Bard13 29.12.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Proponuję oddolną inicjatywę ustawodawczą. mając na uwadze dramatyczny poniedziałek po świętach, proponuję wprowadzenie w Kodeksie Pracy zapisu, żeby dzień następujący po dniu wolnym był ustawowo dniem wolnym od pracy. To co, zbiorą sie podpisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 29.12.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Czyli sugerujesz że wszystkie dni w roku mają być ustawowo wolne od pracy? Myślę że przy naszym poziomie parlamentu - taki zapis jak proponujesz - z takimi konsekwencjami jak napisałem powyżej - miałby duże szanse przejść Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 A czy nie należałoby uwzględnić dnia wolnego przed dniem wolnym, z zachowaniem dnia wolnego w wymiarze 1 ( słownie : jednego ) dnia wolnego po dniu ustawowo wolnym, a wynikajacego z kalendarza ustalajacego dnie wolne, opracowywanego każdorazowo przed upłynięciem dnia wolnego, będącego dniem wolnym przed zasadniczym dniem wolnym ??? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Przyjmuję poprawkę, lepiej oddaje stylistykę ustawodawstwa i zwiększa prawdopodobieństwo, że posłowie nie wniosą sprzeciwu z powodu zgubienia się już w pierwszym akapicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 29.12.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jerzysio, nie przeginaj! Bo jak tak dalj będziesz nawijał, to Cię damy na posła-delegata Naszego Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jerzysio, nie przeginaj! Bo jak tak dalj będziesz nawijał, to Cię damy na posła-delegata Naszego Forum. A już miałem nadzieję na kandydaturę... A tak nici z solarium, basenu, diety, immunitetu, niespłacania kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 29.12.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Nic straconego!!! BARD13 -DO SENATU!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ... w sejmie będę 6 stycznia, to mogę przy okazji złożyć wniosek J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.12.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ... w sejmie będę 6 stycznia, to mogę przy okazji złożyć wniosek J Jako który monarcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 29.12.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 No nieeeee Czuję się zaskoczony nieco..... Czyżbyśmy już mieli swojego ,,Delegata Floty'' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ... w sejmie będę 6 stycznia, to mogę przy okazji złożyć wniosek J Jako który monarcha I z czym pod pachą: złotem, kadzidłem czy mirrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Bard13 Oglądaj wiadomości 6-go to zobaczysz z czym pod pachą Juras "DF" to było za innej kadencji Majka Jak monarcha, to tylko z Kroyeną J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Bard13 Oglądaj wiadomości 6-go to zobaczysz z czym pod pachą Nie wiem czy obejrzę, wiesz, nie lubię brutalnych scen aresztowań przez CBŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ... tą razą, to za obstawę robić bendom J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ... tą razą, to za obstawę robić bendom J A to przepraszam... Niech cię pilnują i na portwel uważaj, bo tam niebezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 .. no coś Ty! Piniądze, karty, zegarek to ja w domu zostawię !!! Jeszcze mi co zginie J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 29.12.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 I uważaj raczej z kim Cię będą filmowali, żebyś sobie wstydu nie narobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.12.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 ..profilaktycznie to włożę ...może nikt nie pozna J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 29.12.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 A czy Wasi pracodawcy, lub Wy sami, jeśli jesteście pracodawcami dla siebie lub kogoś innego, dostaliście/dacie dwa extra dni wolne za 25 grudnia i 1 stycznia? Niewiele osób o tym wie, ale: "Niezależnie od ustalonego systemu czasu pracy, każdy pracownik jest uprawniony do określonej liczby dni wolnych od pracy, tak aby jego tydzień pracy wynosił średnio 5 dni w tygodniu. Dla pracowników wykonujących pracę w dni robocze od poniedziałku do piątku, dniami wolnymi są - oprócz niedziel i świąt - także wszystkie soboty. Soboty są jednak traktowane jako dni robocze, dlatego gdy w sobotę przypadnie jakieś święto, pracodawca powinien wyznaczyć inny dzień wolny od pracy w celu nie przekraczania ustawowych norm czasu pracy. Kwestię tę reguluje Art. 130 §2 znowelizowanego Kodeksu Pracy, który potwierdza dotychczasową interpretację PIP oraz Sądu Najwyższego.". Co Wy na to? A dzieki temu właśnie poniedziałek po świętach i Sylwestra mam wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.12.2004 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Jerzysio - to pomachaj nam łapką do telewizora, jak będziesz w tym sejmie Magdziu - u nas za 25.12 mieliśmy wolne w Wigilię, a za najbliższą sobotę będzie wolne w maju, ale przyszłego roku . Tak więc w poniedziałek niestety tupu tupu do roboty Luśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts