Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana kotła Junkers Cerapur Smart zsb 14-5c NA CO ?

kogut73

Recommended Posts

Witajcie .

Po awari kotła junkers cerapur smart zsb 14-5c zamierzam kupić coś równie dobrego .Na ten kocioł nie narzekałem .żadnej awari przez 8 lat.Lecz nie ma ich w sprzedaży już. Co polecicie zamiast tego kotła.Najlepiej żeby przyłącza pasowały i nie trzeba było przerabiać kotłowni.

Domek 110m2 ,100% podłogówka .

Przepięcie.Nie wiem czy ktoś się podejmie naprawy płyty głównej.

Rozumiem☹️tylko ten powód "unieszkodliwia" piece.

Teraz trudno o dobrego elektronika, wiem coś o tym jak naprawiałem rekuperator brink i jego trzy płytki elektroniki.

Przemysł może pięć indukcyjny(elektryk)albo gazowy impulsowy. Może z nowości coś będzie w rozsądnej cenie a oszczędne. Dopasowanie do tego co masz nie będzie problemem.

Przepięcie.Nie wiem czy ktoś się podejmie naprawy płyty głównej.
A co - od innego elektroniki nie da się władować w niego - kocioł jaki by nie był, to tylko pudło jest - kiedyś kotły na gaz żadnej elektroniki nie miały i szły, to może i tego tak z pychu odpalić by się dało a jak by zaskoczył to pójdzie i iść będzie aż się nie przepali lub kamieniem nie zarośnie.

A co - od innego elektroniki nie da się władować w niego - kocioł jaki by nie był, to tylko pudło jest - kiedyś kotły na gaz żadnej elektroniki nie miały i szły, to może i tego tak z pychu odpalić by się dało a jak by zaskoczył to pójdzie i iść będzie aż się nie przepali lub kamieniem nie zarośnie.

raczej płyta pasuje tylko od tego pieca z inną nie zadziała.Sama płyta to koszt 1500 zł

raczej płyta pasuje tylko od tego pieca z inną nie zadziała.Sama płyta to koszt 1500 zł
Sam sobie skalkulować to musisz – jeszcze będzie potrzebna osoba która się podejmie tego oraz będzie w stanie to wykonać.

Z gazem żartów nie ma ale jak już napisałem o tym – tylko to tak musi być zrobione by była gwarancja bezpiecznego działania tego oraz by działało to skutecznie.

No a co np. gdyby się udało to tak zrobić, że tylko i wyłącznie manualnie można by było tym sterować mając przy tym 100% pewność bezpiecznej pracy tego.

Kuchenki gazowe do gotowania w kuchni jakoś bez elektroniki działają – no a że podpalić na palniku gaz trzeba i ustawić płomień, to przecież nie dyskredytuje tych urządzeń w powszechnym użytku.

Edytowane przez samsu