Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam!!! :D :D :D :D :wink:

Ludziska chyba śpicie na naszym forum nic się nie dzieje!!!!

Mam nadzieję, że nie spowodowała tego konsternacja spowodowana nowym c 77b!!! hahaha

A wracając do tego projektu - tak naprawdę tylko poddasze wydaje się w tym projekcie lepsze ale to samo można zrobic w poprzednich wersjach. dodatkowy pokój na dole jest do bani, chociażby jesli chodzi o te okno balkonowe...

• Odpowiedzi 748
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Przez ostatnich parę miesięcy przeglądaliśmy z żoną wiele projektów średnich domków, i muszę przyznać, że c77b zdecydowanie wygrywa! Mówiąc krótko jest śliczny. Mam jednak do Was kilka pytań:

wg najnowszego katalogu muratora koszt stanu surowego zamknietego wynosi 114,4 tys zł. Jak się to ma do rzeczywistości?? Ile faktycznie może wynieść budowa takiego domku? (wiem, że to zależy od materiałów i ogólnie 1000 innych rzeczy ale chodzi mi o taką orientacyjną cenę). Mam jeszcze prośbę o jakieś zdjęcia Waszych domeczków (może być na maila - powinien być widoczny na dole).

Jeszcze jedno: Mieszkamy w Wawie więc jeśli ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem c77ki i chce się nią pochwalić to bylibyśmy bardzo wdzięczni za możliwość obejrzenia domku "w realu" :). My planujemy budowę w okolicach Babic -jakimś cudem udało nam się znaleść tanie (jak na tę okolicę) działki w odległości 17km od Wawy. Jest ich jeszcze dużo więc jak ktoś chce to możemy dać namiary.

No to tyle jak na początek:)

Z góry dzięki za jakiekolwiek odp.

Pozdrawiam Tomek

Witamy Wszystkich !!!!!!!!!!!

My również jesteśmy zakochani w "Skrzacie" C115. Jest on troszkę mniejszy od Waszego C77a i przez to chyba troszkę ładniejszy :wink: To naprawdę świetne projekty !!!!!!!!!!! My narazie przymierzamy się do kupna projektu, a wam życzymy szczęścia na budowie i dużo kasy na realizację !!!! Czekamy na relacje z budowy i fotki.

POZDRAWIAMY

Hej,

skoro już wiemy, że w stanie surowym można się zmieścić za ok 114 tys to może ktoś wie jaki jest koszt stanu zamkniętego?? wg. strony muratora koszt stanu surowego zamkniętego z wykończeniem zewnętrznym, elektryką i hydrauliką wynosi ok 170 tys. Ktoś może to potwierdzić??

Pozdrawiam.

Hej, Rom- fotki wyślę końcem tygodnia - może uda mi się zrobić nowe.Pozdr.

Tosnar-co do Twojego pytania, to jest to możliwe ale z mocną dyscypliną budżetową.(wszystko jest uzależnione również od tego kto Ci to robi, z czego itd...).Pozdr.

• 2 weeks później...
Hej Rom, czy dotarły do Ciebie zdjęcia?.Daj znanć.

Mam Twoje zdjęcia :D

Boskie :D

Domek jest cudowny :D

Po obejrzeniu Twoich zdjęć i rysunków projektu nasuwa mi sie od razu jedno pytanie. Mianowicie na projekcie są dwa kominy i kominki wentylacyjne a na Twoich zdjęciach nie ma żadnych kominów :o :o :o Możesz mi wyjaśnić dlaczego??????

:lol: Hej, Rom. Super że Ci się podoba - starałem się!. Co do kominów to po prostu wszystko przez zimę.Nie dało się j€z ich murować, dlatego przykryłem cały domek, a teraz na wiosnę ściągam dachówkę, wycinam łatki i "kominy pną się w górę".

Co do kominków went. to robię to troszkę inaczej niż w projekcie. Wykorzystuję kanały w kominie - łazienka i 1 pokój, a w pozostałych pomieszczeniach wystarczą nawiewniki w oknach dachowych. Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...