Kris107 27.09.2022 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum. Niedawno kupiłem mieszkanie i odkryłem, że parkiet w kilku miejscach jest niepolakierowany (był lakierowany w 2020 r.). Czym to można wypełnić/uzupełnić? Najlepiej tak, żeby jak najmniej się odróżniało od reszty chociaż przede wszystkim chodzi mi o zapewnienie ochrony drewna. Niestety nie mam informacji jakim lakierem był lakierowany. Na moje oko jest to mat. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki co z tym fantem zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.09.2022 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Raczej jednolitego koloru nie uzyskasz lakierując teraz powierzchnie, która wcześniej została pominięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris107 29.09.2022 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Zdaję sobie z tego sprawę. Ale to co powinienem z tym zrobić? Zostawić? Jak pisałem, chodzi mi bardziej o ochronę powierzchni. Braki są trudnodostrzegalne (namierzyłem jest dopiero parę tygodni po przeprowadzce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 30.09.2022 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2022 Najlepiej byłoby podpytać jakiegoś cykliniarza, czy ma sens zabezpieczenie całości jakimś olejem bądź lakierem, czy raczej trzeba wszystko zrobić od początku, tj szlifować i wtedy zabezpieczać. Wiem, że u znajomych jeden cykliniarz nie zabezpieczył części powierzchni pod szafami, a gdy zobaczy to inny majster, to stwierdził, że wszystko trzeba zrobić od początku, bo poprzednik spartaczył robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts