marcin11102 17.09.2022 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, Remontuje mieszkanie z wielkiej płyty. Mam problem z gładziami. Oczyściłem ściany ze starej farby. Pod nią znajdowała się cienka warstwa tynku, który był bardzo mocno przyczepiony do płyty. Zagruntowałem całą powierzchnie i nałożyłem warstwę gładzi gipsowej. Niestety gładź odpada. Miejscami wraz z tynkiem. Macie na to jakiś sposób/ sprawdzone materiały? Zastanawiałem się nad zerwaniem wszystkiego do gołej płyty i nałożenie warstwy goldband i zatopić w tym siatkę. Następnie na to gładź gipsową. CO o tym sądzicie? Poniżej kilka filmików obrazujących o co chodzi Edytowane 17 Września 2022 przez marcin11102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qropatwa 17.09.2022 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Zdrap tynk i połóz gładź na gołą ścianę. Chyba że chcesz coś sobie podrównać wcześniej, to narzuć lekko świeżego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.09.2022 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Szanowny Panie, Warto spróbować najpierw na jednej ze ścian usunąć tynk do gołej płyty. Powierzchnia płyty jest gładka, dlatego rekomenduję jej zagruntowanie gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz GK 42. Grunt zawiera kruszywo kwarcowe, które na powierzchni płyty stworzy warstwę sczepną. Następnie warto nałożyć nowy tynk, a na to gładź, np. Śnieżka Acryl-Putz ST10 Start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słuszny59 28.09.2022 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Cześć wszystkim, Remontuje mieszkanie z wielkiej płyty. Mam problem z gładziami. Oczyściłem ściany ze starej farby. Pod nią znajdowała się cienka warstwa tynku, który był bardzo mocno przyczepiony do płyty. Zagruntowałem całą powierzchnie i nałożyłem warstwę gładzi gipsowej. Niestety gładź odpada. Miejscami wraz z tynkiem. Macie na to jakiś sposób/ sprawdzone materiały? Zastanawiałem się nad zerwaniem wszystkiego do gołej płyty i nałożenie warstwy goldband i zatopić w tym siatkę. Następnie na to gładź gipsową. CO o tym sądzicie? [ATTACH=CONFIG]460899[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]460900[/ATTACH] Poniżej kilka filmików obrazujących o co chodzi Witam. Jeśli pozwolisz to i ja skorzystam. W innym wątku pisałem o wyburzeniu ścianki działowej w wieżowcu z płyty. Coraz bliżej nam do właśnie gładzi o którą pytasz. Byliśmy z żoną w mieszkaniu w którym na ww. płycie nic im nie wychodziło. Położyli płytą KG i są mega zadowoleni. Podwiesili sufity z obłędnym światłem właśnie w płycie KG. Powiedzieli nam, że w takim komunistycznym domu inaczej się nie da tylko płyta KG. Czyściej szybciej i bez problemów. Czy dopuszczasz taką ewentualność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts