Pezet85 09.10.2022 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Cześć, w zeszłym tygodniu w domu został wysypany styrobeton ( garnulat + cement + woda) na wyrównanie poziomów w pomieszczeniach. W ciągu tygodnia miałem obiekcje co do wiązania tego, styrobeton sie kruszył. Wykonawca zapewniał że to wszystko jeszcze zwiąże. Uwierzyłem na słowo, ale czar prysł po ułożeniu przez niego styropianu. Okazało się że styropian nie jest równy i są różnice w poziomach a do tego płyty zaczłey się łamać. Wczoraj zdjąłem cały rozłożony styropian i zacząłem sprawdzać jak on jest wylany. No niestety wyszła tragedia. Co z tym można zrobić? Czy należy to wszystko zerwać i wylać od nowa czy da się to jakoś uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 09.10.2022 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Porażka. Ja się wycofałem ze styrobetonu jak zasięgnąłem języka od kompetentnych ludzi. To, że całkiem krzywo to jedno ale ważniejsza sprawa to jaką to ma twardość? Ktoś coś zadeklarował czy wyszło jak im się zamieszało i ile czego dali. Wielka niewiadoma a na dodatek granulat to zapewne odpady z ocieplania budynków czyli miękki styropian fasadowy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pezet85 09.10.2022 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 No jest to miękkie, myślę że jakoś Eps60. Byli wylewkarze którzy tez robią styrobeton ale powiedzieli że ogólnie porażka.Nie wiem co robić. Na szczęście nie zostało położone ogrzewanie ani wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pezet85 09.10.2022 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guja 13.10.2022 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Składaj reklamacje. Za dużo regranulatu , za mało cementu . Gdyby to zostało dobrze wykonane nie powinno się tak kruszyć , nie wspominam już o poziomach bo odchyły są możliwe ale ty masz góry doliny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts