Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krzywo zagipsowane ściany

Recommended Posts

Mieszkam już jakiś czas i niestety teraz zauważam pewne defekty po wykończeniówce. Największe defekty znajdują się na ścianach gdzie widać ich największe problemy, wygląda to jak średnio udane gipsowanie ścian...

Ma ktoś może pomysł jak się teraz tego pozbyć ? Wiem że to co powiem jest że Sobą sprzeczne ale czy da się to zrobić tanio, szybko, i bez mocnego kurzenia się ? Problem mnie mocno irytuje, przy schodach to usunąłem bo wleciał tynk dekoracyjny no ale tutaj już raczej będzie ciężko coś dodać. Najgorzej to wygląda przy TV, ścianie obok i tej ścianie którą widać na focie.

Przesyłam foto, będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.

https://zapodaj.net/a4a400b501cbd.jpg.html

Tanio, szybko, i bez mocnego kurzenia się, to jest tylko jeden sposób: zgasić światło (no ewentualnie zmienić rodzaj/lokalizację oświetlenia, ale to trochę drożej wyjdzie).

Tak na serio, zainstalowałeś oświetlenie, które uwypukla najmniejsze wady wykończenia ściany. Bez zeszlifowania i wykonania nowej gładzi zawsze będzie coś widać. Poszukaj wykonawcy doświadczonego w realizacjach gładzi "pod halogen".

Szanowny Panie,

Tego rodzaju oświetlenie wymaga idealnego przygotowania ściany. W tym przypadku można delikatnie przeszlifować ścianę, zagruntować powierzchnię, np. gruntem szybkoschnącym Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro oraz ponownie nałożyć gładź. Pierwszą warstwą powinniśmy zniwelować nierówności, a drugą wygładzić powierzchnię. Do wyrównania ściany warto wykorzystać dłuższą pacę stalową. Rekomenduję wybór gładzi Śnieżka Acryl-Putz ST10 Start z uwagi na łatwość aplikacji i szlifowania.