rrrrrrr 01.11.2022 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Andrzeju parę dni temu było trochę zimniej i postanowiłem grzać tak jak dawniej zimą ekogrochem , ustawiłem wyjście na 44 stopnie , pompa dobijała w ok pół godziny do 45 i sprężarka stop zmierzyłem na powrocie było 35 stopni , bufor też na sterowniku pokazywał 44 st. mniejsza część grzejników nie grzała ok 1/3 -termostaty. Pompka elektroniczna za buforem pokazywała ok 12 W poboru mocy. teraz mam na wyjściu 38 stopni a powrót 30 st pompka w trybie auto wyświetla 9W Temp wyjście i powrót to na buforze .HEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k1krzysztof 01.11.2022 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 zgadza się grzejniki wymienione na 3 płytowe a mniejsze na wieksze. dokupiłem 2szt 3-płytowych jeden zamieniłem pozostałe poprzestawiałem w pomieszczeniach ma 2 szt na zbyciu wszystko po analizie forum / podłogówka przerasta moja wyobrażnie o bałaganie / dane z tej chwili ; temp zbiornika 38temp wody zasilajacej 34temp wody na wlocie płyt 30temp czynnika 33przepływ 6,5l/mintemp w buforze na powrocie z instalacji 25temp na grzejnik odczytana z terminala 31temp na grzejniku odczyt termometr zamontowany w odpowietrzniku 30temp w pomieszczeniu 23,9 z Madokipobór kWh dziś 9wczoraj 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavery84 02.11.2022 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 U mnie wychodzi o 12 uruchomień sprężarki na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts