Teska 06.01.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 u mnie jest gres polerowany.....a dalej parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 U mnie jak u Teski- gres polerowany i parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.01.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 a moje kafelki jak stare drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hippo 05.04.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Czy koniecznie trzeba położyć kafle czy gres wokół kominka. Czy mogę położyć parkiet pod sam kominek? Chodzi mi o to czy napewno się parkiet rozeschnie i zrobią się przerwy między klepkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 05.04.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dzięki za wiadomość. Zaraz napiszę do NatkiB. Zastanawiam sie tylko czy taka płyta nie będzie się rysować? Jak myślisz? no niestety, trochę się rysuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 05.04.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A gdyby położyć grubą szybę? Oczywiście na parkiet Ciekawe, jak to by się sprawdziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 05.04.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ja mam płytki marmurowe takiej samej "marki" co płyta na kominku. Odradzałabym kładzenie pod sam kominek paneli czy parkietu. Już kilka razy zdażyło mi się, że żar z kominka wypadł na podłogę...A więc płytki lub blacha i to na szerokości min. 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.04.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 ja mam parkiet do samego kominka ...pierwszy sezon za nami i nic się nie dzieje ....oczywięcie należy bardzo ostrożnie otwierać drzwiczki ,ale tak po prawdzie, jeśli dołożymy drzewa do pełna to następny wsad dokładamy wtedy ,jak w kominku jest przygasający żar ....czyli raz albo dwa w trakcie wieczoru.A na czas czyszczenia kominka .....rozkładamy gazetę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 06.04.2006 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A gdyby położyć grubą szybę? Oczywiście na parkiet Ciekawe, jak to by się sprawdziło? Sprawdzi się super i widać parkiet !!! Ja zrobiłam tak u siebie ..... parkiet mam położony na dwóch poziomach, tzn. tuż przed kominkiem niżej i w tym zagłębieniu szyba hartowana .... pomysł własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 06.04.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Sprawdzi się super i widać parkiet !!! Ja zrobiłam tak u siebie ..... parkiet mam położony na dwóch poziomach, tzn. tuż przed kominkiem niżej i w tym zagłębieniu szyba hartowana .... pomysł własny badi - czy mogłabyś podesłać jakąś fotkę? pls... Hmm, a w jaki sposób był układany parkiet na dwóch poziomach? Wiesz, jakieś cyklinowanie itp... Czy ta część pod szybą jest wykończona (w sensie - lakier, olej)? Czy szybę masz zamontowaną na stałe, czy "leży luzem"? Sorki za takie wypytywanie, ale taką właśnie szybę wymyśliłam do swojego domu i ciekawa jestem, jak to jest w praktyce, a Twój pomysł z tymi poziomami baaaardzo mi się podoba! Czy możesz też powiedzieć, z czego masz obudowę kominka i czym jest wykończona ta ściana szaro-grafitowa? Wygląda bardzo fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 06.04.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A może ktoś ma jakieś fotki z klinkierem pod kominkiem? (albo płytkami klinkierowymi? ) Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 06.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Sprawdzi się super i widać parkiet !!! Ja zrobiłam tak u siebie ..... parkiet mam położony na dwóch poziomach, tzn. tuż przed kominkiem niżej i w tym zagłębieniu szyba hartowana .... pomysł własny badi - czy mogłabyś podesłać jakąś fotkę? pls... Hmm, a w jaki sposób był układany parkiet na dwóch poziomach? Wiesz, jakieś cyklinowanie itp... Czy ta część pod szybą jest wykończona (w sensie - lakier, olej)? Czy szybę masz zamontowaną na stałe, czy "leży luzem"? Sorki za takie wypytywanie, ale taką właśnie szybę wymyśliłam do swojego domu i ciekawa jestem, jak to jest w praktyce, a Twój pomysł z tymi poziomami baaaardzo mi się podoba! Czy możesz też powiedzieć, z czego masz obudowę kominka i czym jest wykończona ta ściana szaro-grafitowa? Wygląda bardzo fajnie... przyłączam się do prośby o fotkę i mam jeszcze pytanie czy szyba się nie rysuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 06.04.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 W starym domku gospodarczym przed kominkiem była płyta ze stali na czarno. bardzo fajnie wyglądała bo kominek ma wiszący okap z takiej samej blachy. Jakim cudem ona czarna nie wiem, pytanie zbyt techniczne, ale pełno takich czarnych widziałam w różnych miejscach, więc to nie skomplikowane.I zawsze lepiej mieć ją szerszą - nasza ok 40 cm w zupełności wystarczałą, ale jeden jedyny raz trzasnęło drewno i poleciał ogarek na dalsze 10 cm. Na szczęście mieliśmy tam PCV, ale dziura jest i co na nią spojrzę to mnie trzęsie...nie mogłam tej blachy ciutek większej położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 07.04.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Sprawdzi się super i widać parkiet !!! Ja zrobiłam tak u siebie ..... parkiet mam położony na dwóch poziomach, tzn. tuż przed kominkiem niżej i w tym zagłębieniu szyba hartowana .... pomysł własny badi - czy mogłabyś podesłać jakąś fotkę? pls... Hmm, a w jaki sposób był układany parkiet na dwóch poziomach? Wiesz, jakieś cyklinowanie itp... Czy ta część pod szybą jest wykończona (w sensie - lakier, olej)? Czy szybę masz zamontowaną na stałe, czy "leży luzem"? Sorki za takie wypytywanie, ale taką właśnie szybę wymyśliłam do swojego domu i ciekawa jestem, jak to jest w praktyce, a Twój pomysł z tymi poziomami baaaardzo mi się podoba! Czy możesz też powiedzieć, z czego masz obudowę kominka i czym jest wykończona ta ściana szaro-grafitowa? Wygląda bardzo fajnie... Parkiet na dwóch poziomach był układany w sposób następujący...... musiałam mieć na całym parterze przyklejoną płytę OSB z powodu różnicy w wysokości terakoty i parkietu . Parkiet egzotyk o gr. 15 mm. Niestety był to błąd wykonawców wylewek.....stą decyzja o OSB i postanowiłam wykorzystać tę różnicę grubości dla umieszczenia szyby. W tej chwili jeszcze jej nie mam, ale jest przygotowane miejsce. Parkiet pod szybę wykończony jest tak samo jak reszta podłogi tzn. szlifowany i lakierowany. Szyba będzie położona na parkiecie z małym luzem do brzego zagłębienia.Nie będzie niczym przyklejona - luz. Szara ściana to stiuk w kolorze betonu. Obudowa kominka bazalt groszkowany i takie same mam blaty w kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.04.2006 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Zaczęłam ten wątek a teraz się dopiszę . Ja mam panele do samego kominka (widać na zdjęciach) i po tym sezonie grzewczym (intensywnie wykorzystywany kominek do największych mrozów) nie mam żadnych śladów po-żarowych. Mam natomiast pęknięty jeden panel, na który spadło mi drewno - nawet niezbyt ciężkie, ale tak spadło brzegiem no i ... klapa. Ale tak jak pisałam na początku - panele są tymczasowe jeno (ale sami wiecie jak to z prowizorkami bywa). Szczeniak (hehehe - malutki szczeniaczek 8,5 m-ca - zdjęcia poniżej w wątku) już nie sika, tylko ogród jak był oceanem błota i piachu tak jest dalej. Ale idzie ku lepszemu! Kostka już jest i w tym roku trzeba przynajmniej rozwieźć ziemię pozostałą po wybieraniu pod kostkę i zasiać trawkę na niej. A jak się uda to może i jakieś krzaczki i drzewka się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imka 07.04.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Parkiet na dwóch poziomach był układany w sposób następujący...... musiałam mieć na całym parterze przyklejoną płytę OSB z powodu różnicy w wysokości terakoty i parkietu . Parkiet egzotyk o gr. 15 mm. Niestety był to błąd wykonawców wylewek.....stą decyzja o OSB i postanowiłam wykorzystać tę różnicę grubości dla umieszczenia szyby. W tej chwili jeszcze jej nie mam, ale jest przygotowane miejsce. Parkiet pod szybę wykończony jest tak samo jak reszta podłogi tzn. szlifowany i lakierowany. Szyba będzie położona na parkiecie z małym luzem do brzego zagłębienia.Nie będzie niczym przyklejona - luz. Szara ściana to stiuk w kolorze betonu. Obudowa kominka bazalt groszkowany i takie same mam blaty w kuchni . Dzięki - muszę jeszcze trochę o tym pomyśleć, jak to wykończyć, na razie pomysł z szybą wydaje mi się fajny, ale chyba nie zdecyduję się na dwa poziomy, bo najprawdopodobniej parkiet będzie układany skośnie w stosunku do kominka i nie byłoby to takie proste... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 11.04.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Można też taką taflę po prostu położyć na parkiecie... Poza wystającym brzegiem szyby - efekt ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.04.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Wiesz Badi, tak mi się spodobał Twój pomysł , że najprawdopodobnie go u siebie zastosuję. Tylko jaka to musi być szyba, chyba ogniotrwała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 11.04.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Wiesz Badi, tak mi się spodobał Twój pomysł , że najprawdopodobnie go u siebie zastosuję. Tylko jaka to musi być szyba, chyba ogniotrwała? Wystarczy hartowana Cieszę się, że mój pomysł się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena maciek 13.04.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 przy kominku mam pas kamienia, niezbyt szeroki (ok. 30 cm) ale się sprawdza. http://bkawula.photosite.com/~photos/tn/26_348.ts1141720254583.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts