Wowka 18.01.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 http://www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_050118/kraj_a_1-1.F.jpg Kierowcy tych 63 samochodów jechali wczoraj szybciej niż powinni. http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050118/kraj/kraj_a_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea3 18.01.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Z moich doświadczen wynika,że niezapłacony mandat juz w nastepnym roku jest sciagany w Urzedzie Skarbowym z nadwyżki podatku i nikt o tym nawet nie informuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Według mnie ci co jadą zbyt sztbko wiozą ze soba śmierć, albo dla siebie ale niestety zazwyczaj dla innych. Nienawidzę kierowców którzy przez wieś lub tereny zabudowane jadą 80km/h podczas gdy powinni zwolnić do 50km. Ciekawe jakie szanse ma dziecko które wybiegnie na droge za piłką? Brak wyobraźni niesie śmierć . Może gdyby mandaty za szybka jazdę były min. 1000zł. wtedy wyobraźnia u kamikadze drogowych pracowałaby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 18.01.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Według mnie ci co jadą zbyt sztbko wiozą ze soba śmierć, albo dla siebie ale niestety zazwyczaj dla innych. Nienawidzę kierowców którzy przez wieś lub tereny zabudowane jadą 80km/h podczas gdy powinni zwolnić do 50km. Ciekawe jakie szanse ma dziecko które wybiegnie na droge za piłką? Brak wyobraźni niesie śmierć . Może gdyby mandaty za szybka jazdę były min. 1000zł. wtedy wyobraźnia u kamikadze drogowych pracowałaby lepiej Zawalidroga jest większym zagrożeniem niż kierowca dostosowujący prędkość do innych. Sprubuj jeździć po warszawia 50 , ja bym się bał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zark 01.02.2005 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 A jak to jest z mandatami otrzymanymi za granicą? Czy szybko płacić? I jak? Kilka już miesięcy temu dostałem mandat na Łotwie za przekroczenie prędkości o.. 7 km... w wysokości 20 łatów (łat stoi wyżej niż funt bryt.!!!) Nie miałem lokalnej waluty. Kazali mi zapłacić w pobliskim miasteczku, ale ponieważ jeszcze kawał drogi miałem do zrobienia, szkoda mi było czasu - nie zapłaciłem Czego moge się teraz spodziewac? Czy istnieje jakiś międzynarodowy/EU-system ewidencjonowania, sciągania mandatów? NB. potrafiłem przejechac pół Polski i nie spotkać żadnego patrolu, a u Bałtów - przynajmniej raz na dwie godziny jakiś się przewinął i wyjatkowo lubią obcokrajowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.02.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 .... Czego moge się teraz spodziewac? Czy istnieje jakiś międzynarodowy/EU-system ewidencjonowania, sciągania mandatów? ... Do czasu Twojej następnej bytności na Łotwie nic Tobie nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.02.2005 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Ale może się okazać, że jak będziesz chciał sobie tam pojechać, albo tylko przejechać przez ich terytorium, to będziesz musiał zapłacić...więc może być przykra niespodzianka. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zark 01.02.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Od tamtego czasu już dwukrotnie zrobiłem trasę 'via baltica' tam i z powrotem i jakoś nic. To uśpiło moją czujność , ale po poczytaniu Waszych postów chyba tym razem podziałam. A czy ktoś miał jakieś doświadczenia z zagraniczną policją w kwestii mandatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.02.2005 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Piszę to na podstawie doświadczeń znajomych z Niemcami...ale może to tak było, bo Niemcy to Niemcy...kto wie... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 04.02.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Muszę się pochwalić, że właśnie dostałem mandat za pozostawienie samochodu za znakiem "zakaz zatrzymywania i postoju". Wyskoczyłem "tylko" do kiosku za rogiem po gazetę a jak wróciłem Straż Miejska powiedziała mi "dzień dobry", za którym poszła też propozycja mandatu 100 PLN i jednego punktu karnego. Po długiej i uprzejmej wymianie zdań stanęło na 50 PLN i 0 PK za parkowanie "na trawniku". Cholera, chyba wezmę i odrazu zapłacę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 06.02.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Na początku września "zarobiłem " 200 zł i 4 pkt. karne . Zapłaciłem w tym samym miesiącu . Dwa tygodnie temu przyszło wezwanie do uregulowania 212 zł , na które jest już jakiś nakaz wykonawczy . Po pojawieniu sie u pana starszego poborcy podatkowego w moim US i grzecznym wyjaśnieniu bałaganu (oczywiście u nich ) poborca stwierdził ,że juz ma nakaz na zajęcie moich poborów - nawet mi go pokazał , po czym podarł wysłane wcześniej wezwanie do mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 07.02.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Stary dobrze Ci radzę: weż i schowaj potwierdzenie zapłaty na ok. 5 lat, bo w moim przypadku było tak, że przypomnieli sobie o mandacie (opłaconym po przypomnieniu) z '98 r w momencie odpisu od podatku za rok 2001. Całe szczęście, że trzymam tego typu świstki bardzo długo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 13.02.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Pogranicznik pewnej osobie wlepił mandat 100zł. za niezatrzymanie się na stopie. Było ślisko i pod górkę. Na nic tłumaczenia. Śmieszy mnie ta sprawa niezmiernie. Bo wiecie kto teraz będzie miał kłopty? Ów gorliwy pogranicznik. Wlepił mandat i oddał wszystkie kwity, tj. odcinek A,B,C,D mandatu kierowcy. Tak to bywa jak karaniem kierowców zajmują się amatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 15.02.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Mój mąż jest komornikiem w US. ściągalność madatów jest rzeczywiście mała...po protu nikomu nie chce się za tym chodzić, no chyba że trafisz na jakiegoś nawiedzonego poborcę.Mandat przedawania się po 3 latach. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 15.02.2005 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 ewasuw Już zapłaciłem, i w sumie się cieszę, bo mogę spać spokojnie Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.03.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 nie ma co sie spieszyc, najwyzej komornik przyjdzie to w tedy wrecz nie oplaca sie lazic zeby placic, taka mala prowizje ma komornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 29.03.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Ostatnio zapłaciłam 300zł i 8 punktów karnych. Fotoradar, prędkość przekroczona o 42km/h, zdjęcie zrobione nocą, mnie jako kierowcy widać nie było......nie było też dyskusji. Jestem właścicielem pojazdu, jeśli nie ja jechałam.....nie mają na to dowodu, to muszę wskazać osobę, kierującą moim pojazdem. Zapłaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9093 07.01.2017 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 nie ma co sie spieszyc, najwyzej komornik przyjdzie to w tedy wrecz nie oplaca sie lazic zeby placic, taka mala prowizje ma komornik Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sertyeran 13.01.2017 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 monika9093 nie masz już sobie gdzie nabijać postów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek8454 19.01.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Ja raz dostałem na 50 zł i zapłaciłem na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts