W skrzacie zamiast któregos pomieszczenia gosp. zrobiłabym minigabinet,natomiast w zręcznym gabinet jest ,więc albo zorganizowanie 3.pokoju na górze, albo wysunięcie pokoju na dole i podzielenie go na 2. Ogólnie projekty fajne, dużo ich wersji, bo i Bliski, ale kurcze każdy gdzieś nie halo.Acha i muszę o 5st podnieść dach.Czy ktoś wie jakie są tego konsekwencje?Hej Poziomka będziemy z tej samej gminy. Ja finalizuję zakup działki we wtorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludź 27.01.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 faktycznie fajna ta nowa wersja C77b - wydaje mi się że Mika31 nie widziałaś jeszcze C77b - bo wnioskując z Twojej wypowiedzi - być może spełnia Twoje założenia http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_346_3.jpeghttp://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_346_8.jpeg http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=346&IdKolekcji=36 - wg mojej wiedzy zmiana kąta dachu o 5st. - to jest minimalna zmiana i od zewnątrz praktycznie nie widoczna.- A co do góry to kwestia potrzeb - bo dzięki temu że są tylko dwa pokoje są ale za to duże i wygodne - ja wolę taki układ pozdrawiamludź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.01.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 C77b jest super tylko na moją działkę za szeroki. Mam pytanie do wszystkich budujących Zręcznego: z jakiego materiału budujecie ściany???? Bo jestem na etapie wyboru materiału. Na 99% wybiorę beton komórkowy na piuro i wspust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrod-NIK 27.01.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Rom - ja zamierzam budować z porotonu 24cm + 12 styropian ,tak jak jest w projekcie. Strop jeszcze nie wiem. Wklejam zestawienie rodziny Zręcznych - powiem szczerze, że nie podoba mi się to że pojawiają sie kolejne wcielenia C77 - bo burzy to moją pewność o ideale C77a Ale C77a i tak jet najlepszy C77: http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_252_3.jpeg C77a: http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_253_3.jpeg C77b: http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_346_3.jpeg pozdrawiam budowniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 27.01.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Nowy Zręczny rzeczywiście jest prawie idealny.Tylko o 30 tys. droższy od reszty.Czy posiadacze Zręcznych w zaawansowanym stanie mogą powiedzieć jak się mają kalkulacje kosztów z muratora do stanu faktycznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.01.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Nowy Zręczny rzeczywiście jest prawie idealny. Tylko o 30 tys. droższy od reszty. Czy posiadacze Zręcznych w zaawansowanym stanie mogą powiedzieć jak się mają kalkulacje kosztów z muratora do stanu faktycznego? No właśnie, też jestem bardzo ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 30.01.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Rom- ja będę budować z YTONGa a w środku z siliki.Mika31 - fantastyczna wiadomość ze będziemy sąsiadkami!!! gdzie kupiłas działeczkę napisz koniecznie!!!Trochę mnie to wkurzyło! to c77-b!!! bo mam mało forsy kurcze!!!pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 31.01.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Hej Poziomka: Cisie-już dziś będzie moje. Na razie chyba wybrałabym Skrzata(który w zasadzie jest kolejną wersją Zrecznego, albo odwrotnie), fajniejszy rozstaw, taniusi. Wysunęłabym tylko do przodu pomieszczenia gosp. Taki taras nawet bardziej by mi sie podobał.Ja buduję całkowicie za pieniądze bankowe. Mam mieszkanie, ale postaram sie nie sprzedać.Na razie planuje 2 warstwową ścianę, ale na tym etepie jeszcze wszystko może się zmienić.Poziomka masz jakąś sprawdzoną ekipę do tego Ytonga?Acha na dzień dzisiejszy: projektem tygodnia jest cos takiego:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63177ale chyba poza moim zasiegiem, wiec Skrzat nadal wysuwa sie na prowadzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 31.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 witaj mika31!!!Ja jestem umówiona na akt w marcu....jejku jak długo! zazdroszczę Ci ze to juz dziś!Ja kupuję na granicy między Długą Kościelną i Kazimierowem!!! Więc bardzo blisko Ciebie.Z tym Ytongiem to sprawa wygląda tak: mój Tata jest budowlańcem i właśnie idzie na ten kurs tej firmy Xella więc będę miała ekipę z certyfikatem. a budujemy ściany jednowarstwowe bo mniej czasu to zajmuje a poza tym w ogólnym rozliczeniu wychodzi tak samo cenowo i tak samo ciepło!!!pozdrawiam w razie czego pisz [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts