Gamesiarz 04.10.2022 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Witam, mam kocioł gazowy Junkers Cerapur Smart i zasobnik atlantic 150l. W domu mam ogrzewanie podłogowe. Mam kilka pytań odnośnie sterownika bosch, który tym wszystkim zarządza.1) Czy w nocy można korzystać z redukcji cw? Ciepła woda jest ustawiona na 55 stopni, redukcją można wpisać niższa, bądź w harmonogramie całkowicie wyłączyć grzanie wody.2) Jeśli chodzi o ogrzewanie podłogowe to mam na 21 stopni i przełącza na tryb letni jak jest 17 stopni na zewnątrz , czy jest sens tego korzystać skoro dom nagrzewa sie długo a teraz mamy skoki temperatury od 8 do 20 stopni?3) Mimo że na kotle mam ustawione 55 i na programatorze tez to co jakiś czas nagrzewa się on 80+ stopni, czy tak ma być?4) Przy korzystaniu z cyrkulacji woda po zakręceniu i odkręceniu raz jeszcze po chwili leci przez 2s ciepła, potem 5s zimna i potem znowu ciepła, czy to jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 04.10.2022 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2022 Gazowcy mało co tu do „Kotłów na paliwa stałe” zaglądają – raczej w dziale „Ogrzewanie” siedzą lub w dziale „ABC instalacje”. Lepiej tam temat o tym załóż – szanse większe, że ktoś tym się zainteresuje i coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts