mapcel 20.09.2022 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Witam, reguluje sobie w oknach tryb z letniego na zimowy, jednak przy jednym okuciu zastanawiam się, gdzie są pozostałe elementy do regulacji. To, co przekręciłem, zaznaczyłem na czerwono. Od strony zawiasów nie ma żadnych pokręteł, od góry również nie ma regulacji, a w pozostałych oknach takowe były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2022 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2022 Te grzybki większe - antywłamaniowe też mają regulację - potrzebny jest specjalny klucz do rolek RotoNT ew. można próbować kombinerkami.Tylko po co? Hasło "regulacja zima-lato" uważam za wymysł marketingowców. W praktyce podchwytywany przez sprzedawców by ukryć prawdziwą przyczynę przewiewów. Dobre okna, szczególnie z okuciami Roto powinny być szczelne z założenia. Regulacja docisku będzie potrzebna jak już uszczelki się wygniotą.. no chyba że juz takie są.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapcel 22.09.2022 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Ok, dziękuję bardzo, myślałem, że tymi rolkami się nie reguluje. Miałem źle wyregulowane okna i jedną stroną dochodziły ciasno, a od strony zawiasów był wyczuwalny luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.09.2022 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Za taką regulację odpowiada docisk Czasem zawias ma odpowiednią śrubkę od czoła. Czasem na górze przy rozwórce też można znaleźć śrubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts