kogut73 14.09.2022 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Witajcie .Po awari kotła junkers cerapur smart zsb 14-5c zamierzam kupić coś równie dobrego .Na ten kocioł nie narzekałem .żadnej awari przez 8 lat.Lecz nie ma ich w sprzedaży już. Co polecicie zamiast tego kotła.Najlepiej żeby przyłącza pasowały i nie trzeba było przerabiać kotłowni.Domek 110m2 ,100% podłogówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 14.09.2022 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 polecam kocioł Vitodens 100-W B1HF-19, myślę ze napewno nie bedziesz musiał wtedy szukać kotła już za kolejne 8 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.09.2022 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2022 Na ten kocioł nie narzekałem .żadnej awarii przez 8 lat. po ośmiu latach? nie do naprawy? Piorun zaliczył czy inne przepięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 15.09.2022 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 po ośmiu latach? nie do naprawy? Piorun zaliczył czy inne przepięcie? Przepięcie.Nie wiem czy ktoś się podejmie naprawy płyty głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.09.2022 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Przepięcie.Nie wiem czy ktoś się podejmie naprawy płyty głównej. Rozumiem☹️tylko ten powód "unieszkodliwia" piece. Teraz trudno o dobrego elektronika, wiem coś o tym jak naprawiałem rekuperator brink i jego trzy płytki elektroniki. Przemysł może pięć indukcyjny(elektryk)albo gazowy impulsowy. Może z nowości coś będzie w rozsądnej cenie a oszczędne. Dopasowanie do tego co masz nie będzie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 15.09.2022 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2022 Przepięcie.Nie wiem czy ktoś się podejmie naprawy płyty głównej.A co - od innego elektroniki nie da się władować w niego - kocioł jaki by nie był, to tylko pudło jest - kiedyś kotły na gaz żadnej elektroniki nie miały i szły, to może i tego tak z pychu odpalić by się dało a jak by zaskoczył to pójdzie i iść będzie aż się nie przepali lub kamieniem nie zarośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kogut73 17.09.2022 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 A co - od innego elektroniki nie da się władować w niego - kocioł jaki by nie był, to tylko pudło jest - kiedyś kotły na gaz żadnej elektroniki nie miały i szły, to może i tego tak z pychu odpalić by się dało a jak by zaskoczył to pójdzie i iść będzie aż się nie przepali lub kamieniem nie zarośnie. raczej płyta pasuje tylko od tego pieca z inną nie zadziała.Sama płyta to koszt 1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 17.09.2022 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 (edytowane) raczej płyta pasuje tylko od tego pieca z inną nie zadziała.Sama płyta to koszt 1500 złSam sobie skalkulować to musisz – jeszcze będzie potrzebna osoba która się podejmie tego oraz będzie w stanie to wykonać. Z gazem żartów nie ma ale jak już napisałem o tym – tylko to tak musi być zrobione by była gwarancja bezpiecznego działania tego oraz by działało to skutecznie. No a co np. gdyby się udało to tak zrobić, że tylko i wyłącznie manualnie można by było tym sterować mając przy tym 100% pewność bezpiecznej pracy tego. Kuchenki gazowe do gotowania w kuchni jakoś bez elektroniki działają – no a że podpalić na palniku gaz trzeba i ustawić płomień, to przecież nie dyskredytuje tych urządzeń w powszechnym użytku. Edytowane 17 Września 2022 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 17.09.2022 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 1500 plus robocizna, to i tak dużo mniej, niż kupno nowego kotła z instalacją. Do tego nowe sterowniki takie jak sterowanie pogodowe itp. Ja bym się jednak zastanawiał nad naprawą i zainstalowaniem ochrony przed przepięciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 17.09.2022 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 (edytowane) Ogranicznik przepięć – podłączenie, co to jest, jak działa, budowa - https://www.ebmia.pl/wiedza/porady/automatyka-porady/ogranicznik-przepiec/ https://www.ebmia.pl/wiedza/wp-content/uploads/2020/11/Ogranicznik-przepi%C4%99%C4%87-warystorowy-768x768.jpg Edytowane 17 Września 2022 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts