jurand27 26.09.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Cześć, za kilka miesięcy odbieram mieszkanie od dewelopera. Chcę kupić 4 drzwi z ościeżnicami. Grubość muru do pokoi (3 drzwi) to 8cm, a grubość muru łazienki (1 drzwi) to 10cm. Chciałem zamówić drzwi + ościeżnicę (firmy Windoor), lecz nie za bardzo wiem, który zakres ościeżnicy regulowanej wybrać. Dostępne zakresy:1. ?-802. 80-1003. 100-1154. 115-? 1. Który zakres regulacji ościeżnicy wybrać do pokoi? (Szerokość muru ~80mm)2. Który zakres wybrać do łazienki? (Szerokość muru: ~10cm + klej i kafelki ~1,5cm = ~ 115mm) Jak widać szerokości muru wypadają akurat na wartościach skrajnych regulacji i nie wiem w jaki sposób je dobrać (większe? mniejsze?). Szerokość muru to tylko dane podane przez dewelopera, więc czy bez dokładnego wymierzenia w ogóle jestem w stanie dobrać pasującą w tym przypadku ościeżnicę)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.09.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Ja bym nie ryzykował. Mur 8cm, ale pewnie bez tynku. Nie wiesz czy wyjdzie 9 czy 11. Łazienka tym bardziej. Widziałem różne przypadki, włącznie z ostatnim: miało być 12cm (ścianka karton gips). Zmienione w międzyczasie na 15-17cm, a wyszło.. 21.... bo ściana podobno nie trzymała kąta. Także - Twoje ryzyko... Ps. A Windoor przypadkiem nie ma w marketach ościeżnic z dłuższym kątownikiem umożliwiającym regulację do 4cm? Zdarzyło mi się kiedyś takie montować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts