Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Antyradary

smartcat

Recommended Posts

ja wiem jedno, antyradar jest O.K i wpływa na zmiejszenie prędkości jazdy, mam go już sporo czasu (prawie 2,5roku) i nie zapłaciłem ani jednego mandatu !!!! :D , a przedtem było różnie. Co prawda przez ten czas tylko 2 razy mnie bezpośrednio uratował, raz zaoszczędziłem z minimum 1000zł (według taryfikatora), drugi raz ze 300zł.

Ale najważniejsze wydaje różne dzwięki (najczęściej fałszywe) i przez to człowiek jeździ wolniej i oto chodzi.

Woziłam kiedyś takie ustrojstwo, ale z czasem z niego zrezygnowałam. Wiecej było z tym zamieszania, niż pożytku.

Poza miastem najlepszym sygnałem ostrzegawczym są współużytkownicy jadący z przeciwka,

o dziwo! W takich sytuacjach, jak jeden mąż, baaardzo solidarni! :o :wink:

I wyczucie, czasem "coś" mi mówi, że będą za tym zakrętem.

Są też miejsca przez "chłopców" ulubione i z uporem maniaka przez nich obstawiane.

A w mieście zbyt często pikało toto bez dania racji, rozpraszało, mnie osobiście wyprowadzało z równowagi i wkurzało.

Dodam tylko, że ostatni mandat za przekroczenie prędkości zapłaciłam 6 lat temu, a samochód, to przeze mnie sprzęt dość intensywnie ekploatowany...

Pozdrawiam pędziwiatry!

:D

• 3 years później...

Panowie i Panie powiem tak:

Był piątek było po południe (tak 15.30) z kumplem mieliśmy wychodzić do domu a tu nagle wezwanie do oddziału w łodzi że coś dupnęło i nie da się tego zdalnie zrobić;/ no to w samochód i rura(kumpel ma cobre esd7000) dawał te 170km/h (no bo to piątek) i nagle go namierzają- środkowy pas, prędkość 165km/h-ja krzyczę namierzają cię i kumpel ile sił walnął po hamulcach

Efekt:

prędkość zbita do 100km/h i dziwna mina policjanta;D

tak więc warto w trasie używać ale w mieście?-wystarczy 80km/h max!

Panowie i Panie powiem tak:

Był piątek było po południe (tak 15.30) z kumplem mieliśmy wychodzić do domu a tu nagle wezwanie do oddziału w łodzi że coś dupnęło i nie da się tego zdalnie zrobić;/ no to w samochód i rura(kumpel ma cobre esd7000) dawał te 170km/h (no bo to piątek) i nagle go namierzają- środkowy pas, prędkość 165km/h-ja krzyczę namierzają cię i kumpel ile sił walnął po hamulcach

Efekt:

prędkość zbita do 100km/h i dziwna mina policjanta;D

tak więc warto w trasie używać ale w mieście?-wystarczy 80km/h max!

No to macie kupę szczęścia, że nikogo nie zabiliście tym manewrem "po heblach". jessoooooo :roll:

To ja mam wiele szczęścia :D bo ja nie prowadziłem

Tylko krzyknąłem:D

Ale jak widzicie -działa

A najśmieszniejsze jest:widziałem typa:D

CB radio

GPS+antena na dachu

antyradar:D

czyli baza;D śmiałem się że brakuje działka przeciw lotniczego:D

Kumpel kafar 2x2x2metry wzorstu:D czyli pospolity misiaczek i ma kopyto

No wiem, ale to raz się zdarzyło;]

A poza tym jest przepis - bezpieczna odległość i ograniczone zaufanie do drugiego kierowcy;]

Przepraszam ale ja nie prowadziłem tylko pasażerem byłem -ogólnie dostał lekkie pouczenie odemnie

Dobra nie kłóćmy się - ja jeżdże normalnie bez jakiś wyczynówek;]

A kumpel to kumepl

Tomxx, a Ty pewnie siedziałeś i śmiałeś się do rozpuku :evil: Twój kumpel to po prostu dureń i tyle! Nie wiesz, że przez takie zachowanie może ktoś zginąć?? W sobotę jechaliśmy z mężem do miasta. Sznur samochodów. Przy przejściu stoi starsza kobieta przy kuli i druga też w starszym wieku. Zatrzymuję się, żeby je przepuścić, bo nikomu nie przyszło do głowy, żeby to zrobić. One wchodzą na ulicę, a koło mnie prawym pasem przejeżdżają dwa samochody w ogóle nie patrząc na to, że stoję przed przejściem. Dobrze, że to były starsze panie, bo gdyby ktoś szybciej szedł to wpadłby pod koła jednego z tych dwóch wariatów. A ja miałabym je na sumieniu, bo wpuściłam je na jezdnię.

Odnośnie radarów. W Toruniu zakupiono ostatnio radar dla straży miejskiej. Ustawiony jest na "10" tzn. jak przekroczysz 10 km ponad ograniczenie to masz fotkę (policyjne są przeważnie na "20"). Straż staje w miejscach gdzie np. zupełnie bez sensu jest zrobione ograniczenie 30 km/h. Wiadomo, że nikt tam tyle nie będzie jechał no i fotki pstrykają non stop. Dlaczego tak jest? Bo pan prezydent potrzebuje kasę. Wyliczyli, że te radary szybko się zwrócą i zaczna przynosić zyski. Planują zakup kolejnych. Jestem jak najbardziej za radarami, żeby ograniczyć brawurową jazdę osób, które po prostu do prowadzenia samochodów się nie nadają. Chyba w piątek był w polsacie program Interwencja o kobiecie, która w krótkim czasie straciła na przejściu dla pieszych (w tym samym miejscu!) dwójkę dzieci, a mąż z tego wszystkiego dostał wylew i zmarł. Droga z Poznania do Świecka. Na przejściu dla pieszych! Dlaczego w Polsce jest tak, że przejście dla pieszych jest tylko z nazwy?? Dlaczego u nas nie ma takiej kultury jazdy jak np. w Niemczech?

Antyradar? Ludzie! Przecież sami kręcicie na siebie sznur na szyję! Polak jak już czuje ograniczenia i nakazy to robi wszystko, żeby się do nich nie stosować. Czy to trudno zrozumieć, że chodzi o bezpieczeństwo na drodze? Nasze i naszych bliskich??

z sieci:

W razie zatrzymania z radarem

Bardzo grzecznie zachowujemy się w stosunku do policjantów (zasada główna).

- prosimy o legalizację radaru (udajemy, że dokładnie czytamy, bo na

100% jest OK)

- zgłaszamy małą uwagę - "Panie Poruczniku (grzecznie - niezależnie

od stopnia policjanci to lubią) - ta legalizacja jest jak najbardziej w

porządku, dziękuje, ale prosiłbym jeszcze o pokazanie legalizacji na

zasilanie przyrządu pomiarowego

- dostrzegamy wielkie oczy "Pana Porucznika"

- mówimy dalej - "Widzi Pan - zgodnie z Ustawą o Miarach i Wagach art

63, legalizacji podlega cały przyrząd pomiarowy, łacznie z

zasilaniem,

jeżeli nie pochodzi ono z sieci 230V. Proszę, więc o pokazanie

legalizacji na akumulator i instalację elektryczną pojazdu Panów

Policjantów.

- oczywiście taki dokument nie istnieje. - Sprawia trafia więc do

Sądu Grodzkiego

- w międzyczasie piszemy do Głównego Urzędu Miar i Wag -pismo

"zapytanie", w którym prosimy o opinię czy zasilanie przyrządu

pomiarowego (np. wagi) ma wpływ na wynik pomiaru. Dostajemy

odpowiedź-

"oczywiście, że tak" oraz pouczenie, że: "jeżeli będziemy używali

wagi elektronicznej "a wiec urządzenia pomiarowego", które ma legalizacje,

natomiast bateria lub akumulator "legalizacji nie posiada" to nie

tylko wynik pomiaru jest dotknięty wadliwością a więc niezgodny z prawem,

ale użytkownik posługujący się nie legalizowanym urządzeniem pomiarowym

popełnia wykroczenie i podlega karze,

- na naszej sprawie pokazujemy odpowiedz z GUMiW i prosimy Wysoki Sąd

by nie wymierzał kary grzywny "Panu Porucznikowi" za posługiwanie się

urządzeniem pomiarowym, które nie posiada legalizacji.

8)