Rom 09.03.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Hej No to teraz wszytko rozumiem. Myślałem, że może zrezygnowałeś z kominka, że może masz ogrzewanie podłogowe, ale co wówczas z wentylacją? Ale już zaspokoiłeś moją ciekawość A wracając do tych licznych kominków wentylacyjnych na dachu. Tak średnio mi się to podoba, też się zastanawiałem jak to obejść. Nie jestem jakimś fachowcem w sprawach wentylacji ale tak się zastanawiam.........czy te kominki nie służą do wywiewania powietrza z pomieszczenia? Nie wiem właśnie jak to jest z nawiewnikami w oknach? Czy przez nie powietrze tylko jest nawiewane do środka, czy też również wywiewane? Taki nawiewnik działa jednostronnie czy też dwustroonnie? Nie mam o tym zielonego pojęcia Jeżeli nawiewnik tylko nawiewa powietrze a Ty rezygnujesz z kominków to jak będzie wywiewane zużyte powietrze?? Ufff ale ie naprodukowałem Mam nadzieję, że jakoś mnie zrozumieliście i że ktoś wyjaśni mi tę kwestię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waleriana 13.03.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witajcie ! Przeglądam projekty przeglądam i znalazłam ten tzn zręczny. Bardzo mi się podoba i odpowiada mi układ pomieszczeń. Bardzo proszę o zdjecia wnętrz na maila. Będe bardzo wdzięczna .Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze Budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMD 17.03.2006 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Walerianko - wnętrza dopiero są w budowie trudno Ci będzie coś zobaczyć, a tak na marginesie to nie mam jeszcze żadnych fot ze środka.Pozdr.Romku - co do nawiewania i wywiewania to wg mnie powietrze(ciepłe - domowe) bedzie wywiewane z pokoi na górze(chodzi mi o pokoje na poddaszu) przez nawiewniki w oknach(Fakro - 90cm.szer.),a jak będę chciał to zawsze mogę otworzyć okno i przewietrzyć pomieszczenie.Hej - Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.03.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Romku - co do nawiewania i wywiewania to wg mnie powietrze(ciepłe - domowe) bedzie wywiewane z pokoi na górze(chodzi mi o pokoje na poddaszu) przez nawiewniki w oknach(Fakro - 90cm.szer.),a jak będę chciał to zawsze mogę otworzyć okno i przewietrzyć pomieszczenie.Hej - Pozdr. Właśnie nie wiem jak to jest z tymi nawiewami Wogóle się na tym nie znam. Ale myślę, że nie można się tym zbytnio przejmować. W tej chwili mieszkam w bloku gdzie poza kuchnią, łazienką i ubikacją nie ma mowy o żadnych nawiewnikach i też nie narzekam na brak powietrza. Zawsze można otworzyć okno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 26.03.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witajcie!!!!!!! Jutro punktualnie o godz. 12:00 będę miała już miejsce na postawienie c 77!!!!!!!!!!! Umowa przyrzeczona po "bojach"z Agencją Rynku Rolnego!!! Pozdrawiam serdecznie!!! poprostu......musiałam sie pochwalić!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 HejPoziomo już gratuluję pomyślnego zakończenia sprawy działki.Rozmawiam ostatnio z różnymi wykonawcami, chce już niedługo ruszyć w końcu z budową. I zaczeły pojawiać sie pewne wątpliwości. Doyczą one schodów. Podobno są błędy w projekcie. Jak znajdę trochę czasu to będe opisywał o co chodzi. .Jeden z wykonawców zwrócił mi uwagę, że pod ścianami działowymi powinny być też fundamenty. Bardzo mnie to zdziwiło. W projekcie nie ma żadnych dodatkowych fundamentów. Zrobiłem tylko takie fundamenty jak są w projekcie. Zwracam się do wszyatkich budowniczych C77a : czy robiliście lub zamierzacie robić jakieś dodtakowe fundamenty??? Muszę jeszze pogadać o tym z kierownikiem budowy. Moje ściany działowe będą z betonu komórkowego o grubości 12cm, beton komórkowy jest lekki więc czy w tym przypadku potrzebne są jakieś dodatkowe fundamenty?? Podbetonu nie mam jescze wylanego więc w razie czego mógłbym jeszcze pomyśleć o jakimś dodatkowym fundamenciku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludź 27.03.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 no chyba idzie wiosna!Trzeba się budować.Też szukam wykonawców i w tym temacie jest tragicznie!!!Wszyscy sprawdzeni Fachowcy są już zajęci, a pozostali już tylko "fachowcy" - w cudzysłowiu. Nie jestem inżynierem ale po kilku uwagach takich delikwentów - ja laik budowlany czuję lewiznę. Projekt C77a jest prosty , a po kilku rozmowach z takimi "fachowcami" okazuje się że jest skrajnie skomplikowany - i "łatwo nie będzie" . Za pierwszym razem zwątpiłem i pobiegłem do mojego projektanta , i mnie ustawił - projekt jest ok - prosty i ekonomiczny, dobre rzemiosło - i taką ekipę mam znależć (łatwo powiedzieć) Po kilku spotkaniach wiem że chodzi o wyciągnięcie jak najwiekszej kasy za realizacje - no i w trakcie reaklizacji, jestem tego pewien, urodza sie dodatkowe problemy. urosną komplikacje i niedociagniecia projektowe- kolejne preteksty do wyciągnięcia kasy. Mam wrazenie że czytając przez rok muratora zdobyłem wieksza wiedze niz ci "fachowcy" w calej swojej budowlanej karierze. Sorry za ten potok słów, ale jak przeczytałem że pod ścianami działowymi powinny być fundamenty to spadłem z krzesła. Zapewne , Rom stwierdzą, że Twoje fundamenty trzeba wyburzyć i na nowo wylewać, mogę się założyć. Szukają Leszcza ( za przeproszeniem) Rom radzę pogadać z jakimś projektantem - bo majstrowie, nie są od projektowania i pracy umysłowej... pozdrawiam,ludź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Sorry za ten potok słów, ale jak przeczytałem że pod ścianami działowymi powinny być fundamenty to spadłem z krzesła. Zapewne , Rom stwierdzą, że Twoje fundamenty trzeba wyburzyć i na nowo wylewać, mogę się założyć. Szukają Leszcza ( za przeproszeniem) Rom radzę pogadać z jakimś projektantem - bo majstrowie, nie są od projektowania i pracy umysłowej. Poszperałem trochę w necie i rzeczywiście niektóry robią takie fundamenty. Poważnie Ale oleam to co mówią, w końcu projektant obliczył te fundamenty nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozioma 02.04.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam!!!piszcie, co zaczeliście robić juz!!!! bo wiosna całą parą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wivan 02.04.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Witam !Wracam do tematu po długiej zimie, nadal jestem na etapie papierkologii a wiec załatwainia papierów związanych z pozwoleniem na budowe itd. Nie kupiłem jeszcze projektu ale do tej pory byłem zdecydowany na 77a, jednak teraz zastanawiam sie nad wersja 77b. w poprzednim projekcie brakowało mi troszke jednego pokoju ale z tego co tu napisaliscie koszt budowy 77b wzrasta o 30 tys zł a to dosc spora kwota ... Może dla 3 osób a w przyszłosci może 4 wystarczy wersja "a" projektu ... ??W zwiazku z tym mam 2 prośby:Renia33 cz mogłabys przesłac mi fotki swojego domu z zewnatrz i jesli to mozliwe wewnatrz - chciałbym sie zorientować choć troszke (jeśli wogóle na podstawie zdjęc można ... ?) jak przestronne są pomieszczenia wewnatrz. Chętnie bym się wybrał i zobaczył na własne oczy jesli byłoby to możliwe ale mieszkam we Wrocławiu i to kawałek drogi... Z góry dziekuje !MMD - bardzo prosze prześlij mi fotki domku na zewnatrz ...ROM - dziękuje za zdjęcia fundamentów - będe obserwował dalsze etapy Twojej budowy - bo to wszystko jeszcze przede mną.mój adres [email protected]Z góry wszystkim dziekuje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Koncówka budowy C77a - w maju przeprowadzka \ (okolice Wrocławia) Zdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wivan 04.04.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witaj kubajn !Czy możnaby było jakoś obejżeć Twój 77a. Jeśli oczywiście nie sprawi to kłopotu. Chciałbym na własne oczy przekonać się o wielkości pomieszczeń bo mojej żonie wydaje sie on za mały ...Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieckam 04.04.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 WitamKubajn masz może fotki swojego domu, jeśli tak to bardzo proszę[email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Wivan,nie ma sprawy - ja jestem dość zajęty, ale na budowie między 8 a 15ktoś zawsze jest.Smolec - Osiedle LeśneAdres na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 04.04.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 witajcie pomimo tego że jestem zdecydowany na młodszego brata C77A a mianowicie C115 (działeczkę już posiadam) to z zainteresowaniem śledzę wasz bliźniaczy wątek. Mam więc prośbę o prszesłanie mi wszelkich możliwych pomocnych materiałów - przekrojów, rzutów, kosztorysów - realnych, oraz zdjęć tego pięknego domku. [email protected] Z góry dziekuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wivan 04.04.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 kubajn, czy dostałes mojego maila ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 05.04.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witajcie, dawno nie pisalem.. kłopoty zdrowotne Mam wątpliwość dotyczącą ścian w C77b:wg projektanta tam ma byc - pustak ceramiczny 24 cm. Co to za produkt? Czy to Poroton? Warto z tego wybudowac? A tak wogóle, to zdecydowalismy C77b - po konsultacjach ze znajoma Pania architekt. W planach byl jeszcze M02. Ale teraz juz napewno c77b. Zaczynam liczyć koszty (ciekawe czy umiem to zrobić). Jak tylko zalatwimy działkę to zaczynamy z papierami i mam nadzieje jeszcze w tym roku stan surowy otwarty... pzdrHabier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.04.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Właśnie ruszyłem ze ścianami A jak Wam idzie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 07.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Właśnie ruszyłem ze ścianami A jak Wam idzie???? Rom gratulacje!!! Czy mozesz podzielic sie informacja na temat dotychczasowych kosztow? A czym bedziesz wykanczał poddasze? Tak jak jest przewidziane w projekcie plyta g-k? To chyba dosyć drogi sposób? Moze macie jakies inne pomysły? pzdr HH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts