dzimen123 10.09.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Witam, mój problem wygląda następująco. Położyłem na dachu nowe dachówki betonowe(Nelskamp Planum LongLife), już na etapie wyciągania ich z palety widać było przebarwienia, myślałem że pierwszy deszcz załatwi problem, ale po pierwszych opadach efekt "krowy" tylko się powiększył. Proszę powiedzcie mi czy mieliście kontakt z takim felerem, jak mogę sobie z tym poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.09.2022 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2022 (edytowane) Efekt na lewym zdjęciu to ewidentnie cięcie dachówki na dachu. Natomiast jeżeli nalot pojawia się na dachówce wyciąganej z ofoliowanej palety to może być efekt długiego przechowywania palety na placu i nieszczelnej folii. Nazwałbym to efektem "zaparzonej" dachówki. Podobne zjawiska powstają w płytkach włóknocementowych. Pozdrawiam. Edytowane 10 Września 2022 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts