TVTV 08.09.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Czołem. Z racji przepisów takich czy owakich, z powodu zmiany instalacji gazowej w całym budynku jestem zmuszony wymienić swój obecny, trzyletni i w pełni sprawny Vaillant atmoMAG 144/1 (otwarta komora spalania) na coś z komorą zamkniętą. Po jakimś tam zapoznaniu się z tematem stwierdziłem, że wybór mógłby zostać dokonany pomiędzy: 1. Termet AQUA COMFORT ECO GT-19-03 2. Ariston NEXT EVO X SFT 11 ad 1 - cena około 2500 zł ad 2 - cena wraz z adapterem około 1750-1800 ... przy czym tu miałbym możliwość kupna nowego, nieużywanego, wraz z adapterem za 1400 zł Potrzebuję (jak wspomniałem) zamkniętej komory spalania, ma być jednofunkcyjny (grzeję tylko wodę), moc jakieś 17 - 19 kW. Czy powyższe modele będą w porządku? Który powinienem wybrać? W opiniach ludzie narzekają na Aristona, że zanim ciepła woda poleci .... można na kawę iść. Choć znacznie tańszy jest. Pomóżcie ludziska, co wybrać? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts