Tomasz9109 07.10.2022 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2022 Witam, Posiadam kozę żeliwną, którą zamontowała mi firma specjalizująca się w kominkach. Koza stoi w narożniku ściany który jest pokryty tynkiem gipsowym. Koza jest ustawiona blisko ściany by nie wystawała za narożnik, przez co jest bardzo blisko ściany, po ok 5-6 cm. Jest to rozwiązanie estetyczne oraz praktyczne, jednak farba za kozą zaczyna pękać, lecz nie przeszkadza mi to wizualnie. Pytanie czy jest to bezpieczne dla ściany, bądź niebezpieczne z innych powodów? Sugerowałby ktoś jednak odsunięcie jej od ściany , czy może lepszym rozwiązaniem byłoby zostawienie tego i położenie cegły klinkierowej? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.10.2022 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 To zależy od rodzaju ściany.....Przy drewnianej (nawet za tynkiem), to katastrofa. Betonowa - estetyka i ewentualne pękanie z konsekwencjami po czasie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz9109 09.10.2022 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Ściany są z czerwonych bloczków ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.10.2022 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Zgłosiłeś ten problem do firmy specjalizującej się w kominkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.10.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2022 moim skromnym zdaniem położyłabym tam jakąś okładzinę, najlepiej kamienną, i cieszyłabym się, że akumuluje ciepło z kozy. my swoją obudowaliśmy na pseudokominek mniej dla ozdoby a bardziej dla akumulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.10.2022 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2022 moim skromnym zdaniem położyłabym tam jakąś okładzinę, najlepiej kamienną, i cieszyłabym się, że akumuluje ciepło z kozy. my swoją obudowaliśmy na pseudokominek mniej dla ozdoby a bardziej dla akumulacji No i w zasadzie tyle w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mastur 14.10.2022 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 (edytowane) Moi rodzice z kozą mieli podobnie, ale to tylko farba jakby popękała i zaczęła odchodzić, jak pomalowali lepszą po prostu to już było ok. U siebie mam piec wolnostojący z wcześniej też miałem pomalowane farbą tam i nic mi nie pękało, teraz sobie położyłem cegiełkę i moim zdaniem po prostu fajniej to wygląda Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez finlandia Linki rekamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts