Macko-2 20.09.2022 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Dzień dobry.Mam taka koncepcję ocieplenia dachu, w części użytkowego (ogrzewanego) poddasza i nie ogrzewanego strychu. Miedzy krokwie dałem już 18 cm wełny, a na wełnę i krokwie chcę dać 15 cm piany PUR. Czy to bobry pomysł, czy można dać bezpośrednio pianę PUR na wełnę mineralną ?. Bardzo proszę o odpowiedź doświadczonych fachowców.Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.09.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Nie, jak już zacząłeś od wełny to dalej również zastosuj wełnę. Nie stosuje się pianki na wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 15.12.2022 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 nie ma co kombinować, piana pur otwartokomórkowa i tak bedzie miała podobne parametry cieplne co wełna wiec niczym tu nie zyskasz. Lepiej trzymaj się wełny i wykonaj nią druga warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts