andzikkuc 22.09.2022 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 WitamBardzo proszę o polecenie dobrego regulatora do pieca Dom ok 180m2 (parter + piętro) wszędzie podłogówkaPiec mam od 3 lat Vaillant ecotec plus vc 206/5-5 W chwili obecnej mam regulator pogodowy calorMATIC VRT 350f ( ustawiony w najzimniejszym miejscu) klatka schodowamam go ustawiony w trybie działania: dwustawnym - pobór gazu w największe mrozy był między 8-10 m3 dzienniejeśli zmieniałem tryb działanie na ciągły to spalanie dość dużo wzrastało (12-15m3). (niezależnie od tego jak zmieniałem korektę) Chciałbym mieć możliwość ustawiania termostatu z aplikacji Zastanawiam się nad zakupem regulatora eRelax (troche obawiam się że wzrośnie zużycie gazu, tak jak przy VRT 350 w trybie ciągłym)Fajnie jakby dało się również podejrzeć zużycie gazu w aplikacji. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje regulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 22.09.2022 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Ja mam podpięty do tego samego pieca -> https://voltpolska.pl/dom-i-ogrod/comfort-wt-08-wi-fi-lte-nadajnik-aplikacja-smartfon-termostat-pokojowy.htmlOryginalny wisi na kotle i zarząda pogodówką, a ten Voltowy działa na zasadzie on-off plus że jest sterowany po wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts