Tomasz2386 07.10.2022 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Witam. Muszę zamontować szafkę pod skosem w sypialni. Miejsce montażu jest na wysokości wieńca dachowego. W związku z tym pytanie. Czy mogę wiercić we wieńcu otwór fi8? Odejmując grubość tynku myślę że musiałbym wciąć się około 15-20mm we wieniec. Zakładam że przy tak płytkim otworze nie naruszę zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.10.2022 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Możesz wiercić w wieńcu ale wierć głębiej niż podajesz 15-20mm w wieniecu.Jeżeli trafisz w zbrojenie podłużne lub w strzemiona to trochę przesuń otwór.Najlepiej jeżeli wcześniej ustalisz lokalizację zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz2386 07.10.2022 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Ok. A dlaczego wiercić głebiej? Czy chodzi o to że we wieńcu kołki będą pewniej osadzone niż w tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 07.10.2022 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 No szafkę chcesz montować na 1,5cm kołku? Nad łóżkiem może po stronie żony? Jeśli tak to nie pisałbym o tym na forum bo to może na niekorzyść zadziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz2386 07.10.2022 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Szafka ma wisieć po mojej stronie a samobójcą nie jestem. Myślałem że skoro szafka nieduża a tynku jest 30mm plus 15-20mm wieńca. 4 szt kołków fi8 wystarczy. Posłucham porad mądrzejszych i jutro lecę po dłuższe kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.10.2022 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Tak, kołki zamocowane w wieńcu są pewniej osadzone niż w tynku.Osadzenie w tynku nie jest poprawnym rozwiązanie. Tynk może odspoić się od ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts