KT88 18.09.2022 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2022 Dzień dobry, Analizuję parametry pomp powietrze-woda celem wstępnego doboru do nowo budowanego domu (bliźniak).Zapotrzebowanie na moc: https://cieplo.app/wynik/18z1uWystartowałem z firmami takimi jak Vaillant, Bosch, Buderus, Panasonic, Kaisai, Rotenso, Samsung, VIessmann, Daikin i kilka innych. Na ten moment zostały mi na liście (ze wskazaniem na Viessmann lub Rotenso):1. Viessmann VITOCAL 222-S 221.E082. Rotenso AQM80X13. Vaillant VWL105/5AS + uniTOWER VWL 128/5 IS4. Kaisai KHC-08RY3v Będę wdzięczny za wskazówki i wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 19.09.2022 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Zapotrzebowanie na moc: https://cieplo.app/wynik/18z1u Wystartowałem z firmami takimi jak Vaillant, Bosch, Buderus, Panasonic, Kaisai, Rotenso, Samsung, VIessmann, Daikin i kilka innych. Sprawdzone firmy to; Panasonic; Samsung; Daikin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KT88 19.09.2022 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Sprawdzone firmy to; Panasonic; Samsung; Daikin Jakie urządzenie jest w takim razie godne polecenia do zadanych parametrów domu? Czy rzeczywiście nie warto siebie zawracać głowy tymi czterema, które wymieniłem (Rotenso ma wysoki wsp. ns)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 19.09.2022 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Czy rzeczywiście nie warto siebie zawracać głowy tymi czterema, które wymieniłem (Rotenso ma wysoki wsp. ns)? Serwisant - powinien być renomowanej firmy, blisko domu,aby za rok czy dwa nie zniknął z horyzontu, PC w Twoim przypadku - powinna mieć moc ok; 7 kW przy -16 C za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.09.2022 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 Serwisant - powinien być renomowanej firmy, blisko domu,aby za rok czy dwa nie zniknął z horyzontu, .. Wystarczy ze serwis będzie fabryczny, tak jak ma to Daikin. Ewentualne usterki zgłaszamy na infolinię, serwis w ciągu 24 h od zgłoszenia ma sie zając naprawą. Nie interesuje nas czy jest blisko czy daleko, nie martwimy sie czy za rok/dwa zniknie, o ile Daikin bedzie sprzedawał swoje produkty w Polsce nie zniknie, poza tym Daikin otwiera w Polsce kolejną montownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts