byry007 18.09.2022 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Czy izloacja pionowa fundamentów od tarasu jest konieczna ?mamy okres że są cały czas mokre i nie mają kiedy wyschnąć mi bloczki i tez mam bardzo mało wykopane i nie jestem w stanie nawet pomalować ich jak są mokre co zrobić ? Dac jakąś folie przy zasypywaniu od zewnątrz i środka? Czy dać sobie spokój i zasypywać? Docelowo będzie kostka na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.02.2024 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Czy izloacja pionowa fundamentów od tarasu jest konieczna ?mamy okres że są cały czas mokre i nie mają kiedy wyschnąć mi bloczki i tez mam bardzo mało wykopane i nie jestem w stanie nawet pomalować ich jak są mokre co zrobić ? Dac jakąś folie przy zasypywaniu od zewnątrz i środka? Czy dać sobie spokój i zasypywać? Docelowo będzie kostka na górze. Jest zima więc chyba to naturalne sa jest wilgoć. Jak teraz ściana zamaka to w przyszłości równeiż zamoknie, przyjdzie mróz i bedzie rozsadzał. Ja bym izolowal. Ale nie znam szczegółw tarasu i gruntu jaki masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reggie6 17.02.2024 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Nie jestem inżynierem geotechnikiem ani konstruktorem, ale pracowałem przy wielu projektach domów pasywnych z całkowicie izolowanymi fundamentami i nigdy nie słyszałem, aby jakikolwiek inżynier zgłaszał tę obawę https://tutuapp.uno/ . Czy to głębokość mrozu, czy nie? Ile ciepła chciałby przepuścić przez fundament, żeby polecić 4’? Edytowane 20 Lutego przez reggie6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekus1799 04.04.2024 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia WitamMam ptanko może ktoś sie orientuje ile może kosztować wylanie fundamentu pod budowę domu 160.m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts