kryst16 16.09.2022 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Witam. Rozważam zakup bojlera elektrycznego Ariston Hybrid z pompą ciepła. Jednak w instrukcji gdy sprawdxałem wymiary urządzenia jest zapis:Upewnić, że kubatura lokalu, w którym zostanie zamontowany podgrzewacz wynosi co najmniej 13 m³, przyodpowiedniej wymianie powietrza. Nie montować urządzenia w lokalu, w którym zainstalowano urządzeniepotrzebujące do pracy powietrza (np. kotła gazowego z otwartą komorą, bojlera gazowego z otwartą komorą); Czyli jeśli mam kominek to hybryda Aristona odpada?Zastanawia mnie czy to ma jakieś znaczenie jeśli Ariston przetłacza powietrze przez siebie i nie usuwa go z pomieszczenia.Bojler miał być w łazience, a kominek mam w salonie. Proszę o jakieś rady, miał ktoś z tym do czynienia?Ma ktoś z Was ta hybrydę i kominek? Zaburza w jakiś sposób palenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryst16 19.09.2022 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Nikt nie jest w stanie nic doradzić? Napisałem email do Aristona zobaczymy co odpowiedzą chociaż w sieci piszą że rzadko odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts