Marcowy70 03.09.2022 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2022 HELP! Jakieś dwa miesiące termu koncertowo schrzaniłem stosunkowo prostą robotę: wylewanie płyty pod blaszak. Zamówiłem beton z gruchy, ale za mało, więc zacząłem kombinować z przegarnianiem masy i na powierzchni zostały głębokie bruzdy, a w jednym rogu większe wgłębienie (6-7 cm). Normalnie dramat... Dzień po wylewce wyjeżdżaliśmy na wakacje, potem były ważniejsze sprawy, więc masa już zastygła na amen. Pytanie brzmi: czym to teraz wyrównać? Z tego, co się dowiedziałem: - Dorobić ręcznie cement i wylać? Będzie się odparzać. - Cement z włóknem szklanym? Nie mogę znaleźć sensownego opisu, jak i czym to zrobić. - Masa samopoziomująca? Jest raczej do wnętrz, poza tym największe zagłębienie w płycie jest dość duże. Znajomy radzi, żeby rozrobić najpierw parę worków kleju do płytek i wylać, żeby związało, a dopiero to zalać betonem, ale jakoś nie jestem przekonany. To będzie szopa, nie garaż, więc nie jest potrzebna mega wytrzymałość posadzki, nie będzie też na niej raczej żadnego gresu. *** Co robić? Będę wdzięczny za wszelkie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 03.09.2022 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2022 Głębokie dziury zalać betonem szybkowiążącym (całość zagruntować) ,resztę można wyrównać za pomocą zaprawy wyrównującej CEKOL ZW-04. Jest to zaprawa, którą można stosować w grubości warstwy od 3 mm do 5 cm.Na w miarę równe podłoże zrobić wylewkę samopoziomującą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts