Slk 27.12.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2004 Witam!w moim przyszłym mieszkaniu będzie ściana łącząca się z inną pod kątem 45 stopni. Czy istnieją specjalne elementy łączeniowe do listw przypodłogowych dla takich nietypowych kątów? Dotychczas wszędzie miałem 90 stopni.. A jak postępuje się, gdy mamy ścianę wygiętą w łuk?pozdr.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.12.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Na rynku jest taka mnogość tego asortymentu, że na pewno coś znajdziesz co Tobie odpowiada. Na łukach stosuje się elastyczne profile, które są ponacinane ( tył lub przód ) i dają się wyginać ( do pewnej granicy ).PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 28.12.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witam! w moim przyszłym mieszkaniu będzie ściana łącząca się z inną pod kątem 45 stopni. Czy istnieją specjalne elementy łączeniowe do listw przypodłogowych dla takich nietypowych kątów? Dotychczas wszędzie miałem 90 stopni.. A jak postępuje się, gdy mamy ścianę wygiętą w łuk? pozdr. Sławek kazdy szanujacy sie parkieciarz ma ( powinien miec) odpowiednia pile do docinania listw pod kazdym katem. co do lukow to mozna listwe podciac od "tylu" i nagiac i przymocowac do podlogi lub sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13gruby 28.12.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Witam! Widziałem listwy układane bez żadnych elementów łączących a tylko docięte pod odpowiednim kątem. U mnie za dwa tygodnie parkieciarz tak właśnie ma położyć listwy .Położone w ten sposób wyglądają o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Panowie ! Tylko, że Slk nie napisał z czego ( drewno, pcv, metal, etc. ) te listwy mają być !?? PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slk 29.12.2004 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Tylko, że Slk nie napisał z czego ( drewno, pcv, metal, etc. ) te listwy mają być !?? w takim razie uzupełniam: chodziło mi oczywiście o listwy drewniane. S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 30.12.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 No to koledzy już napisali.Gorzej z łukami, duży promień to jeszcze może, może, ale do małego trzeba zmienić listwy na elastyczne. Chyba, że docinać z krótkich odcinków, a łączenia szpachlować, ale to wg mnie specjalnie nie wygląda.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 31.12.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 parkieciarza sprawa.jak fachowiec "gówniany" to niech sie za to nie beierze.... zapraszam na moją stronkę... listwy drewniane do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts