lokatylokacz 11.09.2022 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2022 (edytowane) Cześć, przymierzam się powoli do ocieplenia strychu i zrobienia tam pokoju dla syna. Opisze jak jest zbudowany mój dach od góry: dachówka > łaty > kontrłaty > papa (między dachówką a papą jest 8cm powietrza) > pełne deskowanie (deska 27mm) i jesteśmy w środku Skosy są dość nisko, krokwie mają około 12cm grubości, dlatego chcę tam dać najmniejszą zapewniającą dobrą izolację warstwę ocieplenia. Pierwsza myśl była taka że robię 25cm wełny z 2 warstw na zakładkę + szczelina wentylacyjna przy deskowaniu jakieś 3cm i na to przychodzi profil, folia izolacyjna i płyta gipsowa. Problem w tym że przy takim rozwiązaniu z aktualnych 170cm na skosie na którym jest wejście robi mi się jakieś 150cm minus parę cm po podniesieniu podłogi o wyrównanie, piankę, folię i panele. Pytania w sumie mam 2. Jak to wykonać żeby było ciepło tracąc jak najmniej miejsca w środku? Czy da się jakoś ocieplić choć ten newralgiczny fragment od góry tzn nad deskowaniem a pod dachówką? Z góry dziękuję za każdą poradę!! Pozdrawiam, LoK Edytowane 11 Września 2022 przez lokatylokacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts