Kirin 06.09.2022 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Cześć,dziś ustaliliśmy, że dach i wiata przy domu będzie miała nadbitkę. Prawdopodobnie boazeria sosnowa. Krokwie też sosnowe. Chciałbym zapytać kiedy i czym możemy to pomalować. Sąsiad malował już po położeniu elewacji wykorzystując to, że akurat stało rusztowanie ale nie wiem czy nie lepiej zrobić to teraz jak drewno będzie leżeć sobie pod domem?No i czego mogę użyć? Drewno będzie miało już impregnację z tartaku (ale tu muszę się upewnić co z boazerią). Znalazłem impregnat w kolorze winchester (takiego szukamy). Czy wystarczy lakierobejca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 06.09.2022 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2022 swoją nadbitkę malowałem dwa razy przed montażem i trzeci raz po montażucieśla doradził, by malować specyfikiem, który nie tworzy powłoki, ułatwia to potem konserwację (nie trzeba usuwać złuszczonej powłoki, także odradzam lakiery)malowałem impregnatem wodnym (z kolorem)12 lat i nadbita jak nowa, ale skrajne krokwie już odświeżałem (narażone na deszcz i słońce) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 07.09.2022 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2022 swoją nadbitkę malowałem dwa razy przed montażem i trzeci raz po montażu cieśla doradził, by malować specyfikiem, który nie tworzy powłoki, ułatwia to potem konserwację (nie trzeba usuwać złuszczonej powłoki, także odradzam lakiery) malowałem impregnatem wodnym (z kolorem) 12 lat i nadbita jak nowa, ale skrajne krokwie już odświeżałem (narażone na deszcz i słońce) Nie wiem czy mogę wstawić link, generalnie widziałem impregnaty popularnych firm na S i V (ta jedna ma nawet kolor nazwany Winchester) ale w opisie mają że tworzą powłoki. Polecisz jakiś przykładowy produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 07.09.2022 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2022 trochę czasu minęło, ale jak pamiętam, to było coś z Sikensa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2022 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Zdecydowanie malować przed montażem. Końcówki krokwi przed malowaniem oszlifować. Dobre produkty ma też Tikkurila. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirin 12.09.2022 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Zdecydowanie malować przed montażem. Końcówki krokwi przed malowaniem oszlifować. Dobre produkty ma też Tikkurila. Pozdrawiam. Czy mógłby Pan polecić konkretny produkt tikurilli? Grunt + kolor osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.09.2022 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Ja stosuję lakierobejcę. W profesjonalnym punkcie sprzedaży fachowo doradzą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts