grygu 02.10.2022 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2022 Hej, zwracam się z prośbą o radę. Muszę pomalować sufit (wymiary 6x6m). Już malowałem go dwa razy ale niestety ostatni raz agregatem, którego nie ustawiłem za dobrze i powstały smugi. Chce poprawić sufit wałkiem ale chciałbym wiedzieć jaka byłaby najlepsza metoda. Odległość między ścianami jest długa bo 6 metrów i nie wiem jak najlepiej się za to zabrać żeby równomiernie nałożyć farbę. Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.10.2022 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Szanowny Panie,W pierwszej kolejności warto przeszlifować sufit papierem ściernym, aby pozbyć się nierówności. Następnie sufit trzeba odpylić i zagruntować, np. gruntem szybkoschnącym Śnieżka Acryl-Putz GR43 Pro. Grunt zwiąże zabrudzenia i zmniejszy chłonność. Podczas malowania warto zamknąć okna, aby farba zbyt szybko nie wysychała. Samo malowanie najlepiej wykonać krzyżowo, aby zapewnić równomierne krycie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts