MarzannaPG 06.01.2005 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Ciekawe dlaczego zamiast wklejonych zdjęć wnętrza mego domku widzę dwa czerwone krzyżyki? Czy drodzy forumowicze widzą moje zdjątka? Jeśli nie, to gdzie one się podziały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Ciekawe dlaczego zamiast wklejonych zdjęć wnętrza mego domku widzę dwa czerwone krzyżyki? Czy drodzy forumowicze widzą moje zdjątka? Jeśli nie, to gdzie one się podziały? buuu ja tez widze tylko krzyzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.01.2005 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 No, już są moje zdjątka. Mój błąd - zniknęły z serwera to i tu zniknęły, ale już się odnalazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.01.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a czemu macie takie dziwne maxy czarne? czyzby jakis 2gatunek??? no i przy ogordku jeszcze troche trzeba popracowac ) no ale daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.01.2005 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a czemu macie takie dziwne maxy czarne? czyzby jakis 2gatunek??? no i przy ogordku jeszcze troche trzeba popracowac ) no ale daje rade To nie Maxy ale ceramika Poromur, nic nie wiem o drugim gatunku, po prostu taki jest po wypaleniu. W żadnym składzie innego nie widziałam a i sąsiad też taki miał. Taka jego 'uroda', ale spoko -będzie tynkowany! Chociaż są tu tacy, którym ta 'kolorystyka' się podoba! Co do ogródka to czeka nas masę pracy. Trochę tego jest -3600m2 ugoru A ma być sad, warzywnik i ogród reprezentacyjny, jakiś stawik może. Na razie są dwie sosenki (było 5, ale ukradli! ), 3 brzozy samosiejki, 2 orzechy a na tymczasowo w tym roku była pierwsza uprawa -poletko pomidorów z sałatą , co widać w albumie. Jakby się kto przyjrzał sałata została posiana niefachowo - w dołkach zamiast w rowkach. Do dzisiaj mi wszyscy dokuczają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 07.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 a czemu macie takie dziwne maxy czarne? czyzby jakis 2gatunek??? no i przy ogordku jeszcze troche trzeba popracowac ) no ale daje rade To nie Maxy ale ceramika Poromur, nic nie wiem o drugim gatunku, po prostu taki jest po wypaleniu. W żadnym składzie innego nie widziałam a i sąsiad też taki miał. Taka jego 'uroda', ale spoko -będzie tynkowany! Chociaż są tu tacy, którym ta 'kolorystyka' się podoba! Co do ogródka to czeka nas masę pracy. Trochę tego jest -3600m2 ugoru A ma być sad, warzywnik i ogród reprezentacyjny, jakiś stawik może. Na razie są dwie sosenki (było 5, ale ukradli! ), 3 brzozy samosiejki, 2 orzechy a na tymczasowo w tym roku była pierwsza uprawa -poletko pomidorów z sałatą , co widać w albumie. Jakby się kto przyjrzał sałata została posiana niefachowo - w dołkach zamiast w rowkach. Do dzisiaj mi wszyscy dokuczają! mhm to powodzenia w ogordku!!!!! 3600 m2 to kawal ziemi !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.01.2005 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Dzięki. Powodzenie będzie mi (nam) potrzebne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 08.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Gratulacje.Fajny domek,Mój będzie całkiem podobny...Z czerwonym dachem i kremowym tynkiem.Czekam na dalsze zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 13.01.2005 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Co jest? Już cztery razy wklejałam układ wnętrz do albumu na onecie a stamtąd pojawiał się tu i za każdym razem po jakimś czasie zdjęcia same znikają? Może nie wolno prezentować wnętrz z projektu? Ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek1719499330 08.02.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Domek jest super.Pozdrawiam.Też próbuję powklejać zdjęcia swojego domu/letniego/- trudno idzie,nie wiem czy się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 08.02.2005 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Udało się, udało! Fajny domek, masz już wnętrza, a ja na razie stan jaki jest na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek1719499330 08.02.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Coś się udało się ,bo syn przyuczył starego.Sam nie budowałem,ale kilka moich rzeczy jest z których jestem dumny np. otwarty kominek ,który o dziwo pali super,taras,odwodnienie(granit) ,atrapa pieca kaflowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 15.01.2006 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Zapraszam ponownie do odwiedzenia mojego albumu. Pojawiły się 'nowe' zdjęcia. Piszę 'nowe' w cudzysłowiu, ponieważ prezentują stan z roku ubiegłego, zima też jest 2004/2005 a nie tegoroczna. Cóż opóźnienia nie tylko na budowie... Obecnie szukamy okien, ekipy od co, bo przeprowadzka za 8 miesięcy (sprzedane mieszkanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 04.04.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ładna Petunia , dopiero się do Was dokopałem na stronie forum Archetonu http://forum.archeton.pl/ o Was pisali i tak dotarłem tam jeszcze pusto ale może się ruszy. Też przyłączam się do słów uznania dla ciężkiej pracy, pierwszy raz słyszę żeby ktoś zmieniejszał domek ale to jest pionierski pomysł warty "Nobla" za realizm . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 22.04.2006 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Ładna Petunia , dopiero się do Was dokopałem na stronie forum Archetonu http://forum.archeton.pl/ o Was pisali i tak dotarłem tam jeszcze pusto ale może się ruszy. Też przyłączam się do słów uznania dla ciężkiej pracy, pierwszy raz słyszę żeby ktoś zmieniejszał domek ale to jest pionierski pomysł warty "Nobla" za realizm . Powodzenia He, he, zamiast Nobla to by się kop przydał... Fakt, pomysł był dobry w założeniu: na kiego diabła trójce luda aż 180 metrów do utrzymania/ogrzania (w kwestii wybudowania to nie była jakaś znacząca kwota), zwłaszcza, że mogliśmy tylko ogrzewanie ekologiczne tzn. gaz lub olej a jak gaz to tylko z butli. Wiadomo - samobójstwo ekonomiczne, więc trzeba ciąć metry ale już! Zwłaszcza że ja ciepłolubna jestem, poniżej 25 stopni zamarzam. Na tym skróceniu ucierpiała najbardziej kuchnia: nie będzie spiżarki, która zajmowała ten właśnie 1 metr na długości. Pozostałe pomieszczenia na szczęście nie ucierpiały na tym pomyśle. W międzyczasie udało się wymóc na gminie, że ogrzewanie ekologiczne to też piec na drewno i takiż będzie zamiast kominka z płaszczem wodnym (kominek będzie, ale zwykły), bo chyba lepiej mieć kotłownię w... kotłowni a nie salonie. Suma sumrum - mogliśmy nie zmniejszać, ale początkowe założenia były prawidłowe, właśnie wynikały z realizmu. Tylko te realia się w międzyczasie ciut zmieniły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 09.07.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 W pierwszym poście wstawiłam nowy link do nowego albumu. Są tam też wnętrza, chociaż jeszcze niewykończone. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 09.07.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Barzo fajne widoczki i bardzo fajne wnętrza. Podobają mi się ta jasne kolory w kuchni, salonie i schody. Kuchnia jest po prostu super! Jaki to kolor drewna? Ciekawi mnie też cena schodów, czy były drogie tak mniej więcej?! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 09.07.2007 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Dzięki za miłe słowa. Rzeczywiście nastawiamy się na jasne wnętrza, nawet sofy (kiedy to będzie, ech?) będą białe a meble w salonie dopasowane do mebli w kuchni (w klonie). Drzwi wewn. też szukam białychf, ale z ładnymi i niedrogimi jest kłopot. Może się skuszę na szklane...Kuchnia to nie drewno a okleina brzoza syberyjska, bardzo zbliżona do klonu. Schody to buk, drogie jak na niezbyt precyzyjne wykonanie i przeboje z firmą(nie polecam!). Kosztowały 10 000zł (cena z ubiegłego roku). Ich zaleta to to że się prezentują dobrze i tylko my wiemy o ich mankamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 09.07.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 drogie schody faktycznie Czekam z niecierpliuwościa na kolejne zmiany Wiem jak to jest, sama czekam na zmiany u siebie już dwa lata... Co nie znaczy, że się nie zmienia, ale ja bym już chciała wszystko mieć dopięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 09.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Dzięki za odpowiedz. Rzeczywiście drogie takie schody. Mnie też czeka zakup drewnianych schodów i już się martwie czy starczy na nie funduszy. Ale 10tys. to nie 20 jak w niektórych firmach.Ciekawy pomysł z tymi szklanymi drzwiami, będą pasować do jasnych pomieszczeń. Jeszcze raz pochwalę kuchnię bo bardzo mi się podoba!Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts