muratburat 19.09.2022 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2022 (edytowane) Dzień dobry, "Proste" pytanie który ze styropianów wymienionych w tytule wybrać na ocieplenie stropu?Słyszałem że swosspor jako firma nico gorsza ale widzę że to ESP 100 a nie 80 więc wytrzymalszy chyba, droższy o 1tyś zł dla mojego poddasza w stosunku do autro. Na lambdę tu nie patrzę bo praktycznie bez różnicy. Strych nieużytkowy, nieocieplony (od strony dachu) na razie ocieplam tylko strop nie dach. Nie użytkowy ale chce swobodnie tam chodzić, zrobić graciarnie.Nie mam doświadczenie nie wiem czy ESP 80 jest wystarczające do moich celów czy musi być ESP100 ? A będę kładł 2 warstwy 10cm na zakładkę. Z góry dziękuję za porady Edytowane 19 Września 2022 przez muratburat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 22.09.2022 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 A czym wykończysz ten styropian ? Jeśli jakaś wylewką czy płytą OSB to każdy będzie OK , jeśli ma być goły to żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts