oorbus 28.12.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 cze wszystkim ogrodnikom powiedzcie mi kochani , kiedy moge zacząć pryskać? pogoda jest oki, słoneczko swieci, zimy nie ma..... a czasu tez nie mam zbytnio, bo chce nawieź ziemi do ogrodu i ukształtowac nieco teren. wobec czego potrzeba mi zlikwidowac chwasty wyrosle na tym badziewiu, co teraz mam czekam na porady dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 28.12.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Oj Orbi Orbi co ty wiesz o zabijaniu...........chwastów? to że nie ma śniegu i mrozu to nie znaczy że mozna pryskac teraz moze cos tam by ta roslina i pobrała tego glifosatu ale proponuje poczekac do wiosny--takiej konkretnej lub ew nie przejmuj sie nic tym zielskiem cholernym i woź ta ziemie a opryskasz później--efekt bedzie taki sam a może lepszy lub gorszy bynajmniej ja bym tak zrobił --zaufaj mi pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.12.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 dzienki Weyn dlatego pytam, bom pacyfista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 28.12.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 zwoż ziemie i kształtuj teren nie przejmujac cie chwastami. wiekszość tego co przysypiesz i tak zgnije pod spodem i bedzie jako pokarm dla nowych chwastów które wyrosna na rozplantowanej ziemi i te dopiero bedziesz niszczył Rundupem lub innym paskudztwem. Zniszczenie tych które rosna w tej chwili nei ma sensu . Przerabialem to u siebie, te które wyrastaja na rozplanowanej ziemi sa zwykle zupelnie inne i bardziej dorodne niz te co były wczesniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia385 28.12.2004 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Hej Rundup potrzebuje zielonych części roślin, aby w nie wniknąć. Mimo, że nie mamy zimy - chyba nie posiadasz na swej działce w tej chwili takowych? Zgadzam się z resztą, poczekaj do wiosny i zwoź ziemię! Do Siego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 30.12.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Rundup poprzez części zielone roślin (listka, łodygi) niszczy sytem korzeniowy roślin - myślę, że to jest odpowiedż na Twoje pytanie. Zresztą proponuje poczytać instrukcję tam jest co robi preparat i kiedy go stosować. Póki co odpuść sobie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 31.12.2004 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 dzienki sami widzicie , jaki ze mnie "ogrodnik" no to czekam do wiosny pozdrawiam i Dosiego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 12.01.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 ważne, żeby nie padało, ani przed opryskiem ani w trakcie anie po, i nie wiało; ale też żeby liście były już dorosłe (nie pączusie). a najlepiej jak chwasty mają zakwitać (prawie, prawie) pozdrowionka walcząca z chwastami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts